Kinderkamer muurstickers – leuke tips

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Creëer een prachtige slaapkamer met speciale kinderkamer muurstickers. Deze zijn geschikt voor de babykamer maar ook voor de slaapkamer van peuter, kleuter of tiener. Je hebt namelijk keuze uit verschillende muurstickers in uiteenlopende thema’s. Wat moet je allemaal weten? Veel, bijvoorbeeld over de ondergrond, hoe je de stickers aanbrengt en hoe je een leuk thema bedenkt.

Dit zijn muurstickers

Is er een verschil tussen kinderkamer muurstickers en normale muurstickers? Jazeker, kinderkamerstickers hebben een vrolijk thema of design. Speciaal voor de babykamer is er aan kleurgebruik gedacht. Pasgeboren baby’s zien na enkele weken de kleuren rood, blauw en geel. Het is goed om hier rekening mee te houden.

Een muurstickersis wat anders dan een normale sticker. Kinderkamer muurstickers blijven namelijk uitstekend op verschillende ondergronden zitten. Terwijl een normale sticker al snel van de muur af valt. Dit laatste is niet alleen onveilig maar ook onpraktisch.

Verschillende thema’s voor de kinderkamer

Welk thema krijgt de babykamer of kinderkamer? Het is belangrijk om hier vooraf goed over na te denken. Heb je bijvoorbeeld muurstickers kinderkamer met thema jungle op het oog, dan is hier heel veel in mogelijk. Je hebt stickers van een olifant, tijger, leeuw, aap maar ook van bomen. Het leukste is om de muur groen of bruin te schilderen en dan gebruik te maken van de jungle muurstickers.

Bekijk jungle muurstickers

Je kunt ook voor het thema lucht of water kiezen. Bijvoorbeeld de muurstickers luchtballon, dit doe je tegen een witte of lichtblauwe achtergrond. Of muurstickers van vogels of vliegtuigen, dit heeft ook weer met het thema lucht te maken.

Naast een specifiek thema kun je natuurlijk ook voor bepaald kleurgebruik gaan. Bijvoorbeeld de kinderkamer in zwart-wit of primaire kleuren. Wanneer je vooraf over het thema of kleurgebruik nadenkt weet je ook welke muurstickers je moet nemen.

Rond, langwerpig of vierkant

Denk ook even over de vorm van kinderkamer muurstickers na. Ga je voor een kunstzinnig of abstract ontwerp, dan kies je misschien voor ronde of vierkante muurstickers. Wanneer je bepaalde kleuren met elkaar combineert kan het effect heel verrassend zijn.

Naar vormen muurstickers

Zoek je juist muurstickers voor de babykamer in sterren? Mooi voor een planetenthema of om een rustgevend effect te creëren. Sterren passen bij verschillende soorten thema’s, wees hier zelf creatief in.

Kinderkamer muurstickers: deze kleuren kies je

Of je nu op zoek bent naar een muurstickers babykamer okergeel, een sticker in het grijs of in brandweerrood, kleuren hebben heel wat te vertellen. Sommige kleuren combineer je liever niet met elkaar. Deze combinaties laat je liever achterwege:

 • Rood met roze, oranje of blauw
 • Oranje met paars of groen
 • Blauw met paars of groen
 • Zwart met bruin of donkere kleuren
 • Wit met hele lichte kleuren

Soms wordt gezegd dat blauw en geel of rood en geel niet goed samengaan. Het kan druk ogen maar voor een babykamer zijn dit juist weer geschikte kleuren. Het is dan wel aan te raden om niet meer dan twee primaire of secundaire kleuren met elkaar te combineren. Dus alleen rood met geel of blauw met oranje.

Geschikte ondergrond

Echte kinderkamer muurstickers plakken op vrijwel elke ondergrond. Zolang de ondergrond maar vetvrij en stofvrij is. Hieronder vind je de geschikte ondergronden voor muurstickers:

 • Behang
 • Glad stucwerk
 • Stucwerk met lichte structuur
 • Hout
 • Metaal
 • Glas
 • Polyester/pvc/plastic

Is de ondergrond voorzien van latex of muurverf, dan vormt dit geen probleem. Houd er wel rekening mee dat hele goedkope verf los kan komen wanneer je de muurstickers er weer afhaalt. Gelukkig komt dit in de praktijk zelden voor.

Het aanbrengen van kinderkamer muurstickers

Voordat je aan de slag gaat moet je de ondergrond eerst geschikt maken. Neem een schone bezem of handveger en veeg de muur schoon. Hiermee ontdoe je de muur van spinrag en stof. De tweede stap is het vetvrij maken van de ondergrond. Neem een vochtige doek en maak de ondergrond schoon. Zie je vetvlekken of kinderhandjes op de muur, gebruik dan een sopje met citroenvrij afwasmiddel. Dit is vaak voldoende om de ondergrond vetvrij te krijgen.

Gebruik nooit schoonmaakmiddelen waar ammoniak of citroen in zit. Deze producten kunnen ervoor zorgen dat de muurstickers niet goed hechten. Heb je dit toch gebruikt dan is het aan te raden om de ondergrond met lauw water goed af te spoelen. Mogelijk moet de ondergrond of de muur eerst een tijd drogen voordat je de muurstickers aan kunt brengen.

Muurstickers plakken: zo doe je dat

Wanneer de ondergrond droog, stofvrij en vetvrij is kun je de muurstickers plakken. Hoe dit moet is een beetje afhankelijk van het type muurstickers je aanschaft. In veel gevallen is de werkwijze als volgt:

 1. Strijk met een pinpas of rakel over het transfervel (het dunne vliesje aan de bovenkant)
 2. Bevestig de sticker met behulp van tape of plakband op de muur met het transfervel naar de buitenkant gericht
 3. Haal het transfervel voor de helft los en knlp dit naar de andere kant toe
 4. Knip het papier onder het teruggeklapte gedeelte weg
 5. Klap het gedeelte terug en strijk de sticker goed aan
 6. Klap nu het andere gedeelte terug aan haal het papier van de sticker af
 7. Klap het weer terug en strijk aan
 8. Verwijder het plakband over de tape van het transferval
 9. Strijk alles nog een keer goed aan en haal het transfervel langzaam en voorzichtig weg

Bij kleine muurstickers kun je de sticker van het papier halen en met het transfervel op de muur plakken. Evengoed over het transfervel strijken en dan langzaam wegtrekken.

Het kan ook dat je een ander soort kinderkamer muurstickers koopt. Deze hebben dan geen transfervel maar alleen een papier aan de achterzijde. Vaak gaat het om wat goedkopere muurstickers die niet altijd perfect blijven zitten. Let dus op wat je koopt.

3D muurstickers voor de kinderkamer

Heb je al eens aan 3D muurstickers gedacht? Bijvoorbeeld vlinders, harten of sterren. Die zijn dus echt in 3D/reliëf waardoor je de kinderkamer meer sfeer geeft. Dan heb je ook nog de platte 3D muurstickers waarbij je dimensie creëert. Hierbij lijkt het alsof er een gang, steegje of gat in de muur zit.

Bekijk 3D muurstickers

Let wel op want sommige 3D muurstickers zijn van een zeer slechte kwaliteit. Ze plakken slecht en komen soms al na enkele minuten van de muur af. Doordat de sticker dan helemaal aan elkaar geplakt kun je hem weggooien.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kinderkamer muurstickers – leuke tips
Schuiven naar boven