Beste 55 inch tv (2022) – kwaliteit getest

Bijgewerkt: 25 mei 2022

Een 55 inch televisie komt overeen met 140 cm. Wat is de beste 55 inch tv 2021? Je hebt redelijk wat keuze, vooral op het gebied van kwaliteit. Zo zijn er verschillende soorten schermen waaronder het Oled of het LCD scherm. Maar je hebt ook nog Qled. Andere dingen waar je op let zijn het merk, resolutie en beeldverversing. Kijk maar eens hoe de beste 55 inch tv tot stand komt.

Beste tv (consumentenbond)

Het is verrassend hoeveel mensen op zoek gaan naar de beste tv volgens de consumentenbond. Waarom is dit eigenlijk? De Consumentenbond test al heel wat jaartjes verschillende elektronische apparaten. Tegenwoordig zijn er ook andere bedrijven en websites die producten testen.

Het woord van de consument wordt steeds belangrijker. In je zoektocht naar de beste 55 inch tv kijk je daarom ook wat andere gebruikers van het toestel vinden. Hierdoor krijg je een objectief overzicht.

In dit artikel veel nuttige tips en een overzicht van de beste 55 inch televisie.

Beste 55 inch tv – het overzicht

Benieuwd naar de beste 55 inch tv van dit moment? Wanneer je kijkt naar de best verkochte merken zijn dit LG, Samsung en Philips. Het zal je echter ook opvallen dat de Qled 4K tv populair is en niet eens zoveel duurder dan andere modellen. Laten we snel gaan kijken wat de beste 55 inch televisie is.

Eerst zie je wat belangrijke aandachtspunten. Je hoeft niet het beste van het beste te kopen, je budget speelt natuurlijk ook mee. Daarom heb je een aantal opties. Aan de hand hiervan kom je bij de allerbeste 55 inch tv uit.

QLED televisies

Vanaf 2021 kun je er niet meer omheen: het zijn de QLED televisies die de toekomst hebben. Wat is het verschil tussen OLED en QLED? Een QLED televisie heeft een hoge helderheid wat voor prachtige kleurenweergave zorgt. Ook bij veel omgevingslicht blijft het beeld perfect. Geschikt voor weergave van 4K, 8K maar ook het oudere ultra HD en HDR.

Het risico op inbranden is bij een QLED heel erg klein, bij een OLED televisie komt dit iets vaker voor. OLED heeft als voordeel dat het goedkoper is. Dit beeldscherm is geschikt voor 4K, ultra HD en HDR. Voor 8K is dit ook wel geschikt.

Conclusie: wanneer je een televisie voor de komende vijf jaar koopt dan kun je beter voor QLED gaan. Voor de beste 55 inch tv met QLED techniek betaal je tussen de € 760 en € 1500. Een en ander is afhankelijk van het merk en de functies.

Bekijk QLED 55 inch tv’s

Ultra HD/ 4K

In je zoektocht naar de beste 55 inch televisie zou je sowieso voor ultra HD (UHD) oftewel 4K moeten gaan. Minimaal, want tegenwoordig heb je ook 8K televisies. Eerst even het verschil tussen full HD en 4K.  Een full HD-televisie heeft een scherm van 1920 x 1080 pixels. Een 4K oftewel UHD televisie heeft een schermafmeting van 3840 x 2160 pixels.

Dit betekent dat een ultra HD/ 4K televisie vier keer meer pixels bevat en hierdoor ook meer details kan laten zien. Beelden zien er hierdoor veel realistischer uit. Wil je voor de allerbeste 55 inch tv dan ga je dus voor een model met:

 • QLED technologie
 • Ultra HD/ 4K

Overigens is dit niet moeilijk kiezen. Alle televisies met QLED bevatten ook een 4K beeldresolutie. Maar andersom is dit anders. Een 4K beeldresolutie staat niet garant dat er ook gebruik is gemaakt van de QLED technologie. Wanneer je alleen voor 4K gaat dan ben je in ieder geval wel een stuk goedkoper uit. Zo zijn er al 55 inch tv’s met 4K scherm vanaf € 450 verkrijgbaar.

Naar ultra HD/ 4K televisies

Beeldverversing van 100 Hz

Kijk je veel actiefilms of sportwedstrijden? Dan ga je voor de beste 55 inch tv met beeldverversing van 100 Hz. Dit betekent dat de televisie 100 losse beelden per seconden verwerkt. De meeste televisies hebben een beeldverversing van 50 Hz wat er minder vloeiend uitziet.

Het lijkt verleidelijk om een televisie met een beeldverversing van 200 Hz te nemen. Toch is dit niet zo een goed idee. Bij deze televisies kan het beeld namelijk wazige randen krijgen en ziet het er minder gedetailleerd uit. Hier ga je je vroeg of laat aan storen.

Conclusie: de beste televisie met een afmeting van 55 inch heeft een beeldverversing van 100 Hz. Dit soort televisies is verkrijgbaar vanaf € 399 (onbekend merk) maar kan makkelijk oplopen tot meer dan € 1000.

Bekijk televisies met 100 Hz verversing

Diverse opties

Het is ook belangrijk om naar de verschillende opties en functies te kijken. Waarschijnlijk ga je voor een smart tv. Dat komt goed uit want 99% van de televisies die te koop zijn betreft smart tv’s.

Vind je een draadloze internetverbinding belangrijk? Dan moet het toestel over wifi beschikken. Zo hoef je geen ethernetkabel aan te sluiten. Wanneer je wifi niet snel genoeg of stabiel is dan kies je juist voor een model met ethernet aansluiting.

Je hebt ook nog opties zoals CI+ (smartcard), Bluetooth, ambilight (extra achtergrondverlichting) of een koptelefoonaansluiting. Allemaal dingen waar je van tevoren goed over na moet denken.

Dit is de allerbeste 55 inch tv

Wanneer je bovenstaande goed hebt doorgelezen dan weet je waar je overal op moet letten. Wat is nu de allerbeste 55 inch tv? De volgende modellen beschikken over deze technologie of functies:

 • QLED technologie
 • 4K resolutie
 • HDR
 • 100 Hz beeldverversing
 • Wifi

Hieronder vind je een overzicht van de beste 55 inch tv’s die aan al deze eisen voldoen.

Bekijk overzicht allerbeste 55 inch tv’s

Wat dat allemaal moet kosten? De best verkochte televisie kost tussen de € 900 en € 1400. Dit is een smak geld maar je haalt wel het beste van het beste in huis. Hier heb je vele jaren plezier van.

Welk merk televisie kopen?

De vraag is welk merk televisie het beste is. Wanneer je voor een bekend merk zoals Samsung, Panasonic, LG of Sony gaat dan weet je dat het met de kwaliteit wel goed zit. Maar er zijn ook veel televisies van onbekende of zogenaamde ‘slechte’ merken. Die zijn goedkoper maar gaan minder lang mee. Bovendien is de beeldkwaliteit ook niet wat je ervan zou verwachten.

Welk merk televisie kopen? Over het algemeen scoor je altijd goed met een televisie van één van de volgende merken:

 • LG
 • Samsung
 • Sony
 • Philips
 • Panasonic

Van Samsung is bekend dat het een waanzinnige beeldkwaliteit heeft. Ook de beeldkwaliteit van LG is geweldig, dit merk heeft veel televisies met een mooi ontwerp in het assortiment. Het geluid van een Sony televisie klinkt mooi vol en de nieuwste modellen hebben een indrukwekkende upscaling.

In welk land zijn tv’s het goedkoopst?

Denk je erover om over de grens een televisie aan te schaffen? Wanneer dit in een ander land goedkoper is dan is dit zeker een goed alternatief. Houd er wel rekening mee dat het met betrekking tot garantie en omruilen wat lastiger zit.

Het is bekend dat elektronica in Duitsland goedkoper is. Wanneer je in het grensgebied woont zou je zeker eens over de grens moeten kijken. Houd er wel rekening mee dat het prijsverschil de laatste jaren erg minimaal is geworden.

In welk land zijn tv’s het goedkoopst? Tja, dan zal je toch richting het Aziatische continent moeten vertrekken. Daar is elektronica goedkoper dan in Europa. Helaas liggen de kwaliteitseisen daar ook lager. Zo is er bijvoorbeeld geen goede controle op bepaalde elektronica of speelgoed.

Beter toch maar online bestellen. Je betaalt een paar tientjes meer dan wanneer je iets uit China laat komen, maar je weet wel dat het met het kwaliteit en garantie goed zit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste 55 inch tv (2022) – kwaliteit getest
Schuiven naar boven