Beste tv (2022) – televisies

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Televisies worden steeds beter, maar wat is de beste tv 2020? De Consumentenbond heeft meer dan 200 televisies getest. Kijk ook eens naar ervaringen van gebruikers: net zo belangrijk. De keuze voor een nieuwe televisie kan best wel lastig zijn. Daarom vind je hieronder de beste tv’s (oled/ 4K/ Smart).

Televisie kopen: aandachtspunten

Van klein tot megagroot beeldscherm: wat is een juiste keuze? Meet de afstand tussen bankstel en televisie. Deel deze afstand door 6. De uitkomst is de meest gunstige beelddiagonaal in inches. Natuurlijk kun je ook voor een groter beeldscherm gaan. Neem deze echter niet te groot: televisie kijken wordt dan steeds lastiger. Dit komt omdat je belangrijke details mist.

Oled tv’s hebben de beste beeldkwaliteit. LED tv’s zijn goedkoper geprijsd, de beeldkwaliteit is wel minder. Kijk ook eens naar de resolutie. Je hebt de keuze uit Full HD, Ultra HD 4k en het nieuwere 8K. Een lagere resolutie is in deze moderne tijd niet prettig meer.

Tegenwoordig zijn alle televisies Smart tv’s. Dit betekent dat je gebruikmaakt van apps en internet.

Beste tv 2022

De beste tv hoeft niet duur te zijn. Je hebt al een 4K televisie van een bekend merk vanaf €225. Prijzen voor televisies lopen op tot meer dan €9000 (ja echt!). In het overzicht beste televisie nemen we de test van de Consumentenbond met reviews van gebruikers. Hieruit volgt een mooi lijstje.

1. Samsung QE65QN85A – 4K Neo QLED

Het merk Samsung is door de consumentenbond verschillende keren getest. Logisch, want het is een bekend merk op het gebied van tv’s. Deze 4K TV wordt door consumenten goed beoordeeld en verkoopt goed. Het gaat hier om een smart-tv met 4 HDMI-aansluitingen en 2x USB. Er is een CI+ ingang aanwezig. Dit betekent dat je een losse tv-ontvanger (behorende bij je tv-abonnement) kunt plaatsen. Zoals alle smart televisies werkt ook dit model met wifi. Er is geen bluetooth aanwezig en ook spraakbesturing ontbreekt.

Je hebt de keuze uit verschillende beelddiagonalen, waarvan die van 65 inch het best verkoopt. Vanwege de lage prijs behoort dit model zeker in het overzicht beste tv voor thuis. Gebruikers beoordelen deze televisie met een 4,9 van de 5 sterren. Hierbij geven ze aan dat ze tevreden zijn over de goede beeldkwaliteit en het geluid.

Bekijk de Samsung 4K TV

2. Philips 32PFS6805/12 – Full HD TV

Geen 4k maar wel films en series in Full HD kijken. De beeldkwaliteit (resolutie) is wat minder, maar daar is de prijs ook naar. Hierdoor is deze Philips televisie zeer geschikt als 2e tv in de slaapkamer of voor mensen met een beperkt budget. De kleurweergave is zeer mooi, dat allemaal te danken is aan de ledtechnologie. LED verbruikt ook nog eens een stuk minder energie, dat is een bijkomend voordeel

Deze Smart TV wordt geleverd met een aantal handige apps. Je kunt digitale toestellen via de twee HDMI-ingangen aansluiten. Ook de mp3, hoofdtelefoon of usb-stick sluit je probleemloos aan. Je maakt gebruik van wifi, geen bluetooth. Voor de smartcard is er een CI+ ingang. Kies uit drie verschillende beelddiagonalen, variërend van 32 tot 50 inch. Deze Philips Smart televisie wordt beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren. Consumenten zijn positief over het goede en scherpe beeld.

Naar de Philips Full HD TV

3. Samsung QE65Q60T – 4K QLED TV

Alweer een Samsung in dit overzicht. Het gaat dit keer om een 4k Q led tv. Samsung heeft deze techniek ontwikkeld waarbij helderheid, contrast en kleur veranderen verbeterd zijn. Over het scherm is een laagje Nano kristallen aangebracht. Onder invloed van licht kleuren deze op. Het resultaat: schitterende en pure kleuren met een hoge helderheid. Natuurlijk bekijk je beelden in 4k resolutie.

Deze Samsung televisie heeft maar liefst 3 HDMI- en 2 USB-aansluitingen. Er zijn zowel wifi als bluetooth aanwezig. Hiermee heeft deze televisie meer mogelijkheden dan voorgaande modellen Natuurlijk heeft deze tv (met lichtsensor) energielabel A. Vanwege de zeer goede prestaties beoordelen consumenten dit model met 4,4 van de 5 sterren. Een absolute aanrader!

Bekijk de Samsung 4K TV

4. Philips 43PUS8505/12- 4K led TV

Weer terug naar Philips met deze mooie 4k led tv. Hij is gemiddeld geprijsd maar er zit ook echt alles op en aan. Zo is er een Ambilight functionaliteit (wandverlichting). Dit is rustiger voor de ogen en geeft ook nog eens een mooie sfeerverlichting. Deze televisie is voorzien van HDR perfect (High Dynamic Range perfect). Dit betekent levendige kleuren en heldere lichtaccenten: beelden lijken tot leven te komen.

Deze Philips Smart TV bedien je met je stem: dat is de toekomst. Het geheugen is uitbreidbaar, iets dat je bij anderen televisies niet snel tegenkomt. Uitgerust met 4 HDMI- en 2 USB-aansluitingen, 1 koptelefoonaansluiting en audio Return Channel. Natuurlijk ook voorzien van Wifi en Bluetooth. Bediening kan middels een afstandsbediening op de smartphone app.

Gebruikers vinden de beeldkwaliteit en het geluid geweldig. Zwart is ook echt zwart, precies zoals het hoort te zijn. Het is even in de buidel tasten maar met deze Philips tv weet je wel wat je koopt.

Naar de Philips 4k led tv

5. HKC 50F2 – Full HD TV

Omdat het leven al duur genoeg is tonen we in het overzicht beste tv 2020 een voordelig geprijsd model. Van het merk HKC deze Full HD TV. Hij is verkrijgbaar in maar liefst 7 verschillende afmetingen. Reken zelf even uit welk beelddiagonaal je nodig hebt. Het mooie aan deze televisie is dat hij een ingebouwde mediaplayer heeft. Zo speel je films vanaf een externe harde schijf of USB-stick op je TV af. Je kunt ook een film of programma live pauzeren of opnemen op de harde schijf. Dankzij de Full HD resolutie en led-achtergrondverlichting ervaar je mooie beelden. De geluidskwaliteit is wat lager dan die bij andere televisies.

Het gaat hier helaas niet om een smart-tv, Daarom is dit model zo goedkoop. De HKC Full HD TV is dan ook zeer geschikt voor gebruik op de slaapkamer of hobbykamer. Mocht je sowieso niks hebben met Smart tv’s, dan past dit model ook prima in de woonkamer. Er zijn 3 HDMI aansluitingen en een USB aansluiting aanwezig. Dit model ontvangt 4,3 van de 5 sterren. Deze iets lagere score is te verklaren doordat dit model geen smart opties (internet en apps) heeft.

Bekijk de HKC Full HD TV

Gemiddeld betaal je tussen de €250 en €1000 voor een goede tv. Er zijn ook modellen voor meer dan €2000 verkrijgbaar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tv (2022) – televisies
Schuiven naar boven