Beste sportvoeding (2022) voor, tijdens en na training

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Sportvoeding of supplementen helpen je bij spieropbouw en herstel. Kom je bepaalde dingen tekort, dan compenseren supplementen dit. Er is heel wat verkrijgbaar, van eiwitshakes tot sportdranken maar ook energierepen of vetverbranders.

Sportvoeding: nuttig of onzin?

De meningen over het gebruik van sportvoeding verschillen. Voor actieve sporters is het vaak een goede ondersteuning. Anderen vinden het niets toevoegen. Veel sportvoedingmerken verkopen mooie praatjes, waarbij ze hun sportdranken voorzien van koolhydraten, water en zout. Er worden vaak stoffen toegevoegd waarvan niet bewezen is of deze ook een toegevoegde waarde hebben.

Gebruik sportvoeding alleen bij intensieve of intervaltraining. Hierbij is belangrijk om tussendoor koolhydraten aan te vullen. Na de training zijn extra eiwitten onmisbaar: goed voor het herstel.

Lees ook: beste recovery shake

Beste sportvoeding 2022

Niet elke shake, vetverbrander of energiereep is hetzelfde. Bekijk hieronder 5x beste sportvoeding. De lijst is samengesteld door te kijken naar best verkochte producten en beoordelingen van gebruikers. De verschillende soorten sportvoeding zijn geschikt voor spieropbouw, hardlopen, wielrennen, fietsen, fitness en duursport.

1. Clean 9 – Vanille – C9

Niet direct sportvoeding maar een compleet pakket dat je helpt bij het afvallen (gewichtsverlies). Dit pakket bestaat uit negen maaltijden, 18 tabletten en 9 Fiber sticks. Verder krijg je 2 liter aloë vera gel, een meetlint en werkboek.

Forever Clean 9 helpt je op een gezonde manier af te vallen. Dag één en twee zijn het zwaarst, waarbij je alleen aloë vera drinkt, een vanille eiwitshake neemt en een vezelstaafje als tussendoortje gebruikt.

Vanaf dag 3 ga je over op de maaltijden die in het receptenboekje staan vermeld. Consumenten ervaren dat het makkelijk vol te houden is en je enkele kilo’s kwijtgeraakt. De voordelige prijs is ook een pluspunt.

Bekijk Clean 9 – Vanille – C9

2. Body & Fit Whey Perfection – Eiwitpoeder

Voor spieropbouw heb je eiwitten nodig. Dit is vooral belangrijk voor sporters die aan krachttraining of duursport doen. Het Body & Fit eiwitpoeder behoort dat de beste sportvoeding op het gebied van eiwitten. Dit product is vrij van toegevoegde suikers en bevat veel eiwitten en weinig koolhydraten. Je hebt de keuze uit 36 smaken waaronder vanille, aardbei of banaan.

Met dit poeder maak je een heerlijke en gezonde eiwitshake. Hiermee gun je jouw spieren het allerbeste. Dit eiwitpoeder is zeer goed beoordeeld en ontvangt een score van 4,5 van de 5 sterren.

Naar Body & Fit Whey Perfection

3. Vitafi Fat Burner 

Wil je graag wat kilootjes kwijt? Dat kan met de Fitburner+ Vetverbrander. Vetverbranders behoren tot de populairste ondersteuning tijdens het afvallen/ dieet. Het bevat cafeïne, dat helpt bij de vetverbranding. Ook groene thee extract is een belangrijk ingrediënt. Het is aan te bevelen om te starten met 1 dagelijkse capsule. Wanneer het lichaam hier goed op reageert kan dit verhoogd worden naar 2 – 4 capsules per dag (verspreiden).

Mensen die dit gebruiken ervaren dat het meer energie geeft en de honger vermindert. Wel kan deze vetverbrander erg sterk zijn, waardoor het belangrijk is om met een lage dosering te beginnen.

Bekijk Vitafi Fat Burner 

4. Afslank Koffie

Van koffie (cafeïne) is bekend dat het helpt bij afvallen. Cafeïne heeft een thermogeen effect, waardoor het lichaamswarmte stimuleert. Dit maakt vetcellen los en breekt ze af. Daarnaast verhoogt cafeïne de stofwisseling, waardoor je meer calorieën verbruikt. Houd er echt er rekening mee dat het effect van cafeïne niet heel groot is. Je moet wel voldoende bewegen, wil je resultaat zien. Gelukkig krijg je van cafeïne wel meer energie.

Afslank koffie helpt bij het afvallen en het behouden van een gezond gewicht. Dit product boost je energie en vermindert een opgeblazen gevoel.

Naar Afslank Koffie

5. Isostar High Energy Banaan

Natuurlijk hoort bij het overzicht beste sportvoeding ook de energiereep. De Isostar High Energy bananen sportreep behoort tot de meest populaire producten op het gebied van sportvoeding. Deze reep vult de energie aan en bevat een toevoeging van vitamine en mineralen. Geschikt bij gebruik tijdens of na de training.

Deze energierepen smaken lekker en geven veel energie. Daarnaast ondersteunt het bij herstel van spieren en lichaam. De aantrekkelijke prijs maakt het er alleen maar beter op. Je ontvangt maar liefst 30 repen.

Bekijk Isostar High Energy producten

Dat was 5 maal de beste sportvoeding. Let goed op je trainingsschema en zorg dat je tussendoor drinkt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste sportvoeding (2022) voor, tijdens en na training
Schuiven naar boven