Beste recovery shake (2022) – na het sporten

Bijgewerkt: 25 mei 2022

De beste recovery shake levert niet alleen proteïnes maar ook koolhydraten. Dit geeft het lichaam extra energie en zorgt voor een beter herstel. Het is hierbij wel belangrijk om voor de juiste recovery drink te gaan. Hierbij heb je keuze uit verschillende merken waaronder Svensson of Born. Ontdek 5X de beste recovery shake.

Dit is een recovery shake

Niet iedereen weet wat een recovery shake is en waarom je dit zou gebruiken. Een recovery shake is vooral interessant voor (intensieve) sporters. Denk aan krachttraining, duursport, hardlopen en nog veel meer.

Na een zware inspanning is het belangrijk dat het lichaam zo goed en snel mogelijk kan herstellen. Hier heeft het lichaam eiwitten en koolhydraten voor nodig.

Een recovery shake bevat het beste van beiden. Dit is dan ook gelijk het verschil met een eiwitshake, dat uit alleen eiwitten bestaat. Een recovery shake is van belang wanneer er in korte tijd veel spierschade ontstaat. Dit is het geval bij langdurig sporten zoals fietsen en wielrennen, hardlopen, zwemmen en andere duursporten.

Beste recovery shake 2022

Ga je op zoek naar een recovery shake dan kom je heel wat aanbiedingen tegen. Ga niet zomaar voor het eerste het beste product. Lees wat de ingrediënten zijn, hoe het met de smaak zit en hoe je het product gebruikt. Maar ook of de recovery shake wel bij jouw behoeftes aansluit.

Om je te helpen vind je hieronder 5X de beste recovery shake. Dit zijn de best verkochte producten van dit moment.

1. Born Recovery Shake vanille

Niet alleen de beste recovery shake maar ook een product dat ontzettend goed verkoopt. Let op: kan (tijdelijk) uitverkocht zijn. Wat kun je van de Born recovery shake verwachten? Dit product bevat de perfecte mix van eiwitten en koolhydraten. Vooral geschikt voor duursporters maar ook voor teamsporters.

Je mag deze recovery shake met water, magere melk of sojamelk mengen. Het is altijd aan te bevelen om dit met water te doen maar wanneer je liever magere melk gebruikt dan mag dit natuurlijk ook. Heeft een heerlijk frisse vanillesmaak, wanneer je dit mengt met sojamelk of magere melk dan heb je een soort milkshake. Ook erg lekker. Levert per 100 g klaargemaakt product 366 kilocalorieën energie waarvan 60,1 g koolhydraten en 30 g eiwit.

Bekijk Born Recovery Shake

2. Natusport recovery sport Shake banaan

Je wil na de training of wedstrijd je lichaam snel weer voorzien van de nodige energie. Want zo kan jouw lichaam zich het beste herstellen. Hiervoor gebruik je de recovery sport Shake van het merk Natusport. In een heerlijke bananensmaak, daar zal het niet aan liggen.

Bevat drie verschillende soorten koolhydraten aan hoogwaardige eiwitten. Per 100 g levert dit product 396 kilocalorieën waarvan 76,8 g koolhydraten en 20,5 g eiwitten. eiwitten. Te mengen met water of (magere) melk.

Naar Natusport recovery sport Shake

3. Sports2 Recovery Shake

Ook nu weer zie je de beste recovery shake voorbijkomen. Dit keer van het merk Sports2. Dit is een shake dat belangrijke koolhydraten en eiwitten bevat, maar ook mineralen. Dit laatste is belangrijk omdat dit de vochtbalans in het lichaam sneller herstelt. Want tijdens het sporten kun je heel wat vochtverliezen.

Bevat ook vitamine C, glucose en fructose. Per portie van 30 g (klaargemaakt) krijg je 105 kilocalorieën binnen waarvan 19,11 g koolhydraten en 6,54 g eiwitten. Dit komt overeen met de overige producten in dit overzicht. Verkrijgbaar in vanille- of chocoladesmaak.

Bekijk Sports2 Recovery Shake

4. Etixx Recovery Shake

Over naar de Etixx Recovery Shake dat ook weer tot de beste recovery shake van dit moment behoort. Er zijn al heel wat duursporters die hier gebruik van maken. En dat is niet zomaar, want deze recovery Shake geeft veel energie en ondersteunt herstel van het lichaam. Het bevat namelijk koolhydraten, eiwitten maar ook magnesium, vitamine C, ijzer en de B vitaminen. Je lichaam krijgt alles binnen wat het nodig heeft.

Per portie krijg je 387,7 kilocalorieën binnen. Dit zijn onder andere 79 g koolhydraten en 16,76 g eiwitten.

Naar Etixx Recovery Shake

5. Time 4 Nutrition Post Workout

Na een zware workout of lang sporten is je lichaam wel toe aan de beste recovery shake. Ook het merk Time 4 Nutrition heeft heel wat te bieden. Dit bevat een mengsel van koolhydraten en eiwitten dat het lichaam goed op kan nemen. Draagt bij aan een beter spierherstel na het sporten of intensieve arbeid.

Bevat ook vitamine C, vitamine E en overige toevoegingen. Dit product heeft een goede smaak en klontert niet tijdens het aanmaken ervan. Het is aan te raden om direct na de training drie volle scheppen met 350 ml koud water te mengen. Eventueel met magere melk mengen kan ook.

Niet verkrijgbaar

Zelfs de beste recovery shake is en blijft een voedingssupplement en is geen vervanging voor gezonde voeding. Gebruik daarom alleen ter ondersteuning na het sporten of intensieve lichamelijke arbeid.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste recovery shake (2022) – na het sporten
Schuiven naar boven