De leukste 3 op een rij spellen

Bijgewerkt: 25 mei 2022

Ben jij ook zo gek op drie op een rij spellen? Online vind je heel wat leuke spelletjes. Je kunt ook een app voor je smartphone downloaden (iOS of Android). Maak kennis met de leukste 3 op een rij spellen. Helemaal gratis en voor niets.

Drie op een rij versus vier op een rij

We kennen allemaal wel het bekende spel van vroeger en nu: vier op een rij. Dit klassieke spel speel je met 2 personen. Online (of op de smartphone) is er een leuke variant: 3-op-een-rij. Het is de bedoeling dat je figuurtjes verschuift om drie op een rij te krijgen.

Benieuwd naar de leukste drie op een rij spellen? Ik heb er maar liefst 5 voor jou geselecteerd. Deze speel je op een desktop pc, laptop of op je smartphone. Dit zijn 5x de leukste 3 op een rij spellen.

1. Candy Crush

Het populaire Candy Crush behoort absoluut tot het populairste drie op een spelletje. Er is bijna niemand die hier nog nooit van gehoord heeft. Candy Crush Saga is in 2012 uitgebracht. Het was toen alleen op Facebook beschikbaar, maar later ook voor smartphones en tablets. Maak drie op een rij door allerlei snoepjes te verwisselen. Ieder level heeft weer een andere opdracht.

Er zijn inmiddels meerdere versies van Candy Crush uitgebracht. Je speelt dit spel gratis online of download de app op iTunes of in de Google Play Store. Gebruik de zoekfunctie en typ Candy Crush in. Je ziet vanzelf welke versies beschikbaar zijn.

2. Bejeweled

Dit spel mag zeker niet ontbreken in het rijtje de leukste 3 op een rij spellen. Bejeweled draait al heel wat jaren mee. Dit spel is ontwikkeld en uitgebracht door Softonic. Speel dit online of download Bejeweled voor Windows. De bedoeling van dit spel? Verwissel twee naast elkaar gelegen juwelen om zo drie op een rij te maken. Dit mag zowel horizontaal als verticaal.

Speel Bejeweled 2 op de website Match3spellen. De download voor Windows is sterk verouderd. Liever de app downloaden? Zoek in de Google Play Store naar Bejeweled Classic. Ook op iTunes vind je dit spel omdat deze naam.

3. Harvest Honors Classic

Een strategisch spel dat zeker tot de leukere spellen in deze categorie behoort. Je maakt rijen of kolommen met drie dezelfde producten (meer mag ook). Dit doe je door aangrenzende producten zo goed mogelijk te verwisselen. Verdien een extra beurt door een rij of kolom van 4 of meer producten te maken.

Dit spel is op verschillende websites te spelen. Voor de Nederlandse versie ga je naar de website van spelletjes.nl. Dit online spel is helaas niet als applicatie verkrijgbaar.

4. Bubble Dragons

Je krijgt telkens een gekleurde bal die je naar de bijbehorende gekleurde parels schiet. Met een beetje geluk maak je zo drie op een rijtje combinaties. Zo bevrijd je de vissen. Let op dat de parels niet naar beneden vallen.

Bubble Dragons speel je op de website van spellensite.nl. Hier vind je overigens nog veel meer vergelijkbare spellen. Wil je dit spel als app downloaden? Ga naar de Google Play Store en zoek op Bubble Dragon Rescue. Voor iPhone ga je naar iTunes en zoek je op Bubble Shooter Dragon pop. Het zijn niet exact dezelfde spellen, maar wel heel goed vergelijkbaar. 

5. Fitz 2

Een ouder maar nog steeds een van de leukste 3 op een rij spellen. Fitz 2 is in 2013 door Zylom games uitgebracht. Wissel figuren om snel combinaties van drie of meer te maken. Je speelt een level uit wanneer je alle gekleurde tegels hebt verwijderd. Een eenvoudig maar vooral verslavend spel waar je uren in blijft hangen.

Fitz 2 speel je op de website van Zylom. Het spel opent zich in een kleiner scherm. Ben je het muziekje zat, zet dan je luidsprekers uit. Mocht je Fitz 2 op je smartphone willen spelen, download dan de app. Zoek in de Apple Store of Google Play Store naar Fitz 2 (Magic Match 3 puzzle). Na het downloaden en installeren van de app kun je onbeperkt spelen.

Vier op een rij spelen

Naast drie-op-een-rij spellen vind je ook online vier op een rij spelletjes. Wat is er echter leuker dan dit klassieke spel in het echt te spelen? De vier op een rij spelregels zijn zeer eenvoudig:

  • Het speelbord bestaat uit 8 kolommen en acht rijen
  • Iedere speler kiest een kleur steen (rood of geel)
  • Spelers plaatsen omstebeurt een steen

Het is de bedoeling om zo snel mogelijk vier stenen op ‘n rij te krijgen. Dit mag horizontaal, verticaal of diagonaal zijn. Dit spel is gemakkelijk te begrijpen en hierdoor ook voor kinderen geschikt. Wel vraagt het enig denkwerk en inschattingsvermogen. Tactiek speelt ook zeker een rol.

Naar vier op een rij

Naast de klassieke versie is er ook een handige reiseditie. Deze is veel kleiner en gemakkelijker mee te nemen. Wie met kids op reis gaat, kan het beste het vakantiereis spelletjes pakket aanschaffen. Dit pakket bestaat uit een reiseditie Vier op een rij, Domino en Yahtzee. Daarnaast bevat het twee pakken speelkaarten en 10 dobbelstenen. Dit reispakket spel is geschikt voor twee tot zes spelers.

 Veel speelplezier, en vergeet niet je score bij te houden!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De leukste 3 op een rij spellen
Schuiven naar boven