Slimme stekker – beste slimme stekkers 2022

Bijgewerkt: 25 mei 2022

De beste slimme stekker is vooral héél handig. Of je nu voor Hue, Philips, Tone of Google gaat, er is best veel keus. Hierbij heb je de slimme stekker voor buiten, voorzien van wifi of met dimmer. Volg je het nog allemaal? Bekijk snel de beste slimme stekker 2022.

Het gebruik van een slimme stekker

Wat is een slimme stekker? Door een apparaat of lamp in de slimme stekker te pluggen kun je het apparaat op afstand bedienen. Maar je kunt natuurlijk nog veel meer met een slimme stekker:

  • Tijdschema instellen
  • Slimme stekker aan sensoren koppelen
  • Stroomverbruik meten

Dankzij de slimme stekker houd je het stroomverbruik in de gaten en bespaar je energie. Maar het is ook heel makkelijk om een slimme stekker aan een bewegingssensor te koppelen, zodat het licht automatisch aanspringt.

En wat dacht je bijvoorbeeld van het instellen van apparatuur dat op een bepaald tijdstip aangaat? Denk maar eens aan verlichting, het koffiezetapparaat of het aquarium. Als laatste is het dankzij de slimme stekker heel makkelijk om vanaf je smartphone apparaten te bedienen.

Beste slimme stekker 2022

Wanneer je op zoek gaat naar de beste slimme stekker dan kom je verschillende merken tegen. Dit zijn onder andere de slimme stekker van Hue, Toon, Philips aan Google home. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin je deze elektronica gebruikt. Bijvoorbeeld de slimme stekker voor buiten, de slimme stekker met dimmer of wifi.

Waar moet je nu voor kiezen? Dat ontdek je in het overzicht beste slimme stekker.

1. Philips Hue – Smart plug

De slimme stekker Hue van Philips is de best verkochte en ook de beste slimme stekker van dit moment. Geschikt voor binnen en werkt met de Philips Hue Bluetooth app (gratis te downloaden). Voor dit model heb je geen bridge of basisstation nodig. De stekker is lekker compact en voorzien van een aan/uit schakelaar aan de bovenkant.

Deze slimme stekker wordt ontzettend goed beoordeeld. Met meer dan 100 beoordelingen ontvangt dit product een score van 4,8 van de 5 sterren. Gebruikers zijn vooral tevreden over de hoge kwaliteit. Het fijne is dat je jouw apparaat op afstand bestuurt, daar doe je het natuurlijk voor. Een absolute aanrader onder de slimme stekkers.

Bekijk de Philips Hue – Smart plug

2. TP-Link Tapo P100 – Wifi slimme stekker

TP-Link is ook geen onbekende op het gebied van slimme stekkers. Met deze stekker beheer je apparaten vanaf afstand, dit doe je gewoon via je smartphone. Deze slimme stekker beschikt over wifi maar moet wel binnen het bereik van je router geplaatst worden. Hij zet dus geen eigen wifi hotspot op.

Stel zelf een schema in waarbij je bepaalt wanneer apparaten of lampen aangaan of uitgaan. Het schema is per dag in te stellen. Er is een afwezigheidsmodus waardoor de slimme stekker je apparaten op verschillende tijdstippen aan en uitschakelt. Zo lijkt het net alsof je thuis bent.

Ook deze beste slimme stekker ontvangt een goede beoordelingen met een score van 4,7 van de 5 sterren. Vrijwel iedereen is tevreden over de uitstekende kwaliteit.

Naar TP-Link Tapo P100

3. BELIFE® Smart Plug – 4 slimme stekkers

Wanneer je kijkt naar prijs dan is dit absoluut de beste slimme stekker van dit moment. Je ontvangt namelijk vier slimme stekkers die je via je wifi router op je smartphone of tablet aansluit. Maak gebruik van Google home en de energiemeter. Je stelt ook heel eenvoudig een tijdschema in of koppelt apparatuur met elkaar.

Gebruikers zijn tevreden over de hoge kwaliteit en de snelle verbinding. Ook het feit dat deze slimme stekker goed werkt met Google home is natuurlijk een pluspunt. Gewoon de LSC installeren en de slimme stekkers aan de app toevoegen. Google home herkent de stekkers dan vanzelf.

Bekijk de BELIFE® Smart Plug

4. IQONIC Smart Plug – Slimme Stekker

Ook deze behoort tot de beste slimme stekkers van dit moment. Hij werkt namelijk zeer goed samen met Google home en Amazon Alexa. Voorzien van randaarde en geschikt voor binnen. Je hebt geen basisstation of bridge nodig. Het tijdschema is volledig in te stellen. Maak dankzij deze slimme stekker van elk apparaat een slim apparaat. Dit doe je allemaal via de praktische SmartLife app.

Wat vinden gebruikers van deze slimme stekker? De hoge kwaliteit valt op maar ook dat ze makkelijk in gebruik zijn. Veel consumenten gebruiken deze slimme stekker in combinatie met Google home. Ontvangt een beoordeling van 4,7 sterren. Een absolute aanrader dus.

Naar de IQONIC Smart Plug

5. SMARTIFY – Slimme Stekker buiten

De laatste in het overzicht sinds 2020, dit keer een slimme stekker voor buiten. Maar natuurlijk ook voor binnen en gebruiken. Hij is koppelbaar met Google home en Amazone Alexa. Ook bij dit model heb je geen basisstation nodig, de slimme stekker maakt automatisch verbinding met je wifinetwerk.

Vanaf de speciale app maak je verbinding en beheer je aangesloten apparaten. Wanneer er geen internetverbinding aanwezig is dan maak je gebruik van de Bluetoothverbinding. Een prima oplossing voor binnen en buiten.

Je kunt met meerdere gebruikers inloggen op hetzelfde account waardoor iedereen het apparaat via de slimme stekker kan bedienen. Het is even uitzoeken hoe alles werkt maar kopers zijn hier zeer tevreden over. Daarom ontvangt deze slimme stekker een score van maar liefst 5 sterren.

Bekijk de SMARTIFY – Slimme Stekker buiten

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Slimme stekker – beste slimme stekkers 2022
Schuiven naar boven