Het beste bedframe voor een moderne uitstraling

Bijgewerkt: 14 december 2022

Het inrichten van de slaapkamer begint met het uitkiezen van een bedframe. Dit is de ombouw waar de bedbodem en het matras inligt. Veel van deze modellen zijn van hout of metaal en van een uitstekende kwaliteit. Een stoffen uitvoering noem je ook wel een boxspring, hier zit feitelijk geen frame omheen. In deze uitgeslapen test een overzicht van de beste bedframes voor een of twee personen.

Celestine Ottoman Bedframe

Dit prachtige bedframe met een afmeting van 160 x 200 cm biedt meer dan voldoende ruimte en bewegingsvrijheid. Aan de onderzijde is er opbergruimte aanwezig, hiermee is dit model zeer geschikt voor kleine slaapkamers. De opbergruimte is middels een gasveer bereikbaar, zonder het matras op te hoeven tillen.

Uiterlijk lijkt dit model op een boxspring met dezelfde luxe uitstraling. De stoffen buitenkant voelt zeer comfortabel aan. Het frame zelf is van robuust en stevig hout, dat garant staat voor een lange levensduur. Het bijgeleverd hoofdbord met eenzelfde uitstraling is volledig afneembaar.

Celestine Ottoman – bekijk de prijs

Suente bed

Aan dit model is veel tijd en aandacht besteed. De spaanplaatpanelen hebben een notenhouten structuur met een zilverkleurige afwerking. Modern en toch eigentijds, de ideale oplossing voor elke slaapkamer. Met een afmeting van 140 x 200 cm is dit het beste bedframe voor de kleinere slaapkamer. Gebruik hem als compact tweepersoonsbed of een royaal éénpersoonsbed.

Dit prachtig bed is voorzien van een opberglade, waar je makkelijk overtollige dekens, kussens of schoenen in kwijt kunt. Hij wordt geleverd zonder bedbodem of matras, die zijn los bij te bestellen.

Suente bed – voorraad

PARKER bed massief vurenhout

Dit bedframe heeft een mooie afmeting van 160 x 200 cm en is hiermee geschikt voor twee personen. Het heeft een mooie uitstraling, is makkelijk in onderhoud en van een stevige kwaliteit. Het witgelakt massief vurenhout heeft een natuurlijke en neutrale uitstraling, en past hierdoor bij elk slaapkamerinterieur.

Het spijlen hoofdbord doet aan vroegere tijden denken, maar is toch weer helemaal van deze tijd. Onder het bed is er veel vrije ruimte aanwezig. Dit is geschikt voor het opbergen van bedboxen en maakt het schoonmaken onder het bed er ook een stuk makkelijker op.

Ook dit model wordt geleverd zonder bedbodem of matras. Montage is zeer eenvoudig, ook te danken aan de duurzame materialen. We zouden dit bed dan ook makkelijk aanbevelen aan familie en vrienden.

De moeite die het kost om een bedframe te vinden

Vaak wordt niet nagedacht over het bedframe, totdat je er een nodig hebt. Dan pas kom je er achter hoeveel moeite het kost om het beste model uit te kiezen. Het is namelijk een meubelstuk dat altijd in de slaapkamer zichtbaar is. Je voorkeuren spelen een belangrijke rol, want ga je voor strak en modern, elegant of juist klassiek? Sommige bedframes zijn ook nog eens voorzien van extra opbergruimte.

Om je te helpen hebben we verschillende bedframes bekeken. De boxsprings vinden we zeer luxe en ook lekker liggen (eigen ervaring). Dat hotelgevoel creëer je ook met een mooi bedframe, een ondersteunende bedbodem en een degelijk matras. Het uitkiezen hiervan kan je hoofdpijn bezorgen maar wanneer je eenmaal alles bij elkaar hebt slaap je net zo lekker als de prinses op de erwt.

Wat het overwegen waard is

In de zoektocht naar een goed bedframe moet je rekening houden met de aanwezige ruimte in de slaapkamer. Natuurlijk moet je ook in het bed passen, dat is een feit. En bed moet minimaal 15 cm langer zijn dan je eigen lichaamslengte, maar bij voorkeur wat groter. Ook de breedte speelt mee, want wil je royaal en breeduit kunnen liggen of hoeft dat niet zo? Kies in ieder geval een bed dat perfect in de slaapkamer past, met voldoende loopruimte hieromheen.

Ook het materiaal speelt mee. Wil je een bedframe van hout dan ga je voor een natuurlijke uitstraling. Hiermee creëer je veel rust en ruimte. Een metalen frame heeft een lange levensduur en is onderhoudsvriendelijk. Het heeft een industriële uitstraling en is al eeuwenlang een populair en eigentijds model.

Laat ook het budget meebepalen, want het heeft geen zin om veel geld uit te geven voor iets waar je achteraf spijt van hebt. Of waar je uiteindelijk een te dure lening voor af moest sluiten. Neem al deze zaken mee in je besluit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Het beste bedframe voor een moderne uitstraling
Schuiven naar boven