De beste mini airconditioning

Bijgewerkt: 14 december 2022

Zwetend de zomermaanden doorkomen? Dat is niet meer nodig, want airco’s zijn volop verkrijgbaar. De meeste modellen hebben een flinke capaciteit. Voor de kleine woning, het appartement of alleen de slaapkamer is er de mini airconditioner. Deze kleine modellen zijn goedkoper in aanschaf en verbruiken weinig energie. Toch weten ze de ruimte uitstekend te koelen.

Tocht Mini Mobiele Airco

Bij een airconditioner wordt direct aan een groot model gedacht, maar ze zijn ook in miniversie verkrijgbaar. Wel hebben ze dan een iets andere werking. De Tocht Mini Mobiele Airco is zeer compact en draagbaar, hij weegt slechts 1 kg. Dit model wordt gevoed middels een USB-kabel en heeft een laag elektriciteitsverbruik.

Hij geeft verkoeling op een moment dat je het nodig hebt. Dit kan in de woonkamer, keuken of slaapkamer, maar ook op kantoor zijn. Blijf de warme zomermaanden de baas met deze mini airconditioning. Misschien niet zo krachtig als een groot model, maar nog steeds heel effectief. De koelmodus beschikt over 2 verschillende standen en je hebt ook nog eens keuze uit 5 intensiteitstanden.

Via de ingebouwde temperatuurmeter houd je controle over het klimaat binnenshuis. Zo kun je heerlijk slapen of rustig doorwerken, zonder dat je gehinderd wordt door de warmte. Dit model is eenvoudig in gebruik en voordelig geprijsd. Type: waterkoeling.

Tocht Mini Mobiele Airco – check de prijs

Olimpia Splendid Dolceclima

Wanneer je op zoek bent naar een goede mini airconditioning met een effectieve werking, dan moet je zeker eens bij de Olimpia Splendid Dolceclima kijken. Deze mobiele verplaatsbare airconditioner werkt met een geavanceerdere koelmethode waardoor het de ruimte perfect koelt. Ideaal om de warme zomermaanden door te komen.

Daarnaast zorgt de Olimpia voor een uitstekende klimaatbeheersing. De lucht zal nooit verzadigd raken met een teveel aan vocht, waardoor deze ook niet klam en benauwend aanvoelt. Dit in tegenstelling tot een luchtkoeling die de luchtvochtigheid juist verhoogt.

Van deze mobiele airco kun je veel verwachten. Hij is met energielabel A betrekkelijk energiezuinig. Het koelvermogen bedraagt 8000 BTU, wat hem geschikt maakt voor ruimtes tot 80 m³. De temperatuur is volledig instelbaar van 16 °C tot maximaal 31 °C. Kies niet alleen voor verkoeling maar ook voor het ontvochtigen van de lucht. Daarnaast is hij inzetbaar als ventilator.

Met een hoogte van 63 cm behoort hij misschien niet tot de allerkleinste mini airconditioning maar hij is evengoed compact en verplaatsbaar. Ook is hij voorzien van een afstandsbediening waardoor je hem op afstand aan- of uitschakelt. Als laatste is de digitale timer ook erg praktisch.

Olimpia Splendid Dolceclima – op voorraad

Dynter. SM211 Pro

Dit model is uitermate geschikt voor gebruik op de slaapkamer, op kantoor, de werkruimte of op de camping. Deze zeer compacte mini airconditioner draag je overal mee naar toe, mede te danken aan het handvat. Hij weegt slechts 873 gram en is niet groter dan 18 × 18 cm, dus je tilt hem makkelijk op.

De Dynter Pro is een waterkoeler met een tankinhoud van 300 ml. Volledig gevuld weet hij gedurende 5 tot 6 uur de ruimte koel te houden. Het is af en toe nodig om koud water toe te voegen, zodat de omgeving ook lekker fris blijft.

Sluit hem middels de USB-kabel op het stopcontact aan, maar je kunt ook gebruik maken van een andere voedingsbron met USB-C stekker. In de verpakking zit ook de handleiding, zodat je hem direct naar wens instelt. Deze airco is een toppertje want hij is niet alleen goedkoper in aanschaf maar verbruikt ook veel minder energie.

Dynter. SM211 Pro – bestellen

Het verschil tussen een luchtkoeler en airconditioner

Niet iedereen kent het verschil tussen een luchtkoeler en airconditioner. Een luchtkoeler lijkt op een mini airconditioner. Het verschil is dat hij niet met een chemisch koelmiddel werkt maar via koud water. De lucht wordt over het koude water geblazen waardoor er een verfrissend briesje ontstaat. Dit kan de omgevingslucht zeker enkele graden omlaag brengen. Door de luchtkoeler in je directe omgeving te plaatsen geniet je van de frisheid hiervan.

Een airconditioner werkt zeer effectief maar is duurder in aanschaf en verbruikt ook meer energie. Bovendien kan er lekkage van het koelmiddel ontstaan. Zonder koelmiddel werkt een airco niet want hij heeft dit nodig om de temperatuur in de ruimte omlaag te brengen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste mini airconditioning
Schuiven naar boven