Beste champagneglazen, een feestelijke gelegenheid

Bijgewerkt: 14 december 2022

Iets te vieren, dan toost je met een glas champagne. Deze alcoholische drank is ook een moment van genieten. Je drinkt hem het beste op een temperatuur tussen 8 en 10 °C. Natuurlijk in de mooiste champagneglazen. Een tulip, flute of coupe, het kan lastig zijn om een goed champagneglas te vinden.

Moët & Chandon Ice

Bij de zoektocht naar champagneglazen denken velen aan de champagne flute. We moeten bekennen dat deze elegantie uitstraalt, maar het is niet de beste keuze voor een goed glas champagne. Feitelijk is champagne een soort wijn, en verdient het ook een gelijkwaardige behandeling. Door dit uit een breder glas te drinken komt er meer aroma vrij.

Moët & Chandon Ice champagneglazen zijn op dit moment erg populair. Het zijn niet de standaard doorzichtige glazen maar in een witmatte kleur. Het merk is op de zijkant gedrukt en het is dan ook een groot plezier om uit deze glazen te drinken.

De Moët & Chandon Ice glazen zijn uitermate geschikt voor ice champagne. Naast de champagne is er voldoende ruimte over voor ijsblokjes, en misschien wel een extra toevoeging zoals een aardbei. Een setje bestaat uit zes van deze prachtige glazen en kost ongeveer € 28.

Moët & Chandon Ice – bestellen

Leonardo Puccini

Wanneer je toch behoefte hebt aan de smallere en hogere glazen dan kom je al snel bij dit kwalitatief merk uit. Leonardo Puccini kenmerkt zich door een elegante vormgeving met kristalhelder en krasvast glas. Het prettige aan deze exemplaren is dat ze in de vaatwasser kunnen, iets dat natuurlijk een hoop werk bespaart.

Ook nu weer bestaat een setje uit zes champagneglazen die elk een inhoud hebben van 0,3 l. Ze voelen niet zwaar aan en liggen hierdoor prettig in de hand. Vooral het fraaie design en de goede kwaliteit scoort hoog, waardoor de Leonardo Puccini glazen in deze toplijst terecht zijn gekomen.

Leonardo Puccini – bekijk de prijs

Schott Zwiesel Fortissimo champagneglazen

Wanneer je champagne drinkt is het belangrijk dat de bellen goed vrijkomen. Het breedste punt van het glas moet een grote diameter hebben, zodat het aroma zich volledig kan ontwikkelen. Om het aroma naar boven te duwen loopt het glas aan de bovenzijde wat smaller toe, te vergelijken met een schoorsteen. Dan ga je voor de optimale champagnebeleving.

Met de Schott Zwiesel Fortissimo champagneglazen bereik je dit effect. De klassieke vormgeving past bij elke gelegenheid, en het is ook niet vreemd dat je dit soort glazen veel binnen de horeca tegenkomt. De slanke en elegante stelen vallen met hun lange vormgeving zeker op.

Elk glas is vervaardigd van Tritan Crystalglas dat zelfs na vele afwasbeurten nog prachtig uitziet. Om ze perfect schoon te krijgen is het aan te raden om de glazen onder heet water te houden, zonder gebruik te maken van zeep. Vervolgens afdrogen met een linnen theedoek.

Deze glazen ontvang je in een setje van zes stuks, waarbij elk glas een inhoud heeft van 0,2 l. Dankzij de extreem hoge krasbestendigheid en breukvastheid kunnen deze glazen probleemloos in de vaatwasser.

Schott Zwiesel Fortissimo – naar de bestelpagina

De keuze voor een champagneglas

Sommige experts zeggen dat een champagne flute een slechte keuze is, omdat de drank dan niet kan ademen. Maar een flute heeft ook een voordeel: het zorgt ervoor dat het koolzuur niet te snel verloren gaat. Hierdoor blijft de alcoholische drank bruisen, ook gedurende een langere periode. Dat is natuurlijk geweldig bij een feestelijke gelegenheid, maar het kan ook de smaak versterken of voor een net wat andere beleving zorgen.

Laat je dus niet leiden door wat anderen zeggen want dat hangt helemaal van de situatie af wat het beste champagneglas er is.

Het hangt er ook vanaf of je een champagne of mousserende wijn drinkt. Bij het nuttigen van cava of prosecco is de traditionele flute de meest aangewezen keuze. De tabs toelopende bovenkant van het glas concentreert de smaak, waardoor deze vol binnenkomt. Maar nogmaals, bij champagne zit dit net wat anders in elkaar en speelt het type drank maar ook de situatie een grote rol.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste champagneglazen, een feestelijke gelegenheid
Schuiven naar boven