Beste vloerlamp voor de woonkamer of kantoor

Bijgewerkt: 14 december 2022

Vloerlampen hebben een geweldige uitstraling en zijn ook nog eens functioneel. Creëer een gezellig hoekje om te lezen of te werken. We hebben meer dan 50 verschillende vloerlampen bekeken en zijn er helemaal uit, waarbij we de beste op een rij hebben gezet. Misschien zit hier je favoriete lamp tussen.

Shutterlight vloerlamp

Een vloerlamp is een welkome aanvulling voor de woonruimte. Het biedt gezelligheid en een goede lichtbron. Veel van deze modellen sluiten ook nog eens perfect bij het interieur aan. We hebben veel tijd geïnvesteerd in het zoeken naar de beste vloerlamp voor woonkamers en kantoren. Bij dit model ging direct een lichtje branden, want het industrieel ontwerp sprak ons aan. Eindelijk een model dat er niet standaard uitziet maar met een moderne en strakke look.

Deze lamp is voorzien van ledverlichting wat natuurlijk een hoop energie bespaart. De moderne ledtechniek heeft een levensduur van maar liefst 50.000 uren. Gebruik dit model als sfeerverlichting of als leeslamp. Hij staat prachtig in een hoek van de kamer, maar misstaat ook niet langs een wand.

Shutterlight – bestellen

RGB led vloerlamp

Dit model is veelzijdig, modern en vooral heel betaalbaar. De RGB led vloerlamp misstaat niet in de moderne tot klassieke woonkamer of op kantoor. Je kiest namelijk uit 16,7 miljoen kleuren ledverlichting, van sfeervol wit tot romantisch rood of roze. Maar misschien ook wel blauw, geel, groen of paars. Maak gerust gebruik van de dimfunctie en de verschillende kleur, effecten en combinaties, zodat je voor optimale sfeer en gezelligheid gaat.

De RGB led strip is verborgen achter het armatuur, waardoor dit niet zichtbaar is. Ook zorgt het voor een goede verdeling van het licht. Bedien de lichtkleur en de lichtintensiteit middels de afstandsbediening. Het aluminium armatuur heeft een ruimtebesparend ontwerp (hoogte: 140 cm).

We waren blij verrast door de prijs (€ 39) en konden het eerst niet geloven. Maar toch is dit model voor deze lage prijs verkrijgbaar. Wacht niet te lang want niemand kan zeggen hoe lang hij nog leverbaar is.

RGB-led vloerlamp – controleer de voorraad

Vloerlamp met opbergruimte

Heb je weinig ruimte beschikbaar, dan is deze vloerlamp echt iets voor jou. Hij heeft een vierkant design met een afmeting van 26 × 26 cm. De totale hoogte bedraagt 160 cm. Aan de bovenzijde is een kubusvormige ledlamp aanwezig met hieronder drie plankjes/opbergvakken. Ideaal om planten, beeldjes of boeken op te plaatsen. Maar misschien ook wel een fotolijstje of de afstandsbediening van de tv.

Deze lamp combineert moderne verlichting met praktische opbergruimte. Het is een goed bedacht ontwerp waar velen jaloers op zouden zijn. Hij doet het prima in de woonkamer, op kantoor, in de leeshoek maar ook in de slaapkamer. Over de prijs valt niet veel te klagen want hij kost ongeveer € 80. Hierbij je je ook nog eens keuze uit twee verschillende kleuren (designs).

Vloerlamp opbergruimte – bekijk

De booglamp

Op het gebied van vloerlampen is er de laatste tijd veel veranderd. De klassieke booglamp zoals je deze vroeger veel tegenkwam is nog steeds te koop. Hij is vooral geschikt voor kleinere woonkamers waarbij je de verlichting centraal wil laten staan. Let wel op met een booglamp want sommige modellen zijn onstabiel. Dit type lamp kan makkelijk omvallen, daarom moet je hem nooit ergens plaatsen waar hij mogelijk gevaar oplevert.

Wil je toch voor een booglamp gaan, kies dan vooral voor een stevige variant. Je komt dan al snel bij de wat duurdere merken uit. Houd er ook rekening mee dat deze lamp wat meer van de open ruimte vraagt, hij hangt misschien wel gedeeltelijk over het bankstel of de stoel.

Kijk bij een booglamp goed of er een voetschakelaar aanwezig is. Met een voetschakelaar kun je de lamp namelijk niet in een onbereikbare hoek plaatsen.

Best gekozen model door starters

Bij samenwonen of op jezelf wonen zoek je vooral een praktische vloerlamp. Misschien is hier na een verhuizing ook wel behoefte aan. De lamp met geïntrigeerde boekenplank is het meest gekozen model door starters, of door mensen met een kleinere woning.

Het houten statief model kom je voornamelijk binnen het landelijke of klassieke interieur tegen. Deze lamp past wat minder goed wanneer je voor een moderne of industriële inrichting gaat.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste vloerlamp voor de woonkamer of kantoor
Schuiven naar boven