Beste bluetooth hoofdtelefoon adapter

Bijgewerkt: 14 december 2022

Wanneer een bekabelde hoofdtelefoon je favoriet is, wil je hem niet zomaar aan de kant schuiven. Met een Bluetooth hoofdtelefoon adapter maak je er een draadloos model van. De adapter biedt een stabiele verbinding en is erg compact. Het zorgt ervoor dat de hoofdtelefoon niet rechtstreeks met je smartphone, tablet of computer is verbonden. Je creëert eigenlijk veel bewegingsvrijheid.

Bluetoothontvanger voor koptelefoon (merkloos)

We gingen op zoek naar een goedkope oplossing om de bekabelde hoofdtelefoon om te bouwen tot een draadloze ontvanger. Je plugt deze adapter in de hoofdtelefoon speakers. Maak via Bluetooth verbinding met je smartphone, tablet, laptop of computer. Vervolgens speel je draadloos muziek af wat dankzij de adapter door de hoofdtelefoon of speakers wordt opgevangen. Kortom: de bekabelde koptelefoon hoef je niet meer rechtstreeks met het audioapparaat te verzenden.

Omdat het model draadloos werkt is hij afhankelijk van de ingebouwde accu. Het praktijk blijkt dat de accu redelijk snel leegraakt, waardoor je dit apparaatje vaak moet opladen. Dat is het enig nadeel, voor de rest werkt hij prima. Voor een prijs van ongeveer een tientje is dit een goede aankoop. Wanneer je toch een nog betere kwaliteit wil dan moet je zeker eens bij onze topkeuze kijken.

Bluetoothontvanger – bekijk de voorraad

De keuze van Toppie3: Brightside Online Bluetooth Receiver

Deze Bluetooth ontvanger met 3,5 mm jack- sluiting maakt je hoofdtelefoon draadloos, maar is ook geschikt voor handsfree bellen. Dit model streamt audio zonder kwaliteitsverlies. Er is een ingebouwde microfoon aanwezig waardoor je veilig belt in de auto, maar ook wanneer je aan het wandelen of het fietsen bent.

De afspeeltijd is met 16 uur ongekend hoog, waardoor je het apparaat nauwelijks hoeft op te laden. Het is ook mogelijk om dit model met twee toestellen tegelijk te verbinden. Naar onze mening is dit de beste Bluetooth hoofdtelefoon adapter die verkrijgbaar is. De prijs ligt rond de € 18. Wanneer je er meerdere bestelt dan krijg je korting, dus denk er ook eens over na om iemand anders eentje cadeau te geven.

Brightside Online Bluetooth Receiver – bestellen

Dynabright Bluetooth Receiver – BT 5.0

Dit model is een eenvoudig betaalbare optie om de bekabelde hoofdtelefoon met de smartphone of de mediadrager te verbinden. Omdat hij via bluetooth werkt is het belangrijk dat de mediadrager ook over bluetooth beschikt. Je koppelt de receiver (hoofdtelefoon adapter) via bluetooth aan de smartphone, laptop of mediadrager. Dit gaat geheel automatisch. De adapter gaat vervolgens in de ingang die op de hoofdtelefoon of speaker zit. Zo wordt audio overgedragen en zit je niet aan bekabeling vast.

In onze test hebben we ook deze adapter uitvoerig bekeken. Weinig verlies van kwaliteit vinden we een groot pluspunt. Ook het gebruiksgemak is belangrijk, want het aankoppelen of afkoppelen gaat heel eenvoudig. Maar wat we helemaal geweldig vinden is de lange accuduur. In stand-by gaat de accu, mits volledig opgeladen, maar liefst 200 uur mee. Wanneer hij in bedrijf is dan kan hij tot 16 uur achter elkaar muziek afspelen. Het opladen van de lege accu duurt tussen de twee en drie uur, dus hij staat snel weer tot je beschikking.

De ingebouwde microfoon biedt je de mogelijkheid om handsfree te bellen of om gebruik te maken van navigatie. Hij is uitgerust met een intelligente ruisonderbreking dus de geluidskwaliteit is helemaal perfect. Met betrekking tot de prijs zit hij een beetje tussen de twee eerder genoemde modellen in, dus ook weer heel betaalbaar.

Bluetooth Receiver BT 5.0 – bekijk de prijs

Het multifunctionele gebruik van de adapter

Een bluetooth hoofdtelefoon adapter is niet alleen geschikt voor koptelefoons maar voor veel meer apparaten die met bekabeling werken of geen bluetoothfunctie hebben. Denk hierbij aan laptops, speakers, de autoradio, versterker, tablet of andere apparaten. Ze passen ook allemaal in de Aux-poort van de auto, dus je gebruikt hem ook tijdens de autorit.

Om die reden zou je eigenlijk altijd een Bluetooth adapter moeten hebben. Het is namelijk multifunctioneel in gebruik. De betere modellen zijn voorzien van een ingebouwde microfoon en bieden hiermee ondersteuning voor het draadloos bellen.

Hoe we tot een keuze zijn gekomen

Na een snelle blik op bluetooth adapters hebben we een aantal modellen geselecteerd die volgens ons de beste keuze zijn. Hierbij zijn we uitgegaan van de prijs-kwaliteitverhouding, functionaliteiten en reviews van gebruikers. Onze zoekopdracht heeft ons geleid tot de nieuwere modellen die aan alle wensen voldoen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste bluetooth hoofdtelefoon adapter
Schuiven naar boven