Beste handdoek voor sauna – heerlijk zacht en absorberend

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Ben je een regelmatige saunabezoeker? Dan neem je de beste handdoek voor de sauna mee. Deze handdoek voelt super zacht aan, dit zorgt natuurlijk voor extra comfort. Bovendien neemt het materiaal veel vocht op. Dit heb je zeker nodig tijdens je saunabezoek.

Je hoeft niet langer je badhanddoek of strandlaken mee te nemen. Natuurlijk is dit prima maar er zijn veel betere handdoeken verkrijgbaar. Vanaf nu bezoek je de sauna met een speciale en luxe handdoek. Eindelijk hoor je erbij en ervaar je de luxe en ontspanning die je zo hard nodig hebt.

De voordelen van een saunahanddoek

Wat is nu het verschil tussen een badhanddoek en een sauna handdoek? Een speciale saunahanddoek is dunner, vaak wat kleiner en ook minder donzig. Een handdoek met een hogere draaddichtheid is het meest ideaal. Dit soort handdoeken kun je vaak bij de sauna huren of lenen, maar het is veel prettiger om je eigen handdoek mee te nemen. Ook wel zo hygiënisch want je weet zeker dat je hem goed hebt uitgewassen.

Het is ook belangrijk om de juiste afmeting van de sauna handdoek te kiezen. Je moet je in kunnen wikkelen. Ben je wat breder gebouwd kies dan zeker geen te kleine handdoek. Een sauna handdoek met een lengte van 2 meter is altijd goed.

Beste handdoek voor sauna

Laten we eens gaan kijken wat de beste handdoek voor de sauna is. Het zal je direct opvallen dat handdoeken van bamboe erg populair zijn. Deze zijn namelijk van een zeer degelijke kwaliteit, bevatten natuurlijk materiaal en nemen vocht goed op. Bovendien zijn ze niet pluizig. Je wilt tenslotte tijdens een saunabezoek niet onder de pluizen zitten.

Hieronder een kort overzicht van de beste handdoek voor sauna. Bekijk de verschillende producten met hun voor- en nadelen. Ik ben er zeker van dat je aan de hand hiervan een goede keuze kunt maken.

Hamams own bamboe saunahanddoek

Van het merk Hamams own vind je de beste handdoek voor de sauna. Maar er is meer want ze hebben ook luxe badstof badjassen in het assortiment. Je moet hier zeker ook eens naar kijken, want dit maakt je saunabezoek helemaal compleet. De bamboe handdoek is verkrijgbaar verschillende mooie kleuren waaronder grijs en zwart. Hij is lekker groot (200 x 90 cm). De ideale handdoek om mee te nemen naar de sauna maar ook wanneer je gaat zwemmen.

Bamboe voelt altijd luxe aan. Het neemt veel vocht op en biedt je veel comfort. Aan de boven- en onderzijde is de bamboe handdoek afgewerkt met ingeweven strepen. Hierdoor heeft deze nog eens een extra luxe uitstraling. Enig nadeel is dat een bamboe sauna handdoek wat duurder is dan je normale badhanddoek. Maar goed, je gaat natuurlijk voor luxe en de beste kwaliteit.

Perfect voor jezelf maar ook mooi om iemand anders cadeau te geven. Gebruikers zijn hier zeer tevreden over. Ze vinden hem handig in gebruik en van een goede kwaliteit. Een enkeling vindt dat hij minder goed droogt, maar het is belangrijk dat je hem voor het eerste gebruik koud uitwast. Daarna moet je hem misschien nog één tot twee keer uitwassen voordat de handdoek echt goed droogt. Tip: geen wasverzachter gebruiken, hiermee voorkom je dat het vochtabsorberend vermogen vermindert.

Bekijk Hamams own bamboe sauna handdoek

Vossen handdoek voor de sauna (saunakilt)

Misschien heb je wel eens van het merk Vossen gehoord. Dit is een producent van exclusieve producten waaronder handdoeken voor de sauna, badhanddoeken, badjassen maar ook bijvoorbeeld wat matten. Eigenlijk alles voor een luxe en comfortabele ervaring in de sauna, badkamer of het zwembad.

Vossen handdoeken worden dan ook zeer goed verkocht. Het merk staat namelijk altijd voor een hogere kwaliteit en luxe gevoel. Dit is dan ook zeker de beste handdoek voor sauna bezoekjes. Overigens noemt Vossen het niet een saunahanddoek maar een saunakilt. Ja, dat is toch wel een verschil. Je kunt deze kilt namelijk heel eenvoudig omslaan. Hij is heerlijk zacht en gemaakt van 100% katoen.

De afmeting van de sauna kilt is afhankelijk van het model dat je kiest. Je hebt namelijk de saunakilt voor dames maar ook voor heren. Let dus evengoed op de afmeting, dit moet natuurlijk bij je lichaamshoudingen passen. Het katoen neemt voldoende vocht op. De wafelstof voelt luxe aan maar ziet er ook net zo luxe uit. Je kunt deze handdoek gewoon op 40 °C wassen.

Benieuwd naar de Vossen sauna kilt? Je hebt keuze uit verschillende kleuren. De best verkochte kleuren zijn marine, cranberry en rubin red. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend.

Bekijk Vossen saunakilt

Gekamd katoen handdoek

Ook een aanrader is de saunahanddoek van gekamd katoen. Hierbij worden de garens gekamd voordat deze gesponnen worden. Dit resulteert in een zeer zachte en soepele stof.  Katoen is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn vochtabsorberend vermogen en uitstekende ventilatie. Daarom is gekamd katoen ideaal als beste handdoek voor de sauna.

Beste handdoek voor sauna volgens verkoopcijfers

Het is ook interessant om eens naar de beste sauna handdoek volgens de verkoopcijfers te kijken. Wat het best verkoopt moet eigenlijk ook wel de beste handdoek zijn, toch? In veel gevallen wel.

Je ziet in het overzicht vooral de grote en bekende merken voorbijkomen, die hierboven ook al even zijn besproken. Houd er rekening mee dat een kwalitatieve en luxe saunahanddoek ook duurder is dan een normale badhanddoek. Heb je hier het geld niet voor, vraag er dan een voor kerst, de verjaardag, sinterklaas of welke gelegenheid dan ook.

Sauna handdoek met sluiting

Wil je een snel drogende sauna handdoek met sluiting? Voordeel hiervan is dat je deze om je lichaam wikkelt waarbij hij niet afzakt. Een sluiting bestaat uit een elastiek, klittenband of drukknopen. Voor een sauna handdoek met sluiting ben je vaak iets duurder uit. Reken op een aanschafprijs tussen de € 35 en € 50.

De sauna handdoek met klittenband is vaak wat goedkoper geprijsd, ergens tussen de € 25 en € 30. Houd er wel rekening mee dat klittenband vroeg of laat zijn functie verliest. Hierdoor sluit deze niet meer goed. Bovendien kan klittenband snel gaan irriteren. Het is daarom niet zo heel verstandig om voor een sauna handdoek met klittenband te kiezen.

Een saunahanddoek zelf maken

Ben je creatief en handig, dan kun je ook een sauna handdoek zelf maken. Het gaat dan om een handdoek met een soort elastiek aan de bovenzijde zodat deze niet afzakt. Hiervoor gebruik je een normale handdoek of toch een luxe sauna handdoek. Vervolgens maak je er aan één kant een elastiek in, maar je kunt ook een stuk klittenband gebruiken.

Overigens zullen sommige luxe saunahanddoeken dit al hebben, waardoor je de handdoek niet zelf hoeft te maken. Maar ik kan me voorstellen dat je misschien geen geld hebt voor een luxe sauna handdoek. Dan kun je best een badhanddoek of strandlaken gebruiken, ook helemaal goed.

Niet voor iedereen is een handdoek met sluiting wel prettig. Wanneer je namelijk om de handdoek gaat zitten of liggen dan kan de sluiting in je billen of je bovenbenen. Dit voelt natuurlijk niet comfortabel aan en is hierdoor zeker niet de beste handdoek voor sauna bezoekjes. Bedenk daarom vooraf of een sauna handdoek met sluiting of een zelfgemaakte handdoek wel een goed idee is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste handdoek voor sauna – heerlijk zacht en absorberend
Schuiven naar boven