Beste multivitamine voor vrouwen, voor een goede gezondheid

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Vrouwen hebben andere vitaminenbehoeften dan mannen. Het komt vaker voor dat vrouwen essentiële vitamines en mineralen missen. Dit zie je vooral bij zwangere vrouwen, veganisten of bij ouderen. Een gezonde voeding kan hierbij helpen. De beste multivitamine voor vrouwen helpt om op een andere manier de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.

Misschien wist je nog niet maar vitamines en mineralen zijn belangrijk voor een goede groei en ontwikkeling. Daarnaast ondersteunt dit het immuunsysteem. Overweeg je multivitaminen? Neem als vrouw dan altijd een multivitamine die voldoet aan de behoeften van het lichaam.

Welke vitamine hebben vrouwen nodig?

Mannen en vrouwen hebben behoefte aan verschillende vitaminen en mineralen. Wel is het zo dat vrouwen een andere balans dan mannen nodig hebben. Hieronder een overzicht van de nodige vitaminen en mineralen.

IJzer: vanwege de menstruatie en bloedverlies hebben vrouwen meer behoefte aan ijzer.

Vitamine B11 (foliumzuur): vooral voor vrouwen die zwanger worden heel belangrijk. Overige vrouwen hebben 300 mcg/dag nodig.

Vitamine B12: belangrijk voor de stofwisseling.

Vitamine C: wanneer je rookt heb je meer behoefte aan vitamine C. Bovendien ondersteunt deze vitamine het afweersysteem. ADH: 75 mcg/dag.

Vitamine D: vooral in de overgang kan botontkalking ontstaan. Voor een goede opname van calcium is vitamine D zeker nodig.

Natuurlijk zijn ook andere vitaminen en mineralen essentieel. Dit zijn onder andere vitamine A, vitamine E, vitamine K, jodium, magnesium, calcium en omega 3 vetzuren. Deze laatste werken ontstekingsremmend.

Beste multivitamine voor vrouwen

Wat zijn de beste multivitaminen voor vrouwen? Ben je van plan om multivitamine te gebruiken, kijk dan goed naar de doelgroep. Je hem namelijk multivitamine voor mannen, algemene multivitaminen en specifiek voor vrouwen.

Je hebt ook multivitaminen voor zwangere vrouwen. Ben je niet zwanger (of hiermee bezig) dan is dit niet geschikt voor jou. Hieronder een overzicht van de beste multivitaminen voor vrouwen.

Lucovitaal Multi+ Compleet Vrouw

Een van de meest bekende merken op het gebied van beste multivitamine voor vrouwen. Lucovitaal is altijd van een hoge kwaliteit en erg populair. Multi+ Compleet Vrouw is een supplement dat specifiek bedoeld is voor vrouwen. Het bevat de meest essentiële vitaminen en mineralen. Voor een goede weerstand, algehele gezondheid en vitaliteit.

Naar Lucovitaal Multi+ Compleet Vrouw

Davitamon Mama Compleet Multivitamine

Dit is de beste multivitaminen voor zwangere vrouwen. Het bevat namelijk omega 3 visolie, vitamine D3 en foliumzuur. Onmisbare stoffen die je tijdens de zwangerschap nodig hebt. Je slikt 1 capsule per dag, bij voorkeur rond de maaltijd innemen. Bewaar de verpakking op een kamertemperatuur van 15-25 °C. Dus niet in de koelkast bewaren.

Bekijk Davitamon Mama Compleet

Davitamon Compleet Weerstand

Op de verpakking staat niet dat het specifiek voor vrouwen bedoeld is. Toch is dit een hele goede multivitaminen voor vrouwen in de leeftijd van 19-55 jaar. Het bevat namelijk verschillende soorten vitaminen, koper, ijzer, zink en selenium. Dit is goed voor de weerstand en de werking van de spieren. Ook geven bepaalde vitaminen extra energie bij vermoeidheid. Deze multivitaminen zijn een goede aanvulling op de dagelijkse voeding. Het is suikervrij en lactosevrij. Bovendien bevat dit product geen gluten.

Davitamon is een bekend merk dat ontzettend goed verkoopt. Het is niet zo dat een bekend merk beter is dan een huismerk. Wel gebruikt Davitamon in vergelijking met goedkope producten andere hulpstoffen.

Naar Davitamon Compleet Weerstand

Davitamon Actifit 50+ met Ginseng

Speciaal voor vrouwen boven de 50 jaar deze multivitaminen. Het voorziet in de dagelijkse behoeften van belangrijke vitamines en mineralen. Zo bevat het onder andere vitaminer A, B, C en D. Maar ook ijzer, koper, zink en selenium. Het helpt om je energieniveau op pijl te houden, iets dat boven de 50 jaar wel belangrijk is.

Zeker een aanrader voor vijftigplussers. Daarom behoort ook dit product tot de beste multivitamine voor vrouwen. Dagelijks één tablet is meer dan voldoende. Combineer dit uiteraard met een gezonde voeding.

Runder Collageen Hydrolysaat

Het behoort misschien niet tot de beste multivitamine voor vrouwen maar ik vind het wel de moeite waard om te vermelden. Steeds meer mensen maken gebruik van runder collageen. Dit is een eiwit dat goed is voor elasticiteit en herstel van bindweefsels. Denk hierbij aan gewrichtsbanden, kraakbeen, botten, pezen en de huid.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ongedenatureerd collageen type II pijn en zwelling bij ontstekingen vermindert. Het schijnt bij artrose zelfs beter te werken dan inname van glucosamine.

Bouw het gebruik van bovenstaand product altijd langzaam op. Je maag moet er in het begin nog aan wennen. Klachten als diarree of buikpijn komen in de beginperiode vaak voor. Na enkele dagen tot drie weken moet dit echt minder zijn.

Zijn multivitaminen goed?

Een multivitamine vult een eventueel tekort aan. Je moet het dus niet als vervanging van een gezonde voeding zien. Daarom is het belangrijk om voor een gezonde en gevarieerd voedingspatroon te gaan. Wanneer je tekorten wil aanvullen dan zijn multivitaminen goed.

Heeft multivitamine zin?

Het is duidelijk dat multivitamine en andere supplementen er niet voor zorgt dat je langer leeft. Ze hebben dan ook geen effect op het ontwikkelen van dementie, hart- en vaatziekten of sommige vormen van kanker. Maar het ondersteunt het immuunsysteem wel. Volgens het Voedingscentrum is het vooral belangrijk dat veganisten extra vitamine B 12 slikken. Vrouwen hebben juist meer behoefte aan vitamine D.

Welke vitaminen zitten in multivitamine?

De naam zegt het al, een multivitamine (voor vrouwen) bevat de meest essentiële vitaminen en mineralen. Bij de producten hierboven zie je wat er in een multivitamine zit.

Wat is een goede multivitamine voor vrouwen?

Volgens de Consumentenbond en RTL nieuws (2019) is Flinndal Multi 50+ de beste multivitamine voor vrouwen. Het gaat hier echter om multivitaminen die bedoeld zijn voor vrouwen van 50-70 jaar.

Wat is de beste vitamine?

Je kunt niet zeggen dat de ene vitamine beter is dan de andere. Je lichaam heeft namelijk behoefte aan verschillende soorten vitaminen en mineralen. Het lichaam kan veel vitamines niet zelf of beperkt aanmaken. Gelukkig is je lichaam in staat om vitaminen uit voeding te halen.

Een vitamine zorgt voor een normale groei en ontwikkeling van het lichaam. Het helpt om gezond te blijven. Hierdoor word je minder snel ziek en ben je mogelijk beter beschermd tegen vrije radicalen (afvalstoffen en gifstoffen).

Elke vitamine doet weer iets anders in je lichaam. Zo is vitamine A goed voor de weerstand, het tandvlees, haar en huid maar ook het gezichtsvermogen. Vitamine B  is een groep van verschillende soorten vitaminen. Vaak zorgen dit soort vitamines zorgt voor een goede verbranding van koolhydraten, het ondersteunt de spijsvertering en voorziet de cellen van energie.

Vitamine C is een antioxidant en zorgt ook nog eens voor een betere weerstand. Terwijl vitamine D juist nodig is voor de opname van calcium. Ook E een is een antioxidant en beschermt tegen vrije radicalen. Dan heb je ook nog vitamine K, deze is onmisbaar voor een goede bloedstolling.

Conclusie beste multivitaminen voor vrouwen

Je ziet dat je dagelijks behoefte hebt aan verschillende soorten vitaminen aan mineralen. Daarom ga je voor een multivitamine, maar alleen als aanvulling op een gezonde voeding. De beste multivitaminen voor vrouwen is makkelijk inneembaar, je hebt er maar 1-2 per dag nodig en het bevat essentiële stoffen.

Het maakt hierbij niet zoveel uit voor welk merk je gaat. Een molecuul vitamine C is en blijft een molecuul vitamine C, daar kan geen enkel merk iets aan veranderen. Wel gebruiken duurdere merken betere hulpstoffen, dat is een feit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste multivitamine voor vrouwen, voor een goede gezondheid
Schuiven naar boven