Beste magnetron met stoomfunctie

Bijgewerkt: 19 maart 2022

In de beste magnetron met stoomfunctie maak je de lekkerste gerechten klaar. Een stoomfunctie is heel praktisch. Dit verhit het gerecht minder waardoor vitamines en mineralen beter behouden blijven.  Met betrekking tot gezondheid is deze magnetron dus echt een aanrader. Je ontdekt het in het overzicht beste magnetron met stoomfunctie.

De voordelen van een stoomfunctie

Een magnetron met stoomfunctie werkt vaak met een stoombakje met water. Hierbij ontstaat er stoom dat het gerecht verhit. Dit is beter dan alleen gebruik te maken van de magnetronfunctie. Vitamines en mineralen gaan minder snel verloren, wat het gerecht natuurlijk alleen maar gezonder maakt.

Bij sommige magnetrons heb je een apart stoomreservoir. Hier moet water in waarna je gebruik kunt maken van de stoomfunctie. Veel van dit soort magnetrons zijn prima geschikt als combimagnetron, voor gebruik van babyflesjes  maar natuurlijk ook voor het bereiden van verschillende soorten gerechten.

Beste magnetron met stoomfunctie

Wanneer je gaat kijken naar een combimagnetron of solo magnetron met stoomfunctie dan is er best veel verkrijgbaar. Vaak kom je bij bekende merken als Whirlpool, Samsung of LG uit. Natuurlijk zijn er ook goedkopere modellen. Waar je voor moet kiezen? Bekijk hieronder 5X de beste magnetron met stoomfunctie. Je ziet zowel vrijstaande (solo) magnetrons als inbouw magnetrons.

1. Whirlpool Model MWF427NB

Hij is stevig geprijsd maar je krijgt wel een van de betere magnetrons met stoomfunctie. Inclusief crispfunctie waardoor je heerlijke knapperige pizza’s klaarmaakt. Haal je iets uit de vriezer? Geen probleem dankzij de ontdooifunctie. Dan is er ook nog een grillfunctie aan natuurlijk de hete luchtfunctie. Echt alles is bij deze magnetron aanwezig.

Dit model heeft een royale inhoud van 33 l met een vermogen van 800 W. Het design met RVS handvat ziet er ook nog eens stijlvol uit. Dit apparaat ontvangt een mooie beoordeling. Consumenten zijn zeer tevreden over de Whirlpool magnetron.

Naar Whirlpool MWF427NB

2. Siemens CM585AMS0 iQ500 – Inbouw

Voor de moderne keuken deze beste magnetron met stoomfunctie, bedoeld voor inbouw. Van het uitstekende merk Siemens, daar zit je altijd wel mee goed. Dit model beschikt over verschillende functies waaronder ontdooien, grillen, stomen en natuurlijk de heteluchtfunctie. De stoomfunctie werkt met een ingebouwd stoomreservoir, dat is wel zo praktisch. Daarnaast maak je gebruik van een aantal automatische programma’s en verwarmingssystemen.

Deze royale magnetron heeft een inhoud van 44 l. Het vermogen bedraagt 900 W. Dankzij het ontkalkingsprogramma en het reinigingsprogramma voor de waterleiding is dit een zeer onderhoudsvriendelijke magnetron. Ook dit apparaat is goed beoordeeld met 4,8 van de 5 sterren.

Bekijk Siemens CM585AMS0 iQ500

3. Bosch CPA565GS0 Serie 6 – Inbouw

Een combimacht om met stoomfunctie, ook weer bedoeld voor inbouw. Deze Boschmagnetron heeft drie stoomstanden waardoor je verschillende mogelijkheden hebt. De oven werkt ook zeer praktisch: je hoeft alleen maar het gewicht van het gerecht in te voeren. Uiteraard voorzien van grillfunctie en ontdooifunctie.

Dit model heeft een flinke inhoud van 36 l, dit maakt deze magnetron geschikt voor grotere gezinnen. Het vermogen ligt op 1000 W, iets dat vrij gemiddeld is voor een magnetron. Houd bij inbouw rekening met de nisbreedte van 56,8 cm en de nishoogte van 45,2 cm. Een prima inbouw combi magnetron met stoomfunctie tegen een goede prijs.

Naar Bosch CPA565GS0 Serie 6

4. Inventum MN207S – Solo-Magnetron

Voor de vierde in dit overzicht beste magnetron met stoomfunctie dit keer een model zonder stoomfunctie. Hier is bewust voor gekozen omdat niet iedereen een groot budget heeft en de stoomfunctie daadwerkelijk gebruikt. Deze magnetron is ruim acht keer goedkoper dan boven gaande modellen. De Inventum solo magnetron heeft een inhoud van 20 l en een vermogen van 800 W. Hiermee is het een compact model dat in iedere keuken past.

Deze magnetron heeft vijf magnetronstanden en acht voorgeprogrammeerde programma’s. Hierbij maak je gebruik van opwarmen, ontdooien maar ook automatische programma’s voor onder andere vlees en groente. Vanwege zijn goede functies en de lage prijs is deze magnetron beoordeeld met 4,6 van de 5 sterren. Een prima aankoop voor kleine gezinnen, studenten of starters.

5. Samsung MS23K3555ES/EN – Magnetron – Solo

De laatste in het overzicht beste magnetron met stoomfunctie is er een van het merk Samsung. Dan weet je in ieder geval dat je voor kwaliteit gaat. Deze magnetron heeft 20 automatische kookprogramma’s, een ontdooifunctie en een stoomfunctie. Je kunt er zelfs eten mee warm houden. Het draaiplateau kun je uitschakelen zodat het stil blijft staan. Zo kun je ook een vierkante schaal in de magnetron plaatsen.

Deze magnetron heeft een inhoud van 23 l en een vermogen van 800 W. De keramische binnenkant is zeer onderhoudsvriendelijk. De magnetron van Samsung is door gebruikers goed beoordeeld met 4,4 van de 5 sterren. Een prima aankoop, ook wanneer je naar de prijs kijkt.

Niet meer leverbaar, er zijn inmiddels nieuwere modellen uit.

Je ziet dat het overzicht beste magnetron met stoomfunctie een mix van solo magnetrons en inbouwmodellen bevat. Houd er rekening mee dat niet alle magnetrons goed verkrijgbaar zijn. Dit komt omdat de vraag naar een magnetron met stoomfunctie niet heel erg groot is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste magnetron met stoomfunctie
Schuiven naar boven