Beste glucosamine (2022) – bij artrose of gewrichtsproblemen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met het beste glucosamine supplement onderhoud je spieren en gewrichten. Glucosamine wordt veel gebruikt bij patiënten met artrose of artritis. Het vermindert pijnklachten en zorgt voor een betere beweeglijkheid van het gewricht. Het is wel belangrijk dat je voor het goede supplement gaat. Dit ontdek je in het overzicht 5X beste glucosamine.

Dit is waarom je glucosamine gebruikt

Veel mensen met artrose (of artritis) gebruiken glucosamine. Dit is een bouwstof van het kraakbeen dat het lichaam zelf aanmaakt. Deze bouwstof krijg je niet via de voeding binnen maar wordt vanuit het externe skelet of kraakbeen van schaaldieren/runderen gehaald. Er is ook glucosamine op plantaardige basis verkrijgbaar (mais).

Glucosamine vermindert pijnklachten of stijfheid bij artrose. Daarnaast helpt de ook bij pijnlijke pezen en spieren. Bedenk dat glucosamine artrose niet kan genezen. Het ondersteunt mogelijk wel waardoor je minder klachten ervaart. Dit is echter voor iedereen weer anders.

Beste glucosamine 2022

Je hebt verschillende soorten glucosamine. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat glucosaminesulfaat het best door het lichaam wordt opgenomen. Je hebt ook glucosamine in combinatie met chondroitne. Ook dit is je lichaam stof dat voorkomt in kraakbeen (bouwstof). Bij artrose is het aan te raden om deze twee gecombineerd te gebruiken. Bekijk het overzicht beste glucosamine.

1. Lucovitaal Glucosamine Chondroitine 1500/500

Het glucosamine/ chondroitine supplement van Lucovitaal heeft de juiste dosering van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dit product bevat Glucosaminesulfaat 2KCl en Chondroïtinesulfaat. Dit wordt uit schaaldieren en schelpdieren gehaald. Er is verder een vanillesmaakstof aan toegevoegd waardoor dit supplement een redelijk neutrale smaak heeft.

Voordeel van dit supplement is dat je het maar een keer per dag hoeft in te nemen. Hierdoor vergeet je het minder snel. Zorg voor een vast moment van inname, bijvoorbeeld ’s morgens na het opstaan. Dit glucosamine supplement is een goede ondersteuning bij artrose en houdt de gewrichten een stuk soepeler. Niet te gebruiken bij overgevoeligheid voor schaaldieren en schelpdieren.

Bekijk Lucovitaal Glucosamine Chondroitine 1500/500

2. Vitalize GlucoMotion Puur

Ook deze glucosamine tabletten neem je eenmaal per dag in. Het gaat hier om glucosamine en niet om toegevoegde Chondroitine.  Deze tabletten worden vooral door sporters ingenomen. Het zorgt voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen, mits dit natuurlijk niet beschadigd is. Verder zijn hier mangaan en koper aan toegevoegd, ook dat is goed voor het gewricht kraakbeen.

Zeer geschikt voor herstel na een sportblessure maar ook tijdens het ouder worden. Het glucosaminesulfaat wordt uit het pantser van schaaldieren gewonnen. Dit wordt goed door het lichaam opgenomen. Bevat de juiste aanbevolen dosering glucosamine.

Naar Vitalize GlucoMotion Puur

3. A.Vogel Glucosamine + Alchemilla Tabletten

Van het bekende merk A. Vogel deze beste glucosamine tabletten, aangevuld met alchemilla. Dit noem je ook wel fraaie vrouwenmantel en staan bekend om het soepel houden van de gewrichten. Vrouwenmantel wordt veel gebruikt bij artrose of artritis (reuma) maar is ook goed voor de spijsvertering. A. Vogel glucosamine bevat ook smalle weegbree en andere plantenextracten. Ideaal wanneer je last hebt van gewrichtsproblemen.

Je neemt dagelijks drie tabletten in, verdeeld over de dag. Dit doe je met water zodat de tabletten goed in de maag oplossen. De dagelijkse dosering niet overschrijden, je mag wel minder innemen. Deze glucosamine tabletten zijn zeer geschikt wanneer je allergisch bent voor schaal- en schelpdieren want deze glucosamine is afkomstig van plantenextracten.

Bekijk A.Vogel Glucosamine

4. Leefvitaal Glucon Combi (Chondroïtine/ MSM)

Vaak wordt gezocht naar de combinatie glucosamine, chondroïtine en MSM. Methylsulfonylmethaan oftewel MSM is een organische zwavelverbinding die pijnstillend werkt. Het wordt dan ook veel bij artrose, artritis maar ook bij sportblessures gebruikt. De Leefvitaal tabletten bevatten  1200 mg glucosamine, 500 mg chondroïtine en 500 mg MSM. Hier is ook nog 80 mg vitamine C aan toegevoegd.

De ideale combinatie voor behoud van gezond kraakbeen en de aanmaak van gewrichtskraakbeen. Houd hierbij altijd rekening met artrose waarbij het kraakbeen sneller afbreekt dan dat het opbouwt. Toch kan dit supplement goed ondersteunen waardoor je minder klachten ervaart.

5. Artelle Glucosamine Chondroïtine met MSM

Dit is de laatste in dit praktisch overzicht van beste glucosamine. Het betreft hier weer een combinatie van glucosamine, Chondroïtine en MSM. Dit werkt pijnstillend en zorgt ervoor dat de gewrichten soepeler blijven. Aan te bevelen bij artrose, artritis, spierpijn of naar een  sportblessures.

Van dit product neem je dagelijks 2-3 tabletten met een glas water in. Wanneer de klachten verminderen kun je overgaan op een tot twee tabletten per dag. Hierbij is het belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Een verpakking bevat 250 tabletten waarmee je voldoende voorraad in huis hebt.

Is teveel glucosamine schadelijk?

Sommige mensen nemen naast glucosamine ook nog eens groenelipmossel in. Dit is een extract dat uit weekdieren wordt gemaakt en onder andere Chondroïtine 4 en 6 en glucosamine bevat. Wanneer je deze twee producten samen gebruikt dan krijg je veel glucosamine binnen.

Is teveel glucosamine schadelijk? Bij overdosering kunnen klachten als hoofdpijn, duizeligheid en verwarring optreden. Daarnaast kun je last krijgen van pijn in de gewrichten. Heb je artrose met pijn en wordt deze pijn steeds erger? Probeer dan te minderen of te stoppen met glucosamine óf groenlipmossel.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste glucosamine (2022) – bij artrose of gewrichtsproblemen
Schuiven naar boven