Beste leidingzoeker (2022): leidingzoekers kopen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een leidingzoeker kopen? Met dit apparaat voorkom je dat je per ongeluk door leidingen boort.  Met betrekking tot leidingzoekers is er veel verkrijgbaar, bijvoorbeeld van de bekende merken Bosch of Einhell. De prijzen variëren ook enorm, maar wat is nu de beste leidingzoeker van dit moment? Ontdek het in deze lijst van de allerbeste modellen.

Het (professioneel) gebruik van een leidingzoeker

Met de betere leidingzoeker is het mogelijk om hout, elektrische leidingen, waterleidingen en wapeningstaven op te sporen. Het is hierbij belangrijk dat je de leidingzoeker op de juiste manier gebruikt.

Werk altijd zonder horloge of metalen sieraden, die kunnen de leidingzoeker beïnvloeden. Verwijder ook elektrische apparaten en metaalhoudende materialen uit de directe omgeving. Beweeg de leidingzoeker enkele malen langs de muur.

In de handleiding van de leidingzoeker staat beschreven tot welke diepte het apparaat materiaal kan waarnemen. Tip: het apparaat wordt beïnvloed door statische elektriciteit. Door je hand plat op de muur te plaatsen bouw je deze statische elektriciteit af.

Een leidingzoeker is altijd aan te raden wanneer je met regelmaat gaten in muren boort. Hiermee voorkom je dat je stroomkabels, leidingen of houten constructies raakt.

Beste leidingzoeker 2022

Ondanks het gebruik van een leidingzoeker blijft het belangrijk om de stroom uit te schakelen zodra je gaat boren. Je weet immers nooit of je een kabel over het hoofd ziet en deze per ongeluk raakt. Zorg altijd dat je de beste leidingzoeker van dit moment in huis hebt. Bekijk hieronder het overzicht.

1. Bosch professional GMS120

Voor het meer professionele werk is er deze zeer goede leidingzoeker van het merk Bosch. Geschikt voor dagelijks en professioneel gebruik. Dit model is uitgerust met een driekleurige led lichtring wat voor een zeer goede en betrouwbare detectie zorgt. Op het display lees je alles duidelijk af, zelfs in slecht verlichte omstandigheden. Hij spoort stroomkabels, metalen leidingen maar ook kunstof leidingen op. Je ziet ook waar zich houten constructies bevinden.

Absoluut pluspunt is dat dit model tot een diepte van 12 cm (120 mm) staal kan detecteren. Koper ontdekt hij tot een diepte van 80 mm en stroomvoerende leidingen tot 50 mm. Voor houten onderconstructies geldt een detectiediepte van maximaal 38 mm. Je hebt de keuze uit drie detectiemodi zoals de metaalmodus, de droogbouwmodus maar ook de speciale modus voor spanningvoerende leidingen. Dit model is wat duurder geprijsd maar absoluut het beste van het beste.

Naar Bosch professional GMS120

2. PROFILE leidingzoeker

Dit model behoort tot de beste leidingzoeker omdat hij heel voordelig geprijsd is en hiermee geschikt voor iedereen met een niet al te groot budget. Bedoeld voor regelmatig (niet-professioneel) gebruik. Hij detecteert elektrische leidingen, waterleidingen, wapeningsstaven en houten constructies. Hij geeft een waarschuwingssignaal zodat je ziet waar zich iets onder het muuroppervlak bevindt.

Een eenvoudige leidingzoeker tegen een voordelige prijs. Niet van de allerbeste kwaliteit maar bedoeld wanneer je af en toe door muren moet boren. Ook prima geschikt als reserve leidingzoeker.

Bekijk PROFILE leidingzoeker

3. Bosch Professional Wallscanner D-tect 120

Wanneer het echt op professionaliteit aankomt dan ga je voor deze leidingzoeker van Bosch. Let op: hij is echt niet de goedkoopste in zijn soort (boven de € 250). Je krijgt echter wel de beste leidingzoeker die jij je wensen kunt. Zeer geschikt voor de professionele klusser of voor zakelijk gebruik. 

Deze scanner detecteert alle materialen waaronder staal, koper, stroomleidingen en houten onderconstructies. Voor koper en staal geldt een maximale detectiediepte van 120 mm. Voor stroomleidingen 60 mm en voor houten onderconstructies 38 mm. Het apparaat schakelt zich na 5 minuten automatisch uit.

Deze leidingzoeker is voorzien van puntmeting en centerfinding. Dit laatste betekent dat er een optische richtingaanwijzer aanwezig is dat het midden van het object lokaliseert. Bij gevonden objecten klinkt er een waarschuwingssignaal. Op dit product zit een garantietermijn van drie jaar. Werkt op zowel een oplaadbare accu als alkaline batterijen.

Naar Bosch Professional Wallscanner D-tect 120

4. BLACK+DECKER 3-in-1 Detector BDS303

De vijfde in het overzicht beste leidingzoeker is er een van het merk Black & Decker. Ook dit merk staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit gereedschap. Deze leidingzoeker detecteert elektrische leidingen, waterleidingen, metalen dwarsbalken maar ook houten dwarsbalken. Op het LCD-scherm zie je direct wanneer er een verborgen object wordt gedetecteerd.

Hij kan metalen buizen tot een afstand van 25-50 mm opsporen. Middels een geluidssignaal en lichtsignalen waarschuwt de leidingzoeker wanneer deze objecten vindt. Pluspunt is dat dit apparaat ook het middelpunt van houten dwarsbalken kan detecteren. Hierdoor kun je gewicht van het op te hangen voorwerp goed verdelen. Er zit twee jaar garantie op dit apparaat.

5. Bosch Truvo

Van het merk Bosch deze beste leidingzoeker, model Truvo. Dit apparaat detecteert elektrische leidingen maar ook metalen objecten zoals koper en staal. Hij werkt op drie AAA-batterijen die lang meegaan. De Bosch leidingzoeker heeft een led lampsysteem dat aangeeft waar je kunt boren. De bediening van het apparaat is zeer eenvoudig en werkt met slechts één druk op de knop.

Uitgerust met autokalibratie en akoestisch waarschuwingssignaal. Deze leidingzoeker kan tot op een diepte van 70 mm staal waarnemen en tot 60 mm diepte koper. De maximale detectiediepte van stroomvoerende leidingen bedraagt 50 mm. Een prima apparaat tegen een net zo prima prijs, is hiermee een echte aanrader.

Wordt niet meer geleverd.

Met de beste leidingzoeker van dit moment ga je nauwkeurig en veilig aan de slag. Nooit meer door leidingen boren, dat is wel zo veilig. Bedenk dat het aanboren en beschadigen van leidingen duurder is dan de aanschaf van een leidingzoeker!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste leidingzoeker (2022): leidingzoekers kopen
Schuiven naar boven