Beste mini vriezer (2022) – kleine vriezers getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De beste mini vriezer is compact maar heeft wel een uitstekende capaciteit. Een kleine vriezer is zeer praktisch voor de kleinere keuken, de studentenwoning maar ook  in de vakantiewoning. Je hebt verschillende modellen en merken, waarbij ook de prijs varieert. Waar je voor moet kiezen ontdek je in het overzicht beste mini vriezer.

Het voordeel van een mini vriezer

Een mini vriezer neemt zeer weinig plaats in. Dit soort vriezers is vooral geschikt voor mensen die weinig ruimte hebben of niet veel vriesruimte nodig hebben. Daarnaast is een  zeer kleine vriezer ook geschikt om mee te nemen op vakantie. Zo is er in de vakantiewoning altijd een vriezer beschikbaar. Ook ideaal voor de studentenwoning, de alleenstaande of als tweede vriezer. Bijvoorbeeld voor in het tuinhuisje of de garage.

Doordat een mini vriezer compacter is en een kleinere inhoud heeft gebruikt deze naar verhouding ook minder stroom. De meeste mini vriezers hebben energielabel A+ of A++, sommigen zijn zelfs nog energiezuiniger.

Beste mini vriezer 2022

Er zijn al kleine vriezers verkrijgbaar vanaf € 60, hoewel het hierbij niet om de beste kwaliteit gaat. De gemiddelde mini vriezer kost tussen de € 120 en € 200. Dan heb je er een van een goed merk en ook nog eens energiezuinig. Bekijk  welke mini vriezers goed verkopen of als beste getest zijn. Hier volgt een lijst met 5X de beste mini vriezer.

1. Severin GB 8882 – 32 l

Een mooie compacte vriezer met een inhoud van 32 l. Dit model is voorzien van twee plateaus en heeft een totale hoogte van 50 cm. Verder is deze aan 40 cm breed en eenvoudig verplaatsbaar. Draaiende produceert deze mini vriezer een geluidsniveau van 42 dB. Dit is niet de alle stilste, wel iets om rekening mee te houden. Deze compacte vriezer is dan ook niet geschikt voor de slaapkamer maar wel voor alle andere ruimtes.

De Severin mini vriezer heeft de thermostaatknop aan de achterkant zitten. Hierdoor moet je het apparaat omdraaien om de stand te controleren. Zorg ervoor dat de temperatuur op -18 graden Celcius staat, dit is de beste temperatuur voor het invriezen van producten. Gezien de prijs en de goede kwaliteit is deze mini vriezer een uitstekende keuze. Hij wordt dan ook goed beoordeeld door gebruikers en ontvangt 4,6 van de 5 sterren.

Bekijk Severin GB 8882

2. Primo PR105DV – 34 l

Op het gebied van beste mini vriezer zie je zeker dit model voorbijkomen. Hij heeft namelijk een inhoud van 34 l en energieklasse A+. Iets minder zuinig dan andere modellen maar wil een uitstekende vriezer met voldoende inhoud. Ook nu weer twee plateaus waren voldoende past. De hoogte bedraagt 51 cm, de breedte komt op 44 cm uit. Een mooie mini vriezer met een geluidsniveau van 41 dB.

De deur is omkeerbaar waardoor je deze compacte vriezer werkelijk overal kwijt kan. Bij aankoop heb je keuze uit verschillende kleuren. Ook dit model wordt goed beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren. Gebruikers zijn vooral tevreden over de goede kwaliteit en het laag verbruik.

Naar Primo PR105DV

3. Exquisit GB05 – 34 l

Ook weer een van de beste mini vriezers met een inhoud van 34 l. Dit model heeft een hoogte van 51 cm en een breedte van 44 cm. Twee plateaus waarop je meer dan voldoende kwijt kunt. Deze vriezer is dan ook ideaal voor het invriezen van ijs, snacks of andere kleine dingen. Het geluidsniveau komt op 41 dB uit, wat meer dan goed is. De Exquisit heeft net als veel andere mini vriezers energieklasse A+.

De draairichting van de deur kun je instellen: naar links of naar rechts. De temperatuur is eenvoudig te regelen middels drie verschillende standen. Dat dit een van de betere mini vriezers van dit moment is zie je ook terug aan de beoordelingen door gebruikers. Dit product ontvangt een score van 4,8 sterren. Consumenten zijn zeker te spreken over de goede kwaliteit maar ook over de prijs.

Bekijk Exquisit GB05

4. Primo DV2-WS – 34 l

Primo is een goed merk op het gebied van witgoed en wordt ook regelmatig door consumenten beoordeeld. Met dit merk weet je dat je voor een goede kwaliteit gaat. De Primo mini vriezer heeft een inhoud van 34 l en een breedte van 44 cm. Hiermee is hij van dezelfde afmeting als andere kleine vriezers.

Dit model is vooral zeer energiezuinig (A++) en weet de koude goed vast te houden. Wanneer de stroom uitvalt dan blijft de inhoud van de vriezer nog gedurende 18 uur houdbaar. De deur kan zowel linksom als rechtsom open, dit kun je zelf instellen. Deze mini vriezer heeft een geluidsniveau van 41 dB en is hiermee redelijk stil. Een absolute aanrader op het gebied van mini vriezers. Gebruikers beoordelen dit apparaat met 4,7/ 5 sterren. Verkrijgbaar via bol.com of in de winkel.

5. Klarstein Garfield Eco – 34 l

De laatste in het rijtje beste mini vriezer is de Klarstein met een inhoud van 34 l. Deze heeft een hoogte van 52 cm en een breedte van 44 cm. Het model is voorzien van de vernieuwde energieklasse E (oud = A+), wat redelijk zuinig is. Het geluidsniveau ligt wel iets hoger, namelijk 41 dB. Het hangt er vanaf in hoeverre je hier last van hebt, maar plaats deze vriezer in ieder geval niet op de slaapkamer. In alle andere ruimtes is dit wel een zeer goede vriezer die ook snel invriest.

Dankzij zijn compacte formaat en lage gewicht zeer makkelijk verplaatsbaar. Ideaal voor een eenpersoonshuishouden of als extra vriezer. Consumenten zijn tevreden over dit model en geven het een zeer goede beoordeling. Gezien de prijs is ook deze mini vriezer een aanrader.

Garantie op een mini vriezer

Wanneer je een nieuwe mini vriezer koopt dan heb je hier 1 tot 2 jaar garantie op. Veel merken geven 2 jaar garantie, daarmee zit het wel goed. Bewaar de aankoopbon altijd, dit is tevens je garantiebewijs.

Koop je een vriezer tweedehands, bijvoorbeeld via Marktplaats? Misschien heeft de verkoper de originele aankoopbon nog. Wanneer het apparaat niet ouder is dan twee jaar dan zit hier vaak nog wel garantie op.

Een mini vriezer ouder dan twee jaar kun je beter niet tweedehands kopen. Voor een paar tientjes meer heb je een heel goed merk of model en ook nog eens gloednieuw. Inclusief garantie, wat wil je nog meer?

Mini vriezer huren

Een mini vriezer huren? Dit is in veel gevallen niet mogelijk. Bedrijven verhuren alleen tafelmodel vriezers of grote vriezers (professioneel gebruik). Heb je echt een kleine vriezer nodig dan ontkom je er niet aan om er een te kopen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste mini vriezer (2022) – kleine vriezers getest
Schuiven naar boven