Avocado masker maken

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Zelf een avocadomasker maken? Zeker aan te raden, dit is namelijk ontzettend goed voor je huid. Het ideale gezichtsmasker voor de wekelijkse tot maandelijkse verzorging. Dankzij een avocado masker krijgt je huid net die boost die het nodig heeft. Ontdek hoe een avocado masker maken werkt. Geloof me, het is helemaal niet moeilijk.

Dit is avocado

Normaal gesproken eet je avocado. Waarom zou je het dan op je gezicht smeren? Eigenlijk heel simpel: de huid kan wel een oppepper gebruiken. Je weet wel, een mooie gladde huid zonder rimpeltjes. Maar ook zonder dat je oneffenheden ziet. Misschien merk je wel wat grauwe vlekken op je gezichtshuid. Al deze dingen bestrijd je met een avocado masker.

Maar wacht, wat is avocado precies? Het gaat hier om een zogenaamde vruchtgroente die oorspronkelijk in Centraal Amerika groeit. Deze vrucht wordt rauw gegeten maar er wordt ook wel moes van gemaakt.

DIY avocadomasker maken

Aan de slag met zelf een avocado masker maken. Je hebt hier dus een avocado voor nodig. Die haal je heel eenvoudig bij de supermarkt, maar je vindt hem ook bij de speciaalzaak. Voor een avocado betaal je ongeveer € 1,25 per stuk. Het is wel belangrijk dat je voor een eetrijpe avocado gaat. Deze is zachter en je kunt er makkelijker een masker van maken.

Het fijnste is wanneer je een avocado- honingmasker maakt. Dit zorgt voor een nog betere verzorging van de gezichtshuid.

Dit heb je nodig voor een avocado masker:

  • 1 avocado
  • 1 eetlepel honing

Het masker maken: de werkwijze

Je zult zien dat een avocado masker maken je nog geen 5 minuten werk kost. Dit is de werkwijze:

  • Halveer de avocado
  • Neem een halve avocado
  • Prak het vruchtvlees fijn
  • Meng dit met 1 eetlepel honing

Je zelfgemaakte avocado masker is nu klaar. Reinig eerst je gezicht en dep het droog. Smeer nu het mengsel op je gezichtshuid. Laat dit 10 tot 20 minuten intrekken. Hierna je gezicht goed wassen met lauw warm water.

Avocado masker met citroen

Met het ouder worden verschijnen er wat pigmentvlekken of ouderdomsvlekken in het gezicht. De een heeft hier meer last van dan de ander. Helaas kun je hier niet altijd wat aan doen, behalve maskeren. Heb je veel last van dit soort vlekken? Voeg dan een paar druppeltjes citroen aan het avocadomasker toe. Ideaal ter behandeling van dit soort vlekken. Bovendien werkt het ook goed tegen littekens.

Bedenk dat het avocadomasker natuurlijk geen wondermiddel is. Ja het verzorgt, verfrist en verjongt de huid. Nee, je gaat er echt niet ineens 10 jaar jonger uitzien. De beste verzorging van de huid komt ook van binnenuit. Voldoende water drinken en dagelijkse bewegen. Daarnaast niet roken en natuurlijk zo min mogelijk contact met schadelijke UV-straling.

Kant-en-klaar avocado masker

Vind je het lastig om zelf een avocado masker te maken? Dan kun je natuurlijk ook voor een kant-en-klaar avocadomasker gaan. Hartstikke praktisch want het zit al in een zakje. Je hoeft het alleen nog maar op je gezichtshuid aan te brengen. Een en ander hangt wel van het product af. Je hebt namelijk poedertjes die je met water moet mengen maar je hebt ook maskers die al helemaal gereed zijn.

Bekijk avocado maskers

Een kant-en-klaar avocadomasker bevat een aantal belangrijke ingrediënten. Ten eerste is dit avocado, maar er zit nog veel meer in. Het kan bijvoorbeeld havermeel bevatten. Dit is verrijkt met vitamine E, iets dat goed is voor je huid. In sommige van deze maskers zit naast avocado en honing ook wortel, dit bevat juist weer vitamine A. Van deze vitamine is bekend dat het de huid beschermt en voor meer vitaliteit zorgt.

Overige werkzame ingrediënten zijn granaatappel, roos, tomaat of citroen. Bij een kant-en-klare masker staat altijd voor welk typehuid het geschikt is. Belangrijk om hier op te letten, want je wil natuurlijk het juiste avocado masker hebben.

Is avocado gezond?

Een avocado masker maken is gezond voor je huid. Maar je kunt dit product natuurlijk ook eten. Is avocado gezond? Ja, het zit vol vezels en bevat ook veel gezonde vetten. Aan de andere kant bestaat avocado ook uit veel calorieën. Je mag er gerust van eten want het zorgt voor een verzadigd gevoel. Aan de andere kant moet je natuurlijk ook niet de hele dag avocado’s eten.

Waarom is avocado gezond? In tegenstelling tot andere groenten bevat avocado redelijk veel vet. Dit vet bestaat grotendeels uit oliezuur, dit is ook wel een onverzadigd vet. Van onverzadigde vetten is bekend dat het je LDL-cholesterol verlaagt. Dit is beter voor je hart en bloedvaten.

Avocado is dus een groente

Sommigen vragen zich af of avocado fruit of groente is. Het antwoord op deze vraag heb je hierboven al even voorbij zien komen. Avocado behoort tot de groenten. Voor veel mensen een verrassing. Je zou toch echt denken dat avocado fruit is. Bedenk echter dat niet alles is wat het lijkt. Tomaten bijvoorbeeld, die behoren officieel tot het fruit. Toch eet iedereen het als een groente.

Je ziet, de wereld van voedsel blijft ons verrassen. Maar ook goede dingen brengen. Want dat avocadomasker, dat moet je echt eens maken en op je huid uitproberen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Avocado masker maken
Schuiven naar boven