Wat is beter: Apple of Samsung?

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Toe aan een nieuwe smartphone? Dan heb je de keuze uit verschillende merken en besturingssystemen. Veel mensen vragen zich af wat beter is: Apple of Samsung. Je moet weten dat met Apple de iPhone bedoeld wordt. In deze blogpost ontdek je de belangrijkste verschillen tussen deze twee.

IOS of Android

Er zijn grofweg 2 mobiele besturingssystemen: iOS of Android. Daarnaast heb je nog Windows Phone maar dit kom je minder tegen.

Bekijk de nieuwste iPhones

Wat is beter Apple of Samsung? Apple produceert iPhones met het iOS besturingssysteem. Samsung is een grote concurrent van Apple en maakt smartphones die op het Android systeem draaien. Er is een duidelijk verschil tussen deze twee besturingssystemen. Zo is het besturingssysteem van Apple (iOS) zeer stabiel en veilig. Terwijl het besturingssysteem van Samsung (Android) meer gebruiksvriendelijk is. Bovendien kun je dit makkelijker aanpassen en uitbreiden.

Verschil tussen iPhone en Samsung smartphones

Je hebt nu al iets over de verschillen tussen iOS en Android kunnen lezen. Wat is beter, iOS of Android? Daar is geen eenvoudig antwoord op. Dat hangt er namelijk helemaal vanaf wat je belangrijker vindt: stabiliteit, veiligheid of aanpasbaarheid.

Er is ook een verschil tussen een iPhone of Samsung smartphone. Bijvoorbeeld qua prijs. De nieuwste iPhone is nooit goedkoper dan € 600. Veel toestellen liggen zelfs op een verkoopprijs van € 800 tot € 1200. Een Samsung smartphone is verkrijgbaar vanaf € 150, oplopend tot meer dan € 1000. Met een beperkt budget gaat iPhone aan je neus voorbij.

De processor

Elke smartphone is voorzien van een processor. Vanuit de processor worden alle taken aangestuurd. De processor bepaalt uiteindelijk hoe snel en effectief het toestel werkt.

Een Apple smartphone heeft altijd een stabiele processor. Het systeem crasht nauwelijks en het komt zelden voor dat een iPhone vastloopt. Dit gebeurt alleen bij de oudere toestellen, simpelweg omdat de processor de nieuwe internetsnelheid niet meer goed aankan.

Samsung maakt gebruik van verschillende processors. De vlaggenschepen van dit merk (S-serie) zijn voorzien van een zeer goede en stabiele processor. Terwijl de goedkopere modellen een eenvoudige processor hebben. Hierdoor kan een goedkope Samsung smartphone sneller vastlopen. Ook merk je dat een goedkoop model veel langzamer reageert.

Fotocamera’s Apple of Samsung

Fotografeer je graag en veel met je smartphone? Dan moet je bedenken wat beter is, Apple of Samsung. Dit kun je het beste vergelijken door de topmodellen van beide merken naast elkaar te leggen. Het valt dan op dat Samsung meer aandacht aan de fotocamera’s besteedt. Met een Samsung smartphone maak je daarom mooiere foto’s en video’s. Apple (iPhone) ligt op dit gebied wat achter.

Maar wanneer je een hele goedkope Samsung naast een iPhone legt dan wint Apple het juist weer. Het hangt dus helemaal van je budget af welke camera’s je ontvangt. Toch kun je op de eindstreep zeggen dat de fotocamera’s van Samsung beter zijn.

Naar Samsung smartphones

Wat is groter Samsung of Apple?

Misschien wil je iets over de grootte van een bedrijf of het toestel zelf weten. Eerst maar wat cijfertjes over beide bedrijven. Eind 2020 had Apple het grootste marktaandeel. Samsung stond toen op de tweede plaats. In 2021 is hier veel verandering in gekomen.

In het eerste kwartaal van 2022 heeft Samsung het grootste Europese marktaandeel. Gevolgd door Samsung en Xiaomi komt op de derde plaats. Samsung is dus groter dan Apple (2022).

Dan nog iets over de afmetingen van de smartphones. Beide merken brengen smartphones in verschillende afmetingen uit. Je kunt dus niet zeggen welke groter is, dat hangt er helemaal vanaf wat je kiest. Bij allebei de merken kun je kiezen uit grote of kleine smartphones.

Conclusie wat is beter: Apple of Samsung

IPhone of Samsung, iOS of Android, waar moet je voor kiezen? Bekijk hieronder wat op jou van toepassing is.

Beperkt budget: Samsung. Je koopt een Samsung smartphone vanaf € 150. Hierdoor kun je je eigen prijs bepalen.

Veilig en stabiel systeem: iPhone. Het iOS besturingssysteem is altijd veilig en stabiel. Maar wanneer je verantwoord met je smartphone omgaat dan kun je ook best voor een Samsung kiezen.

Goede fotocamera’s: wanneer fotograferen met je smartphone belangrijk is dan kies je voor een Samsung uit het topsegment. Geen goedkope Samsung want die hebben juist weer slechtere camera’s.

Lange accuduur: moet de accu lang mee gaan? Kies dan voor een iPhone of een Samsung uit het topsegment. De goedkope Samsung toestellen hebben een minder krachtige accu. Dit geldt ook voor de kleine iPhones.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Wat is beter: Apple of Samsung?
Schuiven naar boven