Helikopter met afstandsbediening – RC speelgoed

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Hij is leuk voor jong en oud: de (speelgoed) helikopter met afstandsbediening. Ga je voor een echte RC helikopter dan is deze geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar oud. Hierbij heb je keuze uit verschillende typen. Je hebt namelijk RC-helikopters voor binnen of voor buiten.

Kenmerken RC helikopter RC-helikopter

Een helikopter met afstandsbediening noem je ook wel een RC helikopter. RC is de afkorting van radiografische besturing (radio control). Radiografische besturing komt bij de meest uiteenlopende toestellen voor. Denk hierbij aan (modelbouw)voertuigen waaronder auto’s, trucks, boten, vliegtuigen en helikopters.

De helikopter met afstandsbediening bestaat uit twee onderdelen. De ontvanger bevindt zich in de helikopter zelf. De zender zit in de afstandsbediening. Middels de afstandsbediening stuur je de helikopter aan. Hierbij zijn verschillende functies mogelijk.

De reikwijdte

Iets waar je bij aanschaf van een RC helikopter rekening mee moet houden is de reikwijdte. Die is namelijk niet oneindig. Hoe goedkoper het model, hoe korter de wijkreikte.

De perfecte beginnershelikopter

Voor beginners is de Syma helikopter met afstandsbediening een echte aanrader. Deze is voorzien van een ingebouwde gyroscoop waardoor het model erg stabiel is. Geschikt voor binnen maar ook bij windstilte buiten. De helikopter vliegt met een volle accu tot wel 8 minuten. Het opladen duurt slechts 25 minuten.

Er is keuze uit verschillende modellen en kleuren. Alle moderne modellen werken op een 2.4 GHz afstemming. Dit betekent dat er tussen RC voertuigen onderling geen verstoring aanwezig is.

De Syma helikopter met afstandsbediening is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 29. De duurste kost rond de € 59.

Bekijk Syma helikopters

Professionele RC helikopter

Naast de goedkope modellen heb je ook duurdere maar professionele RC-helikopters. Prijzen lopen vanaf € 100, en dan heb je echt wel een goed model te pakken. Bijvoorbeeld een van het merk Revell of Amewi. Met dit soort helikopters voer je ingewikkelde manoeuvres uit. Bovendien werken deze zeer nauwkeurig en zijn uiteraard storingsvrij. Geschikt voor binnen en buiten, ook wanneer er wat wind staat.

Naar Revell Helicopter Sky Fun

Kinderhelikopter met afstandsbediening

Bovenstaande modellen zijn geschikt voor jeugdigen of volwassenen. De duurdere versie helikopters zijn alleen bedoeld voor iedereen vanaf 14 jaar oud. Je hebt ook de kinder helikopters met afstandsbediening. Deze zijn voordelig geprijsd en alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis. Je scoort er een vanaf € 20.

Ook leuk: de helikopter bal. Dit is een gadget dat elk kind wil hebben. Het balletje is voorzien van propeller en licht. De bal zweeft dankzij de propeller door de lucht. Met de hand bestuur je hem. Wanneer de bal de grond of een object raakt dan stijgt hij weer op. Zodra de batterij leeg is dan laad je hem eenvoudig met een telefoonlader op.

De helikopter bal is leuk voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar. Kost nog geen € 15 en is het leukste cadeau voor de verjaardag, sinterklaas, kerst of gewoon omdat het kan.

Bekijk helikopter bal

RC helikopter marktplaats of tweedehands: je moet je opletten

Zoek je een goede tweedehands hersenenhelikopter? Op marktplaats om je voldoende tegen. Wel is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

Allereerst het merk en het model. Controleer dit op internet en bekijk of het hier om een kwalitatief werk gaat. Wees voorzichtig met merknamen die sterk op groeten meereken lijken. Het gaat erom namelijk, de kwaliteit is een stuk minder.

De prijs van een tweedehandshelikopter met afstandsbediening bepaal je als volgt. Neen de nieuwprijs en vraag hoe oud dit model is. Voor elk jaar trek je 10% van de originele prijs af. Stel dat de RC-helikopter nieuw € 200 heeft gekost. Hij is drie jaar oud, dit betekent 30% meer vanaf. De waarde komt uit op € 140.

Vraag altijd of je de RC helikopter mag uitproberen. Is dit niet mogelijk, dan mag je best over de werking of de kwaliteit twijfelen. Kijk tijdens het testen goed naar de bestuurbaarheid en hoe goed de helikopter reageert. Maar ook over beschadigingen aanwezig zijn. Bij een defect of beschadiging kan er meer van de prijs af.

Mag ik met een RC helikopter vliegen?

De vraag is of je buiten met een RC helikopter mag vliegen. Belangrijk om te weten: een helikopter met afstandsbediening is geen drone. Je hebt in dit geval te maken met de wetgeving rondom moedwil vliegen. Dit betekent dat je bijna overal met voldoende vrije ruimte zonder problemen mag vliegen.

Let wel goed op de maximale hoogte. In sommige steden mag je zeker niet hoger dan 60 m of 120 m komen. Vooral rondom vliegvelden is dit niet toegestaan. Vaak zijn dit soort objecten helemaal verboden wanneer het ook gebieden rondom vliegvelden aankomt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Helikopter met afstandsbediening – RC speelgoed
Schuiven naar boven