Beste accuboormachine (2022) – professionele accuboor

Bijgewerkt: 29 mei 2022

De beste accuboormachine staat altijd voor je klaar. Dit is een boor- en schroefmachine ineen en daardoor breed inzetbaar. Het is wel belangrijk om voor goed elektrisch handgereedschap te kiezen. Het maakt hierbij niet uit of je dit professioneel/bedrijfsmatig of hobbymatig gebruikt. Daarom vind je hieronder een overzicht van vijf maal de beste accuboormachine.

Het gebruik van een accuboormachine

Een accuboormachine of simpelweg een accuboor is vooral heel erg praktisch. Je zit namelijk niet aan bekabeling vast: een kwestie van opladen en klaar voor gebruik. Omdat de accu verwisselbaar is kun je altijd door blijven werken.

De consumentenbond heeft wel eens boormachines getest. Het gaat hierbij om schroefboormachines waarbij ze met verschillende schroeven in zowel hout als metaal testen. Bedenk dat dit soort tests altijd momentopnames zijn. Het is namelijk net zo belangrijk om naar ervaringen van gebruikers te kijken.

Beste accuboormachine 2022

Ben je op zoek naar een accuboormachine dan is het altijd beter om voor een nieuw model te gaan. Natuurlijk is er niets mis met tweedehands maar oudere en gebruikte modellen gaan gewoon minder lang mee. De kans is groot dat de accu als eerste moet worden vervangen. Wat is de beste accuboormachine 2022? Dat zie je hieronder.

1. Bosch UniversalDrill 18

Van het merk Bosch deze beste accuboormachine van dit moment. Je ontvangt er twee accu’s en meer dan 240 accessoires waaronder metaalboren, steenboren, houtboren, schroeven, pluggen en nog veel meer bij. Een compleet pakket waarmee je direct aan de slag kunt. De klopboormachine heeft een vermogen van 18 volt. Er zijn twee snelheden aanwezig. Absoluut pluspunt is de hoge kracht. Hiermee schroef je moeiteloos inhoudt, metaal en staal.

Geschikt voor installatie van onder andere keukenkasten, lampen, rekken en nog veel meer. Het boren in baksteen en tegels gaat ook zonder problemen. Dit model is voorzien van een draaimomentinstelling met 20 standen. De accu’s zijn niet voorzien van een zelfontlading en hierdoor altijd klaar voor gebruik. Draait zowel linksom als rechtsom en is voorzien van een geïntegreerde werklamp.

Gebruikers zijn zeer tevreden over deze accuboormachine. Dit model ontvangt dan ook een goede score van 4,7 van de 5 sterren.

Bekijk Bosch UniversalDrill 18

2. Powerplus POWX0069LI Accuboormachine – 18V

Ga je ook voor de beste accuboormachine maar wel tegen een voordelige prijs? Dan kom je bij deze Powerplus boormachine uit. Vooral de lage prijs valt op. Deze boormachine is voorzien van twee snelheden, geschikt voor boorwerkzaamheden en schroefwerkzaamheden. Hij is vooral bedoeld voor het werken in hout en metaal, kunststof, gips aan pleisterwerk. Ook geschikt voor zachtsteen maar niet voor baksteen of beton. Houd hier dus rekening mee.

Je krijgt er twee accu’s bij waardoor je deze tussendoor kunt verwisselen. Het opladen van de accu duurt tussen de drie en vijf uur. Dankzij de zachte handgreep ligt deze accuboormachine goed in de hand. Er zijn 17 verschillende boorstanden en een schroefmodus aanwezig. Een prima (instap) model tegen een mooie prijs. Je krijgt er ook nog eens drie jaar garantie op. Ontvangt een hele mooie score van 4,8 sterren.

Naar de Powerplus POWX0069LI

3. Makita DHP453 18V Li-Ion LXT Accuboormachine set

Makita is een goed merk en komt met deze accuboormachine op de markt. Deze is voorzien van een krachtige 3.0 Ah accu en een acculader. Hij heeft twee snelheden en is uitgerust met een draaimoment dat in 16 standen instelbaar dus. Inclusief slagwerk voor tegels en muren. Het toerental in de eerste versnelling gaat van 0-400 rpm. In de tweede versnelling werk je met 0-1300 rpm.

De accuspanning bedraagt 18 volt. Deze accuboormachine weegt in totaal slechts 1,7 kg en is voorzien van een goede en veilige grip. Een goede accuboor die geschikt is voor het boren en schroeven in verschillende materialen waaronder ook staal en metselwerk. Gezien de prijs ook nog eens een uitstekende keuze. Dit model is dan ook zeer goed beoordeeld door consumenten.

Bekijk Makita DHP453 18V Li-Ion LXT

4. VONROC Accuboormachine – 12V

Met een beperkt budget kom je bij de beste accuboormachine van het merk VONROC uit. Je hebt de keuze uit een model met een of twee accu’s waarbij vooral de voordelige prijs direct opvalt. Ondanks de lage prijs gaat het hier toch om een accuboor van een goede kwaliteit. Hij is vooral bedoeld voor de klusser of doe-het-zelver, minder geschikt voor professioneel of zwaar gebruik.

Deze accuboormachine heeft twee instelbare snelheden, een voor schroeven en een voor boren. Je hebt de keuze uit 17 draaimomentstanden waarbij je zowel linksom als rechtsom draait. De geïntegreerde werklamp maakt schroeven en boren in slecht verlichte ruimtes gewoon mogelijk.

Absoluut pluspunt is het gewicht: dit model weegt slechts 1 kg. Dankzij het softgrip handvat kun je ook nog eens snel, veilig en comfortabel werken. Deze accuboormachine is gezien de lage prijs zo goed dat gebruikers het een score van 4,7 van de 5 sterren geven. Echt een toppertje dus.

Naar VONROC Accuboormachine

5. Hitachi Hikoki DS18DJLWC Accuboormachine – 18V

Om alle merken voorbij te laten komen is er in dit overzicht beste accuboormachine ook gekozen voor het merk Hitachi. Zo kun je tenminste verschillende merken goed met elkaar vergelijken. Dit model is geschikt voor hobbymatige en licht professionele werkzaamheden of klussen. Geschikt voor verschillende materialen zoals hout, kunststof, metaal en staal.

Met een aandraaimoment van 53Nm en twee snelheden werkt  deze accuboor nauwkeurig, snel en goed. Zodra je de schakelaar loslaat dan stopt de boorkop, dat is wel zo veilig. Uiteraard voorzien van geïntegreerde werklamp en beveiliging tegen onjuiste belading en overstroom. De accu heeft een korte oplaadtijd van maximaal 40 minuten. Je ontvangt standaard 1 jaar fabrieksgarantie inclusief gratis garantieverlenging van twee jaar.

Deze accuboormachine is een van de beste in zijn soort. Dit is ook terug te zien aan de gebruikersreviews. Dit product scoort 4,8 van de 5 sterren. Gebruikers zijn vooral tevreden over de goede prijs kwaliteitsverhouding, de kracht van deze accuboor en de vele mogelijkheden.

Bekijk Hitachi Hikoki DS18DJLWC

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste accuboormachine (2022) – professionele accuboor
Schuiven naar boven