Beste stofzuiger (2022) – beste koop

Bijgewerkt: 29 mei 2022

Op zoek naar de beste stofzuiger? Dan ga je natuurlijk voor de beste koop. Je hebt de keuze uit verschillende merken en modellen. Hierbij kijk je niet alleen naar de prijs maar zeker ook naar de kwaliteit. Bovendien spelen functies ook een grote rol. Daarom vind je hieronder het overzicht beste stofzuiger 2022..

Beste koop stofzuigers: waar moet je opletten?

De technische ontwikkelingen veranderen razendsnel. Had je vroeger de stofzuiger met zak, dit veranderde al snel naar de stofzuiger zonder zak. Tegenwoordig heb je ook de steelstofzuiger en de  robotstofzuiger. In het overzicht beste koop stofzuiger vind je altijd wel een model dat bij jou past. Let in ieder geval goed op de volgende aandachtspunten:

  • Bekabeld of snoerloos
  • Eventueel voorzien van wifi
  • Met stofzuigerzak of zonder
  • Compact en lichtgewicht of stevig en groot
  • Bijgeleverde accessoires
  • Zuigkracht

Het voordeel van een snoerloze stofzuiger is dat je deze overal gebruikt, ook voor het uitzuigen van de auto of de zolder. Nadeel is dat je de accu regelmatig moet opladen. Een stofzuiger voorzien van wifi heeft een eigen programma (robot stofzuiger).

Wat vind je prettiger, een stofzuiger met verwisselbare zaak of eentje met een opvangbak? In dit laatste geval hoef je geen stofzuigerzakken te verwisselen maar moet je de opvangbak wel regelmatig schoonmaken. Kijk ook even naar de zuigkracht, het model en welke accessoires je erbij krijgt.

Beste stofzuiger 2022

Wanneer je kijkt naar de beste stofzuigers dan zie je altijd wel merken als Philips en Bosch voorbijkomen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer merken verkrijgbaar. Dat ontdek je in de beste koop stofzuiger, waarbij een test vertelt hoe goed het model is. Want ook de consumentenbondtest regelmatig stofzuigers. Hieronder vind je in ieder geval vijf maal de beste stofzuiger 2022. Deze modellen zijn geselecteerd op de beste beoordelingen en de beste verkopen.

1. Inventum ST306RZA – Stofzuiger met zak

De eerste in het overzicht beste stofzuiger is een traditioneel model met stofzuigerzak. Van het bekende merk Inventum, dan zit je altijd wel goed. Deze stofzuiger heeft een snelle lengte van 7 m en een totaal gewicht van 4,9 kg. Hiermee is deze niet al te zwaar. Voorzien van extra sterke zuigkracht, geschikt voor harde vloeren. Natuurlijk ook bedoeld voor het zuigen van tapijten.

Deze stofzuiger heeft een geluidsniveau van 69 dB. Je ontvangt er verschillende hulpstukken en accessoires zoals een combizuigmond aan een meubelzuigmond bij. Het HEPA 13 filter haalt 99,95% van de Stofdeeltjesweg, ideaal voor mensen met een allergie.

Heb je veel tapijten in huis? Dan is deze stofzuiger misschien iets minder geschikt. Verder wordt dit model zeer goed beoordeeld. Meer dan 350 consumenten gaven het een gemiddelde score van 4,5 van de 5 sterren.

Bekijk Inventum ST306RZA

2. Philips PowerPro Expert FC9742/09 – Stofzuiger zonder zak

Een stofzuiger zonder zak is ook wel zo prettig. Je hoeft alleen maar de opvangbak te legen en af en toe het filter schoon te maken. Dit bespaart je in ieder geval continu de aankoop van nieuwe stofzuigerzakken. De Philips stofzuiger heeft een snoerlengte van 8 m en weegt in totaal 6,2 kg. Op harde vloeren heeft deze een zeer sterke zuigkracht, op tapijt heeft hij een gemiddelde zuigkracht.

Het geluidsniveau ligt op 77 dB. De totale zuigkracht van een zakloze stofzuiger kan minder zijn dan je van een stofzuiger met zak gewend bent. Toch ontvangt dit product een zeer goede beoordeling van 4,6 sterren. Hij is prettig geprijsd en je ontvangt er ook nog eens verschillende mondstukken bij.

Naar Philips PowerPro Expert FC9742/09

3. Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Deze beste stofzuiger werkt met stofzuigerzakken en heeft een zeer hoge zuigkracht (harde vloeren). Op tapijten en kleden is de zuigkracht ook meer dan voldoende. Deze stofzuiger van het bekende merk Miele heeft een royale snoerlengte van 8,5 m. Hij is wel wat zwaarder dan andere modellen, hij weegt namelijk 7,3 kg. Het geluidsniveau van 76 dB is vrij normaal.

Deze stofzuiger wordt geleverd inclusief kierenzuigmond, meubelzuigmond en combizuigmond. Je krijgt er ook nog een kleine zuigmond bij. Zo kun je tenminste alles zuigen, zelfs in de kleinste hoekjes of in kieren. Deze stofzuiger kwam in april 2018 als beste uit de test bij de consumentenbond. Ook consumenten zijn hier zeer over te spreken. Met meer dan 350 beoordelingen ontvangt dit model een score van 4,7 van de 5 sterren.

Bekijk Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

4. AEG VX7-2-CR-A Animal Edition – Stofzuiger zonder zak

Hij is modern, compact en heeft een grote zuigkracht: de AEG stofzuiger zonder zak. Dit model heeft een snoerbelangte van 6 m en weegt in totaal 5 kg. Hiermee is hij in ieder geval licht van gewicht, zodat je hem ook gemakkelijk mee naar boven neemt. De zuigkracht op harde vloeren is uitermate sterk. Wanneer je een tapijt zuigt dan merk je dat de zuigkracht ook meer dan voldoende is.

Je ontvangt er verschillende zuigmonden en een dierenhaarborstel bij.  De opvangbak is zeer hygiënisch te legen, waarbij je niet met je handen door het stof hoeft. Het stofreservoir heeft een inhoud van 1,4 l. Consumenten zijn zeer tevreden over deze AEG stofzuiger. Dit is ook terug te zien in de beoordelingen: 4,6 van de 5 sterren. Niets over te zeggen!

Naar AEG LX7-2-CR-A – Animal Edition

5. Dyson V8 Motorhead – Steelstofzuiger

We zijn alweer aanbeland bij de laatste in het overzicht beste stofzuiger. Dit keer is er gekozen voor de steelstofzuiger van het bekende merk Dyson. Een steelstofzuiger is snoerloos, waardoor je overal in huis komt. De accu gaat maximaal 40 minuten mee, daarna moet je hem opladen (dit duurt 300 minuten). Dit model is zeer wendbaar en geschikt voor de snelle dagelijkse schoonmaak.

Je ontvangt er verschillende accessoires bij. Absoluut pluspunt is dat je deze steelstofzuiger ook als kruimeldief kunt gebruiken. Nadeel is het hoge geluidsniveau van 82 dB. Toch heeft niet iedereen hier last van want deze stofzuiger ontvangt toch een mooie score van 4,5 sterren.

Bekijk Dyson V8 Motorhead

Met de beste stofzuiger heb jij jouw woning in een handomdraai weer schoon en fris.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste stofzuiger (2022) – beste koop
Schuiven naar boven