Beste inductie kookplaat (2022) – elektrisch koken

Bijgewerkt: 29 mei 2022

De beste inductie kookplaat heeft de toekomst. Over enkele jaren moeten alle woningen van het gas en ontkom je er niet aan: elektrisch koken. Daarom is het goed om alvast naar een andere kookplaat uit te kijken. Waar je voor moet kiezen ontdek je in het overzicht beste inductie kookplaat 2022.

Zo werkt een inductiekookplaat

Je hebt vast wel eens van een inductie kookplaat gehoord of hebt er misschien al een, maar wat is hier het voordeel van? De grootste voordelen zijn dat er weinig energie tijdens het koken verloren gaat en dat het koken heel snel en direct gaat. Er zijn tiptoetsen voor bediening aanwezig, automatische uitschakeling maar ook het  automatisch vragen van het vermogen.

Een inductiekookplaat is ook zeer makkelijk schoon te maken, wat natuurlijk voor extra groot gebruiksgemak zorgt. Daarnaast ben je bij een inductie kookplaat niet aangewezen op bepaalde plekken waarop je de pannen moet zetten.

Beste inductie kookplaat 2022

Een inductie kookplaat kost gemiddeld tussen de € 200 en € 500. Dit hangt een beetje van het merk en de functies af. Normaal gesproken heb je voor een bedrag tussen de € 250 en € 400 een zeer goed model van een uitstekende kwaliteit.

Ben je benieuwd welke inductie kookplaat het beste verkoopt, goed door de consumentenbond beoordeeld wordt of waar gebruikers enorm blij mee zijn? Bekijk het in het overzicht beste inductie kookplaat 2022.

1. AEG IKB64301XB – Inductie Kookplaat (inbouw)

Een inbouw inductieplaat met een afmeting van 57,6 cm. De AEG kookplaat is voorzien van automatische uitschakeling wanneer er geen pan op de plaat staat. Dit is natuurlijk een stuk veiliger in gebruik. Je kunt de temperatuur per kookzone instellen, dit gebeurt middels de schuifregelaar. Er is ook een boosterfunctie aanwezig.

Voordeel is dat het gebied rondom de pan altijd koel blijft en hierdoor makkelijker schoon te houden is. Deze inductie kookplaat wordt door gebruikers goed beoordeeld en ontvangt een score van 4,8 van de 5 sterren. De verkoper levert er geen stekker bij, deze moet je dus nog los erbij aanschaffen. Gezien de prijs is dit wel een voordelige koop. Is ook door de consumentenbond beoordeeld als beste koop (februari 2020 ).

Bekijk AEG IKB64301XB

2. Inventum VKI6010ZIL (vrijstaand)

Van het bekende merk Inventum deze beste inductie kookplaat. Het betreft hier een vrijstaand model die je dus bovenop een aanrecht, lang of tafelmodel koelkast plaatst. deze sluit je aan op 1 fase (tot 3,7 kW). Deze kookplaat heeft een breedte van 59 cm en biedt hiermee voldoende ruimte. Er is een kookzone en een boostfunctie aanwezig. Dit betekent dat je pannen extra snel opwarmt.

Is voorzien van een normale stekker, bedoeld voor het stopcontact. Eerder is deze inductieco misschien minder krachtig dan een met een perilex stekker maar je hoeft verder niks om te bouwen. Inpluggen en klaar voor gebruik, zo eenvoudig is het. Met meer dan 85 beoordelingen ontvangt deze kookplaat een score van 4,7 sterren, wat gewoon heel goed is. Deze kookplaat kwam in april 2019 bij kieskeurig als beste uit de test.

Naar Inventum VKI6010ZIL

3. Primo IKP3-WS dubbele inductiekookplaat (vrijstaand)

Een compacte vrijstaande inductie kookplaat die ideaal is voor gebruik op de camping of als tweede kookplaat. Maar natuurlijk ook zeer geschikt voor een alleenstaande of kleine gezinnen. Dit model is geschikt voor een normaal stopcontact. Hij heeft een breedte van 56,5 cm en biedt ruimte aan twee pannen. De regelbare thermostaat is voorzien van maar liefst negen verschillende standen.

Het keramisch kookoppervlak is van een hoogwaardige kwaliteit en gemakkelijk schoon te maken. De touchbediening is vooral zeer praktisch. Uiteraard voorzien van oververhittingsbeveiliging en automatische veiligheidsuitschakeling. Er was zelfs aan een kinderbeveiliging gedacht. Deze beste inductie kookplaat in een compact formaat ontvangt een mooie score van 4,7 sterren. Vooral de gebruiksvriendelijkheid en de prijs zijn pluspunten.

Bekijk Primo IKP3-WS

4. ETNA KI560ZT (inbouw)

Ook Etna is een bekende op het gebied van de beste inductie kookplaat. Het gaat hier om een inbouwmodel met een  afmeting van 59 cm. Je ontvangt er geen snoer of stekker bij maar dit is vrij normaal bij inbouw modellen. Je moet deze dus zelf nog even aanschaffen. Deze inductie kookplaat  biedt ruimte aan vier pannen en is uitgerust met een boostfunctie. Daarnaast is er automatische pandenherkenning aanwezig, wat het gebruiksgemak alleen maar vergroot.

Bijkomend voordeel is de digitale timer met kookwekkerfunctie. Je maakt gebruik van 10 vermogensstanden die je eenvoudig bedient met de handige tiptoetsen. Natuurlijk is ook deze inductie kookplaat eenvoudig schoon te maken en onderhoudsvriendelijk. Ook weer een mooi product tegen een goede prijs.

Naar ETNA KIF60ZT

5. Inventum IKI6010 (vrijstaand)

De laatste in dit mooie overzicht beste inductie kookplaat is er weer een van het merk Inventum. Deze kookplaat ontvangt zeer goede reviews, en dat is natuurlijk niet zomaar. Naast de voordelige prijs heeft dit model een hoop voordelen. Hij heeft een totale breedte van 59 cm en is voorzien van vier kookzones. Hierbij maak je gebruik van negen verschillende standen. Natuurlijk heeft elke kookzone een boostfunctie waardoor je de pannen extra snel verwarmt.

Is voorzien van tiptoetsbediening aan uitgerust met een normale stekker. Een kwestie van in het stopcontact steken en hij is klaar voor gebruik. Dit product ontvangt een score van 4,8 sterren. Gebruikers zijn zeer tevreden over de kwaliteit, de eenvoudige installatie, het plezierig koken en hoe eenvoudig deze is schoon te maken. Een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar de beste inductie kookplaat tegen een voordelige prijs.

Bekijk Inventum IKI6010

Je ziet dat je boven de keuze heb tussen vrijstaande modellen of inbouw inductie kookplaat. Maak vooraf een keuze wat op jouw huishouden van toepassing is. Dit was een ieder wel het overzicht best verkochte of best beoordelen kookplaten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste inductie kookplaat (2022) – elektrisch koken
Schuiven naar boven