Beste billendoekjes 2022 – babydoekjes test

Bijgewerkt: 29 mei 2022

De beste billendoekjes of babydoekjes zijn ontzettend handig. Er zijn veel merken verkrijgbaar. In dit artikel de beste billendoekjes 2022. Uitgebreide omschrijving en review van verschillende merken babydoekjes. Inclusief informatie over aanwezige allergenen (ingrediënten), onderzocht door de Consumentenbond.

Billendoekjes babydoekjes: zo handig zijn ze

Bij het verschonen van de luier wil je baby’s billetjes snel schoonmaken. Hier gebruik je handige billendoekjes voor. Altijd bij de hand en vaak ook nog eens lekker ruikend. Dat geeft een goed gevoel.

Billendoekjes zijn echter ook handig als snoetenpoetsers of om de handen mee schoon te maken. Veel vrouwen gebruiken deze doekjes ook voor het verwijderen van make-up, de tafel schoonmaken of als schoenenpoets.

De bekendste merken billendoekjes zijn die van Pampers, Zwitsal en Neutral. Bij aankoop van deze doekjes is het belangrijk om goed naar de ingrediënten te kijken. Sommige stofjes zijn mogelijk schadelijk en kunnen beter niet in billendoekjes zitten. Ook parfum is niet altijd praktisch: sommige baby’s reageren hier allergisch op.

Beste billendoekjes 2022

De beste babydoekjes 2022 bevatten weinig ingrediënten en liever geen parfum. Ook bevat het weinig conserveringsmiddelen. Dit laatste is een beetje lastig, omdat conserveringsmiddelen ervoor zorgen dat de doekjes lang houdbaar blijven.

De Consumentenbond heeft een hoop van dit soort doekjes beoordeeld. We vinden het niet nodig om ze allemaal te vernoemen, maar kijken naar de best verkochte en beoordeelde billendoekjes door consumenten. Hieronder de lijst beste billendoekjes.

1. Pampers Sensitive

Deze beste billendoekjes verkopen zeer goed. Het bevat 13 tot 15 ingrediënten maar geen parfum. Deze babydoekjes zijn 15% dikker dan Pampers Fresh Clean doekjes. Het merk zegt dat deze babydoekjes klinisch bewezen zacht zijn. Consumenten zijn zeer enthousiast over de Pampers Sensitive babydoekjes.

Pluspunten zijn dan ook de goede prijs-kwaliteitsverhouding, het comfort en gebruiksgemak. De babydoekjes zijn wat natter dan andere merken, wat wel zo prettig is. Verkrijgbaar in verschillende verpakkingen.

Bekijk de Pampers Sensitive babydoekjes

2. Neutral 0% parfumvrij billendoekjes

Dit merk staat bekend om zijn parfumvrije producten. De Neutral baby billendoekjes bevatten ook geen parabenen, kleurstoffen of zeep. Volgens de Consumentenbond bevatten deze doekjes slechts 6 ingrediënten en zijn een echte aanrader. Ideaal voor baby’s met een gevoelige huid.

Geschikt voor het schoonmaken van billetjes, handjes en gezichtjes (alsjeblieft niet in deze volgorde, gebruik voor alles een schoon doekje). Consumenten zijn tevreden over het gebruiksgemak en comfort, maar ook om het feit dat ze niet zo sterk of synthetisch ruiken.

Ontdek de Neutral billendoekjes

3. Zwitsal baby billendoekjes sensitive

Nog een van de beste billendoekjes. Zwitsal heeft een onmiskenbare heerlijke geur. Ondanks toevoeging van parfum zegt het merk dat deze doekjes PH huidneutraal en hypo allergeen zijn. De verzachtende olie is zeer geschikt voor de gevoelige babyhuid. De doekjes bevatten kamille extracten, wat de huid heerlijk zacht maakt. Consumenten vinden de Zwitsal billendoekjes een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben.

Bekijk Zwitsal baby billendoekjes sensitive

4. Huggies Natural Care billendoekjes

De Huggies billendoekjes zijn vrij van alcohol en parabenen. Met aloë vera en natuurlijke absorberende vezels zijn deze doekjes handig in gebruik en voelen comfortabel aan. Minpunt is dat vooral het eerste doekje wat moeilijker uit de verpakking te krijgen is. Daarna is de druk er vanaf en haal je ze er zo uit. Huggies Natural Care billendoekjes zijn voordeliger geprijsd dan andere bekende merken.

Bekijk Huggies Natural Care billendoekjes

5. Huismerk billendoekjes

Je kunt natuurlijk ook voor een goedkoper huismerk billendoekjes kiezen. Behoren huismerken tot de beste billendoekjes? Je zult merken dat de goedkopere billendoekjes vaak een stuk dunner zijn. Hierdoor scheurt het doekje of krijg je niet voldoende weggeveegd. Dit zorgt ervoor dat je dan meerdere doekjes moet gebruiken. Op de eindstreep ben je net zo duur uit als bij een duurder merk.

Kijken je naar de ingrediënten dan is er geen enkel huismerk dat weinig of veilige ingrediënten bevat. De wet wash gloves van baby Needs zijn in ieder geval niet aan te raden. Deze washandjes met 24 ingrediënten zijn te koop bij de Action. Het is geen onveilig product maar bevat te veel ingrediënten, wat het wel twijfelachtig maakt.

Voordeelverpakking billendoekjes

Je gebruikt in baby’s jonge jaren heel wat billendoekjes. Denk maar eens aan iedere luierverschoning, plakkerige handjes of een snotneusje. Hoe gemakkelijk veeg je alles met een babydoekje weg? Helaas betekent veelvuldig gebruik ook dat je vaak nieuwe doekjes moet kopen. Ga je voor een dure merk, kies dan voor een grootverpakking of voordeelverpakking. Dit is goedkoper dan de aanschaf van losse verpakkingen.

Verschillende webwinkels, drogisterijen en supermarkten geven regelmatig een aanbieding van billendoekjes. Hou dit goed in de gaten en kom bij een aanbieding direct in actie. Let wel goed op de houdbaarheid: het is zonde wanneer je doekjes uiteindelijk weg kunt gooien.

Op zoek naar de beste aanbieding billendoekjes van een goed merk? Bekijk hier de goedkoopste baby billendoekjes van bekende merken als Zwitsal, Neutral en Pampers. Je kunt trouwens ook online wegwerpluiers kopen, hoe gemakkelijk wil je het hebben? Dat scheelt je weer een ritje naar de winkel en een hoop gesjouw. Kun jij mooi je aandacht op je baby of kleintje richten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste billendoekjes 2022 – babydoekjes test
Schuiven naar boven