Beste luiers 2022 – wegwerpluiers getest

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Wegwerpluiers voor baby kopen? De beste luiers zijn onderworpen aan een test, of worden goed beoordeeld door consumenten. Ook de Consumentenbond test regelmatig verschillende luiermerken. Welke luiers het beste zijn, dat lees je in dit artikel. Met testresultaten en nuttige kooptips.

Welke luiers zijn het beste?

Met zoveel merken is het vaak moeilijk kiezen. Welke luiers zijn het beste? Hierbij is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • Draagcomfort
  • Pasvorm
  • Doorlekken
  • Prijs-kwaliteitverhouding

Pampers Premium Protection is vrijwel de duurste luier. Dit wil niet gelijk zeggen dat het ook tot de beste luiers behoort. Naast bekende merken zijn er ook huismerken verkrijgbaar. Een aantal hiervan scoren volgens de Consumentenbond goed. Ook de consument zelf (mama’s en papa’s) zijn hier tevreden over. Wanneer je al deze zaken naast elkaar legt, dan kun je goed het verschil tussen alle luiermerken ontdekken.

Beste luiers 2022 – beste koop

In dit overzicht nemen we de best geteste luiers Consumentenbond én de best verkochte luiers via een grote webwinkel. Zo is het mogelijk om de meest comfortabele, maar ook niet de allerduurste luiers voor jouw baby te vinden. Want we begrijpen heel goed dat niet iedereen een hoog budget heeft. Dat hoeft ook niet: luiers kunnen best betaalbaar zijn en blijven. Hieronder 7x de beste luiers.

1. Pampers Active Fit

Een heel bekend merk dat volgens de Consumentenbond (bron) tot de beste luiers behoort. Kreeg in 2017 het cijfer 8,1 maar is ook dit jaar een populair luiermerk. Belangrijk is dat Pampers Active Fit luiers het risico op luieruitslag verminderen. Daarnaast heeft dit model een goede pasvorm en hoog draagcomfort. Ook het absorptievermogen is zeer goed. Pampers Active Fit is in verschillende maten verkrijgbaar.

Bekijk alle Pampers Active Fit

2. Pampers Premium Protection

Zowel door de Consumentenbond als door mama’s en papa’s zeer goed beoordeeld. Dit model kreeg van de Consumentenbond het cijfer 7,8. Het scoort vooral goed op het onderdeel doorlekken, waarbij baby goed droog blijft. Dit heeft te maken met de plasindicator, die aanwezig is bij de maten 1 tot en met 6. Hierdoor krijgt de huid van baby de beste bescherming.

Naar Pampers Premium Protection luiers

3. Pampers baby-dry pants

Beste luier in de categorie luierbroekjes. Geschikt voor kinderen van 6 – 25 kilo, verdeeld over maat 3 – 7. Deze  Pampers luierbroekjes worden zeer goed verkocht. De broekjes zijn makkelijk aan- en uit te trekken. Handig bij een actieve baby. De flexibele tailleband zorgt voor een optimale pasvorm. De luchtdoorlatende banen circuleren de lucht en houden baby’s huidje droog. Getest op 26 allergenen uit de EU lijst.

Bekijk Pampers baby-dry pants luierbroekjes

4. Zwitsal luiers

Wie kent de specifieke en heerlijke geur van Zwitsal niet? Naast billendoekjes, shampoo en zalf heeft dit merk ook luiers op de markt gebracht. Zwitsal luiers zijn niet getest door de Consumentenbond, maar worden op bol.com met een 3,9 van 5 sterren beoordeeld. Gebruikers zijn vooral tevreden over de goede pasvorm en het feit dat ze zo zacht aanvoelen.

Voor overdag zijn dit prima luiers. Een aantal ouders ervaart dat de Zwitsal luiers niet voldoende zijn voor de langere nachten. Baby lekt dan mogelijk door. Deze luiers worden geleverd inclusief Zwitsal geurbuiltje en is verkrijgbaar in de maten 1 tot en met 6.

Maak kennis met Zwitsal luiers

5. Huggies Ultra Comfort

Het concurrerende merk van Pampers. Huggies luiers zijn in meerdere maten te koop. Je kunt kiezen uit Newborn of maat 2 tot en met 5. De zachte kussens in de luier moeten vloeibare ontlasting snel absorberen. In combinatie met de binnenzak helpt dit lekken voorkomen. De vochtigheidsindicator verandert van kleur wanneer de luier te nat is. Dit is het teken om de luiers te verschonen.

Bekijk de Huggies Ultra Comfort luiers

6. Etos luiers

De luiers van Etos hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Per luier betaal je ongeveer 19 cent, dat is bijna twee keer goedkoper dan de Pampers Premium Protection. De Consumentenbond gaf de Etos luiers het cijfer 7,6. Voordeel is dat dit model geen luieruitslag veroorzaakt. Nadeel is de vrij hoge prijs ten opzichte van andere huismerken.

7. Kruidvat luiers

Ook Kruidvat luiers horen in het rijtje beste luiers thuis. Ze hebben een zeer groot assortiment huismerk luiers in alle maten. Daarnaast kun je kiezen uit kleine of grote verpakkingen. Kruidvat gooit deze ook regelmatig in de aanbieding. Je betaalt ongeveer 17 cent per luier. Voordeel van dit product: bijna geen luieruitslag en weinig doorlekken. Huismerk luiers zijn minder comfortabel dan Pampers.

Eindconclusie beste luiers

Het is natuurlijk lastig om te bepalen wat absoluut de beste koop is. Dit hangt namelijk niet alleen van de pasvorm en het comfort af, maar ook van je eigen budget. De goedkoopste luiers kosten ongeveer 14 cent per stuk. Hiervoor moet je naar Albert Heijn, Jumbo of Aldi (allemaal huismerk luiers). Je koopt hier dan echt de budget luiers.

Houd er echter rekening mee dat de pasvorm minder kan zijn. Ook heeft je kindje meer kans op doorlekken of luieruitslag.

Ligt je budget niet zo hoog maar vind je het wel belangrijk dat baby de hele nacht droog blijft? Koop dan Pampers of Huggies voor de nacht en een huismerk voor overdag. Zo wordt je baby in ieder geval droog wakker en kun je overdag vaker verschonen. Ga je de deur uit, kies dan toch weer voor een beter merk. Dan sta je niet midden op straat met een drijfnatte baby.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste luiers 2022 – wegwerpluiers getest
Schuiven naar boven