Beste babyweegschaal 2022: weegschalen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met de beste babyweegschaal houd je de groei van baby goed in de gaten. Een baby weegt bij de geboorte gemiddeld 3200 tot 3400. Een baby die goed groeit, komt ook voldoende in gewicht aan. Welke weegschaal moet je nemen? Hieronder de beste baby weegschaal. Je ontvangt ook nog tips over een gezond gewicht bij baby en hoe je de weegschaal gebruikt.

Weegschaal: dagelijks tot wekelijks wegen

Bij de geboorte weegt een meisje gemiddeld 3290 en een jongetje 3410. Het is echter heel normaal dat het geboortegewicht ergens tussen de 2500 en 4500 gram ligt. Het belangrijkste is dat de baby na de geboorte voldoende aankomt. Zoveel moet de baby bij een bepaalde leeftijd (maanden) wegen:

 • 0 maanden: 3290 – 3410
 • 1 maanden: 4200 – 4500
 • 2 maanden: 5150 – 5600
 • 3 maanden: 5850 – 6400
 • 4 maanden: 6400 – 7000
 • 5 maanden: 6900 – 7500
 • 6 maanden: 7300 – 7900
 • 7 maanden: 7650 – 8300
 • 8 maanden: 7950 – 8600
 • 9 maanden: 8250 – 8850
 • 10 maanden: 8500 – 9200
 • 11 maanden: 8700 – 9400
 • 12 maanden: 8950 – 9700

Je ziet dat baby’s vooral in de eerste drie maanden veel aankomen. Daarom is het belangrijk om deze goed in de gaten te houden. Wanneer baby niet voldoende of teveel aankomt, kan er mogelijk sprake zijn van een ondervoeding/ overvoeding of een ziekte.

Beste babyweegschaal 2022

De Consumentenbond heeft normale weegschalen getest, maar geen babyweegschalen. Je moet dus uitgaan van de reviews en gebruikersbeoordelingen. Hierbij kijk je naar ervaringen van ouders en de best verkochte modellen. Dit alles samen leidt tot een lijstje met de beste babyweegschaal van dit moment.

1. MOA Babyweegschaal Digitaal met Bluetooth

Deze weegschaal is geschikt voor baby’s en peuters met een gewicht van maximaal 20 kg. Een modern model van het merk MOA. Werkt op Bluetooth dus heeft een smartfunctie. Via de gratis app houd je de ontwikkeling van het lichaamsgewicht bij . De app werkt heel eenvoudig: bij elke meting registreert deze het gewicht. Dit zet de app om in een handig overzicht.

De MOA babyweegschaal heeft een groot platform en is hierdoor ook voor wat grotere peuters bedoeld. De nauwkeurigheid bedraagt 0,05 kg. Dit betekent dat deze weegschaal echt zeer nauwkeurig is.

Bekijk de MOA Babyweegschaal

2. Grundig Babyweegschaal – Digitaal

Ook weer een model met een maximale belasting van 20 kilo. Zelf de baby wegen en het gewicht bijhouden. Het meetresultaat is digitaal afleesbaar. De Grundig babyweegschaal is van een goede kwaliteit en volgens gebruikers een voordelige koop. Vooral gezien het merk is dit model prettig geprijsd. De weegschaal werkt op 2 AAA batterijen. Het platform heeft een afmeting van 55 x 32 centimeter. Baby/ peuter kan er dus op liggen en zitten.

Naar de Grundig Babyweegschaal – Digitaal

3. Alecto Baby BC-10

Van het werk Alecto een veilige weegschaal voor baby’s. Dankzij de grote en diepe schaal kan baby er niet uitrollen. Dit model wordt veel gebruikt door kraamcentra en het consultatiebureau. De Alecto weegschaal weegt in stappen van 10 gram nauwkeurig.

Het grote display met achtergrondverlichting is zeer goed afleesbaar. Een dubbele uitlezing is mogelijk. Wie dat prettig vindt, kan het display afnemen en aan de muur monteren.

Werkt op 6 AA batterijen, maar wordt ook met adapter geleverd. Een professionele weegschaal die wat duurder is dan voorgaande modellen, maar zeker een uitstekende keuze. Behoort dan ook zeker tot de beste babyweegschaal. Ontvangt ook zeer goede beoordelingen van ouders.

Bekijk de Alecto Baby BC-10

4. Luvion Babyweegschaal Exact-75

Een multifunctionele weegschaal. Dit model kan namelijk het gewicht van baby wegen, maar ook postpakketten en babyvoeding. Tot 1 kilo werkt de My Weigh babyweegschaal in stappen van 2 gram. Boven de kilo schakelt de weegschaal over in stappen van 10 gram. Zeer geschikt voor het wegen van verschillende producten, maar natuurlijk ook de baby/ peuter.

Deze babyweegschaal heeft een maximale belasting van 25kg. Dit wijkt af van voorgaande modellen, waardoor iets zwaardere kindjes erop kunnen. Ouders zijn vooral tevreden over de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak.

Let bij eerste gebruik op de gewichtsaanduiding. Hij staat standaard op de Engelse meeteenheid. Aan de zijkant van de weegschaal zit een knopje, hiermee kun je het gewicht op kilogram zetten.

Bekijk de Luvion Babyweegschaal Exact-75

Dit waren de beste baby weegschalen die nu verkrijgbaar zijn. Zelf de baby wegen? Doe dit gedurende de eerste maand dagelijks. Hierna kun je overstappen op een wekelijkse tot tweewekelijkse weging. Ondanks dat je in het bezit bent van de beste babyweegschaal, zal het consultatiebureau het kind ook altijd nog wegen. Dit wordt nauwkeurig bijgehouden zodat er altijd gegevens zijn over de groei en gezondheid van je kindje.

Zo werkt een babyweegschaal

De meeste weegschalen voor baby’s zijn zeer nauwkeurig. De afwijking bedraagt maximaal 10 g. Let op met hele goedkope modellen want die hebben soms een grotere afwijking.

Hoe werkt een babyweegschaal? Vanwege de opstaande randen is hij veilig in gebruik. Zet de weegschaal aan en wacht tot het display klaar voor gebruik is. Leg baby in of op de weegschaal (afhankelijk van het model). Op het scherm lees je het gewicht af. De meeste modellen schakelen na enige tijd automatisch uit. Gebeurt er niet, schakelde weegschaal dan handmatig uit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babyweegschaal 2022: weegschalen
Schuiven naar boven