Beste babyweegschaal 2021: weegschalen

Met de beste babyweegschaal houd je de groei van baby goed in de gaten. Een baby weegt bij de geboorte gemiddeld 3200 tot 3400. Een baby die goed groeit, komt ook voldoende in gewicht aan. Welke weegschaal moet je nemen? Hieronder de beste baby weegschaal 2021 . Je ontvangt ook nog tips over een gezond gewicht bij baby en hoe je de weegschaal gebruikt.

Weegschaal: dagelijks tot wekelijks wegen

Bij de geboorte weegt een meisje gemiddeld 3290 en een jongetje 3410. Het is echter heel normaal dat het geboortegewicht ergens tussen de 2500 en 4500 gram ligt. Het belangrijkste is dat de baby na de geboorte voldoende aankomt. Zoveel moet de baby bij een bepaalde leeftijd (maanden) wegen:

 • 0 maanden: 3290 – 3410
 • 1 maanden: 4200 – 4500
 • 2 maanden: 5150 – 5600
 • 3 maanden: 5850 – 6400
 • 4 maanden: 6400 – 7000
 • 5 maanden: 6900 – 7500
 • 6 maanden: 7300 – 7900
 • 7 maanden: 7650 – 8300
 • 8 maanden: 7950 – 8600
 • 9 maanden: 8250 – 8850
 • 10 maanden: 8500 – 9200
 • 11 maanden: 8700 – 9400
 • 12 maanden: 8950 – 9700

Je ziet dat baby’s vooral in de eerste drie maanden veel aankomen. Daarom is het belangrijk om deze goed in de gaten te houden. Wanneer baby niet voldoende of teveel aankomt, kan er mogelijk sprake zijn van een ondervoeding/ overvoeding of een ziekte.

Beste babyweegschaal 2021

De Consumentenbond heeft normale weegschalen getest, maar geen babyweegschalen. Je moet dus uitgaan van de reviews en gebruikersbeoordelingen. Hierbij kijk je naar ervaringen van ouders en de best verkochte modellen. Dit alles samen leidt tot een lijstje met de beste babyweegschaal van dit moment.

1. MOA Babyweegschaal Digitaal met Bluetooth

Deze weegschaal is geschikt voor baby’s en peuters met een gewicht van maximaal 20 kg. Een modern model van het merk MOA. Werkt op Bluetooth dus heeft een smartfunctie. Via de gratis app houd je de ontwikkeling van het lichaamsgewicht bij . De app werkt heel eenvoudig: bij elke meting registreert deze het gewicht. Dit zet de app om in een handig overzicht.

De MOA babyweegschaal heeft een groot platform en is hierdoor ook voor wat grotere peuters bedoeld. De nauwkeurigheid bedraagt 0,05 kg. Dit betekent dat deze weegschaal echt zeer nauwkeurig is.

Bekijk de MOA Babyweegschaal

2. Grundig Babyweegschaal – Digitaal

Ook weer een model met een maximale belasting van 20 kilo. Zelf de baby wegen en het gewicht bijhouden. Het meetresultaat is digitaal afleesbaar. De Grundig babyweegschaal is van een goede kwaliteit en volgens gebruikers een voordelige koop. Vooral gezien het merk is dit model prettig geprijsd. De weegschaal werkt op 2 AAA batterijen. Het platform heeft een afmeting van 55 x 32 centimeter. Baby/ peuter kan er dus op liggen en zitten.

Naar de Grundig Babyweegschaal – Digitaal

3. MyWeigh babyweegschaal

Van het werk MyWeigh een veilige weegschaal voor baby’s. Dankzij de grote en diepe schaal kan baby er niet uitrollen. Dit model wordt veel gebruikt door kraamcentra en het consultatiebureau. De MyWeigh weegschaal weegt in stappen van 2 – 5 gram nauwkeurig.

Het grote display met achtergrondverlichting is zeer goed afleesbaar. Een dubbele uitlezing is mogelijk. Wie dat prettig vindt, kan het display afnemen en aan de muur monteren.

Werkt op 6 AA batterijen, maar wordt ook met adapter geleverd. Een professionele weegschaal die wat duurder is dan voorgaande modellen, maar zeker een uitstekende keuze. Behoort dan ook zeker tot de beste babyweegschaal. Ontvangt ook zeer goede beoordelingen van ouders.

Bekijk de MyWeigh babyweegschaal

4. Grundig – Babyweegschaal

Van het merk Grundig deze beste baby weegschaal van nu. Mooi gevormd en ligt voor baby comfortabel. Deze weegschaal werkt met een nauwkeurigheid van 10 g. Het maximaal weegvermogen bedraagt 20 kilo. Hiermee is dit model geschikt voor het dagelijks wat wekelijks bijhouden van het gewicht van jonge baby’s.

Deze baby weegschaal is eenvoudig in werking waardoor iedereen ermee om kan gaan. Het absolute voordeel is de prijs, hij is zelfs voordeliger dan veel andere modellen. Deze babyweegschaal ontvangt dan ook goede beoordelingen (4,2 van de 5 sterren). Gebruikers zijn vooral tevreden over de goede kwaliteit en het groot gebruiksgemak. Let wel even op wanneer je baby hierop legt: het platform is vrij plat.

Naar de Grundig – Babyweegschaal

5. My Weigh babyweegschaal Ultra 25 kg

Een multifunctionele weegschaal. Dit model kan namelijk het gewicht van baby wegen, maar ook postpakketten en babyvoeding. Tot 1 kilo werkt de My Weigh babyweegschaal in stappen van 2 gram. Boven de kilo schakelt de weegschaal over in stappen van 10 gram. Zeer geschikt voor het wegen van verschillende producten, maar natuurlijk ook de baby/ peuter.

Deze babyweegschaal heeft een maximale belasting van 25kg. Dit wijkt af van voorgaande modellen, waardoor iets zwaardere kindjes erop kunnen. Ouders zijn vooral tevreden over de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak.

Let bij eerste gebruik op de gewichtsaanduiding. Hij staat standaard op de Engelse meeteenheid. Aan de zijkant van de weegschaal zit een knopje, hiermee kun je het gewicht op kilogram zetten.

Bekijk de My Weigh babyweegschaal Ultra

Dit waren de beste baby weegschalen die nu verkrijgbaar zijn. Zelf de baby wegen? Doe dit gedurende de eerste maand dagelijks. Hierna kun je overstappen op een wekelijkse tot tweewekelijkse weging. Ondanks dat je in het bezit bent van de beste babyweegschaal, zal het consultatiebureau het kind ook altijd nog wegen. Dit wordt nauwkeurig bijgehouden zodat er altijd gegevens zijn over de groei en gezondheid van je kindje.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.