Beste activity tracker (2022) – fitnesshorloge

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Op zoek naar de beste activity tracker? Bijvoorbeeld beoordeeld door de consumentenbond of gebruikers? Er is er altijd wel eentje die als beste uit de test komt. Je hebt natuurlijk veel keuze uit verschillende merken aan prijzen. Om je te helpen vind je in dit artikel 5x de beste activity tracker.

Wat is een activity tracker?

Met een activity tracker houd je dagelijks bij hoeveel je beweegt. Dankzij de activity tracker kun je jezelf een bewegingsdoel geven. Denk hierbij aan dagelijks 10.000 stappen lopen of enkele malen per week fietsen of hardlopen.

Een activity tracker is in principe niet hetzelfde als een smartwatch. Deze laatste heeft namelijk meer functies. Een activity tracker is echt alleen bedoeld om beweging en gezondheid bij te houden. Toch zijn de moderne activity trackers aan de smartphone te koppelen.

Een activity tracker beschikt over ingebouwde gps waardoor hij niet alleen het aantal stappen maar ook de afstand en snelheid bijhoudt. Deze modellen registreren op de hartslag, het slaappatroon en het aantal verbrande calorieën.

Beste activity tracker 2022

Let op dat je altijd voor een goede activity tracker gaat. Zeer goedkope modellen (merkloos) zijn niet heel erg nauwkeurig. Deze kunnen met betrekking tot het tellen van de stappen of het vastleggen van de hartfrequentie er tot wel 50% ernaast zitten. Juist daarom is het belangrijk om voor een betrouwbaar merk te gaan.

Waar moet je voor kiezen? Er zijn veel merken en modellen verkrijgbaar. Bekijk hieronder 5X de beste activity tracker. Deze lijst is samengesteld aan de hand van de best verkochte modellen en beoordelingen door gebruikers.

1. Fitbit Charge 5 – Activity tracker

De beste activity tracker van dit moment want hij wordt zeer goed verkocht. Fitbit is een bekend merk op het gebied van sporthorloges of activity trackers. De Charge 4 is voorzien van ingebouwde gps en  beschikt over meerdere sensoren. Zo kun je verschillende activiteiten bijhouden. Erg praktisch tijdens het wandelen of hardlopen, atletiek, fitness maar ook andere sporten. Uitgerust met hartslagmeting die zowel de hartslag in rust als in activiteit registreert.

Dit model is voorzien van gps waardoor het afgelegde afstanden en de gemiddelde snelheid vastlegt. Met de functie minuten in actieve zones bekijkt deze activity tracker hoeveel minuten je in een bepaalde hartslagzone zit. Uiteraard ook voorzien van slaapmeting.

Eenvoudig te koppelen met de smartphone waarbij je via deze activity tracker oproepen, berichten en appmeldingen ontvangt. De oplaadbare batterij gaat tot zeven dagen mee.

Bekijk Fitbit Charge 5 – Activity tracker

2. Xiaomi Mi Band 6

Zoek je een voordelig geprijsde activity tracker dan zit je met dit model van Xiaomi zeker goed. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, maar hoe zit het met de functies en kwaliteit? Deze activity tracker is voorzien van een stappenteller, hartslagmeter, smartphonemeldingen en je kunt er eenvoudig muziek op bedienen. Helaas is er geen dashboardding voor verschillende activiteiten.

Voordeel is wel dat de activity Tracker van Xiaomi onder water kan, je kunt er dus ook mee gaan zwemmen. De krachtige batterij gaat in stand-by maar liefst 14 dagen mee. Vanaf het full colour amoled scherm lees je alles duidelijk af. Kortom: een voordelig geprijsde activity tracker van een uitstekende kwaliteit. Wordt ook nog eens goed beoordeeld met 4,3 sterren.

Bekijk de Xiaomi Mi Band 6

4. Denver BFH-17

Wie kent het merk Denver niet, vooral bekend van muziekapparatuur! Maar Denver brengt ook activity trackers op de markt. De Denver BFH-17 is prettig geprijsd en zoals je van Denver gewend bent ook nog eens van een uitstekende kwaliteit. Dit model detecteert automatisch lopen, hardlopen en wanneer je gaat sporten. Beschikt natuurlijk over alle sensoren zoals een stappenteller, caloriemeter en hartslagmeter.

Het is belangrijk om deze activity tracker met je smartphone (Android of iOS) koppelen. Zo krijg je namelijk optimaal inzicht in je activiteiten, slaap, bloeddruk en hartslag.

Uiteraard is dit model waterdicht en voorzien van krachtige batterij. Houdt alle activiteiten bij waaronder ook je slaappatroon. Deze activity tracker helpt je op weg naar een gezonder en actief leven. Goed beoordeeld waarbij gebruikers vooral tevreden zijn over het gebruiksgemak en de voordelige prijs.

Naar Denver BFH-17

5. Samsung Galaxy Fit 2

De laatste in het overzicht beste activity tracker is er ook weer een van het merk Samsung, dit keer de Fit 2. Een iets nieuwer model dan de Fit e maar wel voordelig geprijsd. Met betrekking tot functies doet dit model zeker niet onder voor andere sporthorloges. Alles wat je moet hebben is aanwezig: gps, caloriemeter, stappenteller en hartslagmeter. Daarnaast toont dit model binnenkomende oproepen en berichten vanaf je smartphone.

Meet 24 uur per dag alle activiteiten waaronder ook het slapen. De batterij gaat ongeveer zeven dagen mee. De behuizing van dit model is zeer stevig en waterdicht, je kunt er dus mee zwemmen. Let er wel bij op dat deze activity tracker op sommige Huawei smartphones niet goed werkt. Ondanks dat is dit een van de best beoordeelde activity trackers ( 4,4 van de 5 sterren). Gebruikers zijn zeer tevreden over de kwaliteit, de functies en natuurlijk de prijs.

Bekijk de Samsung Galaxy Fit 2

Best een mooi overzicht van de beste activity tracker. Succes met het maken van een keuze.

Welke activity tracker past bij mij?

Het is soms lastig om de juiste activity tracker uit te kiezen. En eerste hangt het van de gebruiksfrequentie af. Gebruik je hem dagelijks, dan is het aan te raden om voor een van de betere merken tegengaan. Je bent er misschien wat duurder uit maar je weet zeker dat je een goede kwaliteit in huis haalt.

Daarnaast hangt het er vanaf wat je precies wil meten. Moet hij alleen als stappenteller dienen of vind je hartslagmeter in ook belangrijk? De betere modellen kunnen ook je slaapritme bijhouden. Maar wil je er een die als verlengstuk van je smartphone werkt, dan zou je beter voor een smartwatch kunnen gaan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste activity tracker (2022) – fitnesshorloge
Schuiven naar boven