Beste activity tracker (2021) – fitnesshorloge

Op zoek naar de beste activity tracker? Bijvoorbeeld beoordeeld door de consumentenbond of gebruikers? Er is er altijd wel eentje die als beste uit de test komt. Je hebt natuurlijk veel keuze uit verschillende merken aan prijzen. Om je te helpen vind je in dit artikel 5x de beste activity tracker.

Wat is een activity tracker?

Met een activity tracker houd je dagelijks bij hoeveel je beweegt. Dankzij de activity tracker kun je jezelf een bewegingsdoel geven. Denk hierbij aan dagelijks 10.000 stappen lopen of enkele malen per week fietsen of hardlopen.

Een activity tracker is in principe niet hetzelfde als een smartwatch. Deze laatste heeft namelijk meer functies. Een activity tracker is echt alleen bedoeld om beweging en gezondheid bij te houden. Toch zijn de moderne activity trackers aan de smartphone te koppelen.

Een activity tracker beschikt over ingebouwde gps waardoor hij niet alleen het aantal stappen maar ook de afstand en snelheid bijhoudt. Deze modellen registreren op de hartslag, het slaappatroon en het aantal verbrande calorieën.

Beste activity tracker 2021

Let op dat je altijd voor een goede activity tracker gaat. Zeer goedkope modellen (merkloos) zijn niet heel erg nauwkeurig. Deze kunnen met betrekking tot het tellen van de stappen of het vastleggen van de hartfrequentie er tot wel 50% ernaast zitten. Juist daarom is het belangrijk om voor een betrouwbaar merk te gaan.

Waar moet je voor kiezen? Er zijn veel merken en modellen verkrijgbaar. Bekijk hieronder 5X de beste activity tracker 2021. Deze lijst is samengesteld aan de hand van de best verkochte modellen en beoordelingen door gebruikers.

1. Fitbit Charge 4 – Activity tracker

De beste activity tracker van dit moment want hij wordt zeer goed verkocht. Fitbit is een bekend merk op het gebied van sporthorloges of activity trackers. De Charge 4 is voorzien van ingebouwde gps en  beschikt over meerdere sensoren. Zo kun je verschillende activiteiten bijhouden. Erg praktisch tijdens het wandelen of hardlopen, atletiek, fitness maar ook andere sporten. Uitgerust met hartslagmeting die zowel de hartslag in rust als in activiteit registreert.

Dit model is voorzien van gps waardoor het afgelegde afstanden en de gemiddelde snelheid vastlegt. Met de functie minuten in actieve zones bekijkt deze activity tracker hoeveel minuten je in een bepaalde hartslagzone zit. Uiteraard ook voorzien van slaapmeting.

Eenvoudig te koppelen met de smartphone waarbij je via deze activity tracker oproepen, berichten en appmeldingen ontvangt. De oplaadbare batterij gaat tot zeven dagen mee.

Bekijk Fitbit Charge 4 – Activity tracker

2. Fitbit Inspire HR

De volgende in het overzicht beste activity tracker is er ook weer een van het merk Fitbit. Voorzien van stappenteller, GPRS, hartslagfunctie en caloriemeter. Deze activity tracker herkent automatisch verschillende activiteiten, wat natuurlijk wel zo handig is. Je kunt hem eenvoudig koppelen aan je smartphone waardoor je alle binnenkomende berichten en oproepen ziet.

De Fitbit Inspire HR heeft een groter scherm dan de Fitbit Alta HR, wat zeker een pluspunt is. Een groter scherm maakt het namelijk een stuk makkelijker om metingen maar ook binnenkomende berichten af te lezen. Dit model is waterdicht (IP 68): je kunt er tot 50 m mee onder water. Draag hem dag en nacht want deze activity tracker meet ook de slaapactiviteit.

Meer dan 150 keer beoordeeld waarbij deze activity tracker een beoordeling van 4,3 van de 5 sterren ontvangt. Gebruikers zijn zeer tevreden over de prestaties.

Naar Fitbit Inspire HR

3. Xiaomi Mi Band 4

Zoek je een voordelig geprijsde activity tracker dan zit je met dit model van Xiaomi zeker goed. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, maar hoe zit het met de functies en kwaliteit? Deze activity tracker is voorzien van een stappenteller, hartslagmeter, smartphonemeldingen en je kunt er eenvoudig muziek op bedienen. Helaas is er geen dashboardding voor verschillende activiteiten.

Voordeel is wel dat de activity Tracker van Xiaomi onder water kan, je kunt er dus ook mee gaan zwemmen. De krachtige batterij gaat in stand-by maar liefst 20 dagen mee. Vanaf het full colour amoled scherm lees je alles duidelijk af. Kortom: een voordelig geprijsde activity tracker van een uitstekende kwaliteit. Wordt ook nog eens goed beoordeeld met 4,3 sterren.

Bekijk de Xiaomi Mi Band 4

4. Samsung Galaxy Fit e

Wie kent het merk Samsung niet, vooral bekend van smartphones! Maar Samsung brengt ook activity trackers op de markt. De Samsung Galaxy Fit e is prettig geprijsd en zoals je van Samsung gewend bent ook nog eens van een uitstekende kwaliteit. Dit model detecteert automatisch lopen, hardlopen en wanneer je gaat sporten. Beschikt natuurlijk over alle sensoren zoals een stappenteller, caloriemeter en hartslagmeter.

Het is belangrijk om deze activity tracker met je smartphone (Android) koppelen. Download de Samsung Health app op je smartphone en breng de koppeling tot stand. Heb je een iPhone? Geen probleem, de speciale kun je ook op een iPhone installeren.

Uiteraard is dit model waterdicht en voorzien van krachtige batterij. Houdt alle activiteiten bij waaronder ook je slaappatroon. Deze activity tracker helpt je op weg naar een gezonder en actief leven. Goed beoordeeld waarbij gebruikers vooral tevreden zijn over het gebruiksgemak en de voordelige prijs.

Naar Samsung Galaxy Fit e

5. Fitbit Charge 3

De laatste in het overzicht beste activity tracker is er ook weer een van het merk Fitbit, dit keer de Charge 3. Een iets ouder model dan de Charge 4 maar wel voordeliger geprijsd. Met betrekking tot functies doet dit model zeker niet onder voor zijn opvolger. Alles wat je moet hebben is aanwezig: gps, caloriemeter, stappenteller en hartslagmeter. Daarnaast toont dit model binnenkomende oproepen en berichten vanaf je smartphone.

Meet 24 uur per dag alle activiteiten waaronder ook het slapen. De batterij gaat ongeveer zeven dagen mee. De behuizing van dit model is zeer stevig en waterdicht, je kunt er dus mee zwemmen. Let er wel bij op dat deze activity tracker op sommige Huawei smartphones niet goed werkt. Ondanks dat is dit een van de best beoordeelde activity trackers ( 4,4 van de 5 sterren). Gebruikers zijn zeer tevreden over de kwaliteit, de functies en natuurlijk de prijs.

Bekijk de Fitbit Charge 3

Best een mooi overzicht van de beste activity tracker 2020. Succes met het maken van een keuze.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.