Beste smartwatch (2022) – 5 x test smartwatches

Bijgewerkt: 3 april 2022

Draag de beste smartwatch om je pols en verbind deze met je smartphone. Ontvang en verstuur berichten en oproepen, speel muziek af en nog veel meer. De best geteste smartwatches werken ook als sporthorloge of hebben een gps-functie. Bekijk welk slim horloge het beste bij jou past.

Gebruik van een smartwatch

Een smartwatch maakt via Bluetooth, wifi of NFC verbinding met de smartphone. Hierdoor is het mogelijk om de smartphone vanaf het horloge te bedienen. Denk maar eens aan het ontvangen of versturen van berichten, bellen en draadloos muziek afspelen. Het is vaak mogelijk om contante betalingen met de smartwatch te verrichten.

Navigeren kan in veel gevallen via dit horloge. Zo hoef je geen aparte tracker zoals een fietsnavigatie te kopen. Voor sportievelingen werkt dit apparaat ook als sporthorloge met hartslagsensor en fitness tracker.

Beste smartwatch 2022

De meest verkochte smartwatches zijn van het merk Samsung, Apple en Garmin. Er zijn echter nog veel meer, soms onbekende, merken verkrijgbaar. Gemiddeld betaal je rond de €200, met uitschieters naar €19 (laag) tot €1000 (hoog).

Let goed op de kwaliteit: van een slim horloge van €19 moet je niet al te veel verwachten. Hieronder 5x beste smartwatch met uitgebreide specificaties en review.

1. Samsung Galaxy Watch 4

Samsung mag de lijst aanvoeren, en terecht! In het kort: deze smartwatch heeft een ingebouwde GPS. De buitenkant is van stainless steel: hij is tot 50 meter diepte waterproof (ip68). Natuurlijk is hij ook schokbestendig. Het super amoled display laat een heldere weergave zien. De Exynos 9110 processor zorgt voor snelle prestaties.

Dit model is geschikt voor de besturingssystemen Android, iOS en Windows. Hij heeft een tijdweergave, wekker, toont notificaties van je smartphone en beschikt over een navigatiefunctie. Zelfs spraakbesturing is mogelijk. Lekker sportief: deze smartwatch is ingebouwd met stappenteller en trappenteller. Ook is er aan een hartslagmeter en calorimeter gedacht. Maak connectie middels wifi of Bluetooth (NFC aanwezig). De batterij gaat tot 4 dagen mee.

De Samsung Galaxy Watch 4 is zeer goed beoordeeld (4,6 van de 5 sterren). Gebruikers zijn erg positief over dit model. Bijkomend voordeel: hij is prettig geprijsd.

Bekijk de Samsung Galaxy Watch 4

2. Fitbit Versa 3 – smartwatch

Een zeer goede smartwatch van het bekende merk Fitbit. Het bijzondere aan deze beste smartwatch is dat deze ook geschikt is voor onderwater. Je kunt ermee betalen via Fitbit Pay, wat natuurlijk ook ontzettend praktischer dus. Deze smartwatch helpt je in de weg naar een gezond en actief leven. Hij is namelijk voorzien van een continu hartslagmeting, slaapherkenning en geeft ook nog eens een slaapscore weer.

Op deze smartwatch sla je heel eenvoudig 300 muzieknummers op, zodat je jouw smartphone niet meer nodig hebt. In combinatie met Android werk je met de Voice tekst replay. Je kunt berichten lezen en middels korte berichten antwoorden.

De batterijduur heeft een levensduur van minimaal zes dagen, daarna moet je deze opnieuw opladen. Dit model beschikt ook nog eens over gepersonaliseerde oefeningen die je op het scherm terugziet. Kortom: echt alles is aanwezig. Een zeer uitgebreide smartwatch tegen een voordelige prijs. Is zeer goed beoordeeld en ontvangt een score van 4,5 van de 5 sterren: echt een topper!

Naar Fitbit Versa 3 – smartwatch

3. Fitbit Charge 5 – Smartwatch

Zoek je een smartwatch voor onder water, dan zit je met de Fitbit Charge goed. Een sportief horloge met GPS, wifi, bluetooth en NFC. Schokbestendig, sportief en hij meet continu de hartslag. Bovendien maak je gebruik van de caloriemeter, afstandsmeter en snelheidsmeter. Hij meet zelfs de hoogte!

De Fitbit werkt met Android iOS en Windows. Dit gebruiksvriendelijk horloge ontvangt veel goede reviews en wordt beoordeeld wordt 4,5 van de 5 sterren. Met zijn goede prijs-kwaliteitverhouding behoort dit model tot een van de beste smartwatches.

Bekijk de Fitbit Charge 5

4. Garmin Vivoactive 4 – smartwatch

Garmin is het meest bekende merk op het gebied van sportieve smartwatches. Dit model is dan ook voorzien van meer dan 15 sport apps. Wat mag je van dit horloge verwachten? Hij toont binnenkomende berichten (notificaties). Je bedient via je smartwatch muziek op je smartphone.

Hij heeft een stopwatch functie, iets dat veel andere smartwatches niet hebben. Uiteraard zijn er ook een stappenteller, trappenteller en slaaptracker aanwezig. Houd je hartslag in de gaten, bekijk verbruikte calorieën, afgelegd de afstanden en je snelheid. Veel van deze functies werken met GPS, waar je ook bent. Je maakt verbinding via bluetooth of wifi, maar ook via NFC.

De waterdichte behuizing van roestvrijstaal kan tot 51 meter onder water. Dit houdt de smartwatch tot meer dan 1000 uur volkomen, wat een ongekende prestatie is. Geschikt voor alle besturingssystemen. Dit Garmin horloge is verblijd met een beoordeling van 4,5 van de 5 sterren. Hij valt qua prijs precies binnen het gemiddelde: alweer een toppertje.

Naar de Garmin Vivoactive 4

5. Apple Watch Series 7

Natuurlijk mag in het overzicht beste smartwatch de Apple-Watch-series 7 niet ontbreken. Met dit merk weet je altijd dat je voor de beste kwaliteit gaat. Let op: koop alleen een Apple wat je wanneer je deze wil koppelen aan je iPhone. Deze is dus niet geschikt om te koppelen met je Android toe.

Werkt middels Always-On display, waardoor belangrijke meldingen altijd zichtbaar zijn. is voorzien van een hartslagmeter waardoor je jouw prestaties en gezondheid bijhoudt. Is natuurlijk ook voorzien van een stappenteller en een trappenteller. Toont verschillende activiteiten waaronder wandelen, hardlopen, fietsen en watersport. Dit model is dan ook waterdicht.

Extra toevoegingen zijn de caloriemeter waardoor je gelijk ziet hoe effectief je workout of training is. Je kunt berichten  die vanaf je iPhone komen ontvangen en versturen. Er is ook een volledige belfunctie aanwezig. Het touchscreenscherm werkt zeer praktisch. Ontzettend goed beoordeeld en ontvangt een score van 4,8 van de 5 sterren.

Bekijk de Apple Watch Series 7

Dit waren ze dan, 5X de beste smartwatch van dit moment. Hier zitten een aantal hele mooie modellen tussen. Gemiddeld betaal je tussen de € 220 en € 500 voor de beste smartwatch, wat een goede investering is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste smartwatch (2022) – 5 x test smartwatches
Schuiven naar boven