Beste old school games – pc, online of op de smartphone

Bijgewerkt: 3 april 2022

Old school games zijn hartstikke trendy. Ja het gaat om games van vroeger en ja, ze zijn nog steeds heel erg leuk. De beste old school games speel je op de pc, online of op je smartphone (Android, iOS). Welke klassieke spellen mag je niet missen? Dat ontdek je in het overzicht beste old school games van dit moment.

New Super Mario Bros. U Deluxe
Bekijk game

Dit is een old school game

Wat wordt er precies met een old school game bedoeld? Dit gaat om games oftewel spellen uit een bepaalde periode. Met old school worden altijd zaken uit het verleden aangeduid.

Old school games zijn spellen uit de jaren ’80 en ’90 maar ook van rond de eeuwwisseling.

De beste old school games

Wie kent Super Mario Bros niet? Deze behoort zeker tot de beste old school games. Maar er is natuurlijk nog veel meer. Sommige games zijn wereldwijd bekend terwijl je met anderen nog niet eerder kennis hebt gemaakt.

Speel old school games op pc, je smartphone of tablet of gewoon online. Het voordeel van een PC-game is dat je dit altijd kunt spelen, ook zonder internetverbinding. Old school games online spelen biedt je de mogelijkheid om samen met of tegen vrienden te gamen. Zonder internetverbinding kun je helemaal niets.

Dan heb je nog old school games voor Android, iPad of iPhone. Hierbij download je een app. Afhankelijk van de app speel je online of offline. Opslaan van de score gebeurt meestal wel online. Dan heb je ook nog games voor Playstation, XBox en nog veel meer.

Benieuwd naar de beste old school games? Snel door naar de top vijf.

1. Super Mario Bros

Natuurlijk staat super Mario bros op nummer één van de beste old school games. De volledige naam is Super Mario Brothers en is ontwikkeld door Nintendo. Het allereerste spel werd uitgebracht in 1985, vanaf 1987 was het ook voor de Europese markt verkrijgbaar.

Mario Bros is een spel met verschillende levels. Prinses Peach wordt door de reuzenschildpad King Koopa ontvoerd. Door een betovering veranderen alle bewoners van het Mushroom Kingdom in blokken of tegenstanders. Loodgieter Mario moet de prinses redden, zij is immers de enige die de betovering ongedaan kan maken.

Inmiddels zijn er verschillende nieuwe Mario Bros games uit, zowel voor de pc, Nintendo, Wii en PlayStation. Ja ze zijn ook voor oudere gamecontroles verkrijgbaar.

Bekijk Super Mario Bros games

2. Tetris

Ook Tetris behoort tot de beste old school games die ooit zijn uitgebracht. Het gaat hier om een puzzel computerspel dat in 1984 op de markt kwam. Het spel werd standaard meegeleverd bij de Game Boy van Nintendo.

Dit puzzelspel is zenuwslopend. Vanaf de bovenkant van het scherm vallen er blokjes in verschillende vormen naar beneden. Roteer de blokjes horizontaal of verticaal zodat ze aan de onderkant een horizontale lijn vormen. Elke succesvolle horizontale lijn verdwijnt vanaf de onderkant. Wanneer de blokken de bovenkant van het scherm raken is de game over.

Tetris is verkrijgbaar voor de PlayStation 4 of PlayStation 5, de Nintendo switch of als PC-game. Daarnaast kun je Tetris ook inclusief game console kopen, het gaat dan om een mini spelcomputer waarop deze old school game geïnstalleerd staat. Leuk voor een luie zondag, mee te nemen op vakantie of om met vrienden te spelen.

Naar Tetris games

3. Ace Combat

Een actie-en simulatiespel dat sinds 1995 bestaat. Ace Combat kun je vergelijken met een vliegsimulator waarbij je vijandige vliegtuigen vernietigt. Je komt heel wat verschillende vliegtuigen in het spel tegen.

Ace Combat is redelijk populair en behoort dan ook dat de old school games die je zeker eens moet uitproberen. Maar alleen wanneer je ook van actiespellen houdt. De nieuwere versies van Ace Combat zijn ontwikkeld voor PlayStation 3, 4 & 5, PC of Xbox.

Bekijk Ace Combat pc/ PlayStation/ Xbox

4. Worms

De old school game Worms bestaat uit een serie computerspellen die ontwikkeld zijn door Team 17 Software. Het allereerste spel werd in 1995 uitgebracht, al snel opgevolgd door Worms Reinforcements. Er zijn verschillende generaties van Worms. De vierde generatie (2014) betreft spellen voor de Xbox en PlayStation. Ook zijn er diverse 3D spellen van Worms uitgebracht.

In de game Worms stuur je een groep wormen aan dat tegen andere teams vecht. De andere teams bestaan uit daadwerkelijke spelers of je speelt tegen de computer. Het leuke aan Worms is dat er grappige animaties voorbijkomen en je gebruik maakt van interessante humoristische wapens.

Worms als old school game is verkrijgbaar voor de PlayStation, Xbox en pc (Windows). Ook voor oudere gameconsoles waaronder de Xbox 360 of de PlayStation 3 vind je geschikte versies.

Naar Worms

5. Donkey Kong

Wanneer je naar diverse overzichten van beste old school games kijkt dan ontbreekt hier een belangrijk spel: Donkey Kong. Het meest succesvolle videospel van ontwikkelaar Nintendo. Dit old school spel werd in 1981 uitgebracht, later volgde er nog wat versies waaronder Donkey Kong Jr. en Mario Vs. Donkey Kong.

Pauline wordt gekidnapt door de reuzengorilla Donkey Kong. Gelukkig is daar Mario, jawel dezelfde Mario van de Super Mario Bros games. Overigens heet Mario in het originele Donkey Kong spel nog Jumpman. Mario moet Donkey Kong uitschakelen en hiermee Pauline redden. Deze game bevat drie levels die zich herhalen, maar dan wel op een moeilijker niveau.

Donkey Kong is in de originele of vernieuwde versie verkrijgbaar, onder andere voor de PlayStation, Nintendo switch en pc. Ook voor de Wii voor verouderde game consoles is er nog wel iets te vinden.

Bekijk Donkey Kong games

Yes, dat waren alweer de vijf beste old school games die je kunt vinden. Stap terug in de tijd en ontdek of je beter bent dan de vorige gamende generatie.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste old school games – pc, online of op de smartphone
Schuiven naar boven