Beste driewieler met duwstang

Bijgewerkt: 3 april 2022

Leuk en leerzaam: een driewieler met duwstang. Het kind leert zelf fietsen waarbij de ouder mee kan duwen. Dit soort kinderfietsen zijn geschikt voor jongens en meisjes van een tot vier jaar oud. Omdat er zoveel merken verkrijgbaar zijn is het vaak lastig om een keuze te maken. Bekijk daarom het overzicht beste driewieler met duwstang.

Waarom een driewieler met duwstang?

Leren fietsen, we hebben het allemaal moeten doen. De eerste stap is het leren zitten op een fiets. Het gaat niet direct om evenwicht maar wel om de oog-handcoördinatie. Een driewieler is veilig en kiept niet zomaar om.

Voordeel van een driewieler zijn de trappers. Zo leert het jonge kind dat het de fiets moet aandrijven. Ook het sturen is een hele kunst. Een driewieler met duwstang geeft het kind de nodige ondersteuning: het hoeft niet langdurig of zwaar te trappen. Bovendien is dit ook wel zo veilig. Je kind gaat er niet zomaar vandoor.

Driewielers voor jongens of meisjes

Een driewieler is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Speciaal voor meisjes zijn ze er in de kleuren roze, wit of met afbeeldingen of glitters. Voor jongens zijn er juist stoere driewielers met duwstang verkrijgbaar. Dan heb je ook nog de universele modellen, geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Beste driewieler met duwstang

Wat is de beste driewieler met duwstang? Gelukkig zijn dit soort driewielers niet zo heel duur. Gemiddeld betaal je tussen de € 38 en € 100. De prijs is ook een beetje afhankelijk van de kwaliteit en opties. Er zijn namelijk ook driewielers met inklapbaar dak en verwijderbare voetsteunen, deze bieden net wat meer comfort. Maar dit is natuurlijk geen must.

Hieronder vind je 5X de beste driewieler met duwstang. Dit overzicht is geselecteerd aan de hand van best verkochte driewielers en beoordelingen van gebruikers.

1. Driewieler Fiets Bobo

Een mooie basic driewieler, verkrijgbaar in een blauwe kleur. Uiteraard is hij geschikt voor jongens en meisjes. De duwstang heeft een comfortabele handgreep en is demontabel. Laat je kindje zelf trappen of duw het fietsje met behulp van de duwstang. Uit het stuur klinkt een opgewekt muziek. Dit stimuleert je kind om lekker door te trappen.

Voorzien van heupgordel, voorgevormde stoel, spatbord en een fietsbel. De voetsteunen zijn opklapbaar, wel zo praktisch voor jonge kinderen. Ook is er een ruime mand aanwezig, hier past wat speelgoed of misschien wel een boodschap in. Goede prijs/kwaliteitsverhouding. Het monteren kan wat lastig zijn maar gelukkig zijn er duidelijke foto’s aanwezig.

Driewieler Fiets Bobo

2. Smoby Be Fun

Een compacte driewieler met duwstang, geschikt voor kinderen van 1-3 jaar oud. Hij heeft geen luchtbanden maar massieve banden. Dit kan zeker niet kapotgaan. Het aluminium frame en de zitting plus het mandje zijn vrolijk gekleurd. Het zitje is in hoogte verstelbaar en de pedalen zijn voorzien van antislip.

Aan de achterkant een praktische kantelbare kiepbak, je kindje neemt zijn speelgoed overal mee naartoe. De duwstang is in hoogte verstelbaar en heeft een stuurbegrenzing en stuurvergrendeling. Zorg voor een goede montage, dan heb je hier een hele stabiele driewieler met duwstang aan. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Naar Smoby Be Fun

3. Qplay Driewieler Tenco

Van het bekende merk Qplay deze beste driewieler met duwstang. Het gaat hier om een zeer wendbare en ultralichte driewieler met massieve banden. Deze is geschikt voor kinderen van 1 tot 4 jaar oud. De stoel zit zeer comfortabel en de voetsteunen kun je inklappen of terugklappen.

Voorzien van een goede grip, een grote mand aan de achterzijde en een afneembare duwstang. Uiteraard is er ook een gordel aanwezig zodat je kindje niet valt. Via het handvat bepaal je de stuurinrichting, maar het kind kan natuurlijk ook zelf sturen. Een perfecte driewieler met duwstang, daar kan niemand omheen.

Bekijk Qplay Driewieler Tenco

4. QPlay Driewieler Comfort 4 in 1

Dit is toch wel een topper onder de beste driewielers met duwstang. Hij kost iets meer maar dan heb je ook wat. Deze comfortabele driewieler is namelijk voorzien van een telescopische duwstang, een handige tas, veiligheidsbeugel en een zonnekap. De zitting is afneembaar en verstelbaar, ook is er een lekker zacht zitkussen aanwezig.

Je kindje stuurt zelf en valt er zeker niet uit dankzij de veiligheidsgordel. Aan de achterzijde een grote mand, aan de voorzijde (het stuur) een kleiner fietsmandje. Voldoende ruimte om speelgoed, drinken en het fopspeentje mee te nemen. Deze driewieler is geschikt voor kinderen van 1-3 jaar oud.

Naar QPlay Driewieler Comfort

5. Raceline met Stuurstang

Een opvallende driewieler in de kleuren blauw of roze, dus voor jongens en meisjes. Afgewerkt met zwarte tinten. Deze opvallende verschijning mag er wezen. Hij is namelijk voorzien van een comfortabel stuurstang, alsof je een kinderwagen duwt. De driewieler is met één hand te bedienen. Je kunt best veel aanpassen. Bijvoorbeeld het stuur verwijderen of de voetsteunen verstellen. Prettige aan deze driewieler is dat hij ook over een comfortabele voorgevormde zitkuip beschikt. Je dreumes of peuter kan hier heel wat meters in afleggen.

Deze beste driewieler met duwstang is voorzien van massieve banden. Dit betekent dat de banden nooit lek kunnen gaan. De pedalen zijn gripvast en de handvaten voorzien van antislip. Er zijn een gordel en fietsbel aanwezig. Deze driewieler is bedoeld voor kinderen vanaf 18 maanden tot een jaar of vier. Dit model wordt goed beoordeeld door gebruikers.

Bekijk Raceliner

Driewieler of loopfiets, wat is beter?

Veel ouders vragen zich af of ze een driewieler of loopfiets moeten nemen. Voordeel van een loopfiets is dat de peuter meer met zijn evenwicht speelt. Hierdoor leert het kind fietsen. Aan de andere kant heeft een loopfiets geen trappers, iets dat met een driewieler juist wel geoefend wordt.

Het fijne aan een driewieler met duwstang is dat je niet continu je kindje in de gaten hoeft te houden. Bovendien kunnen jullie langere afstanden maken dan met een loopfiets. Heb je er het geld voor, ga dan voor beiden: zo kun je afwisselen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste driewieler met duwstang
Schuiven naar boven