Ramenwasser apparaat: de beste van dit moment

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een ramenwasser apparaat neemt je veel werk uit handen. Hierbij is er een verschil tussen een ramenwasser magneet of een ramenwasser robot (zelfstandig). En dan heb je de elektrische ramenwasser. Wil je zoiets kopen? Bekijk dan het overzicht beste ramenwasser en lees zeker de tips door.

Zo werkt een ramenwasser

Wanneer je het hebt over een ramenwasser dan denk je natuurlijk aan een glazenwasser: iemand die jouw ramen komt wassen. Maar je hebt ook de automatische ramenwasser oftewel het ramenwasser apparaat. Dit is dus iets heel anders. En dan heb je nog de hand ramenwasser, maar daar gaan we het nu niet over hebben. Want we willen vooral veel gebruiksgemak. Gemak dient de mens toch?

Hoe werkt een automatische ramenwasser (apparaat)? Dit hangt een beetje van het model af. Een magnetische ramenwisser is voordelig en voorkomt dat je moet stunten met trapjes of stokken. Een robot ramenwasser neemt je al het werk uit handen maar is natuurlijk een stuk duurder. De elektrische ramenwasser werkt 3 keer sneller dan de hand raamwisser. Laten we snel te kijken naar de verschillende ramenwassers en hun mogelijkheden.

Beste ramenwasser/ ramenreiniger

Elk jaar komen er weer nieuwe ramenwassers of ramenreinigers op de markt. Hierdoor is het vaak lastig om een keuze te maken, want wat past het beste bij jouw situatie? Natuurlijk helpen we je hiermee. Hieronder vind je het overzicht beste ramenwasser van dit moment.

1. Magnetische ramenwisser

Tegelijkertijd de binnenzijde en buitenzijde van het raam schoonmaken. Dit kan met de ramenwisser magnetisch. Deze ramenwasser is voorzien van sterke magneten, let hier op bij het loskoppelen of bevestigen van de magneten. Houd de vingers op gepaste afstand.

Hoe werkt deze magnetische ramenwasser? Heel eenvoudig: je plaatst één deel aan de binnenkant en het ander deel aan de buitenkant. Dankzij de sterke magneten worden beide delen naar elkaar toe getrokken. Zo kun je de ramen ook op moeilijk bereikbare plekken schoonmaken.

Ideaal voor het wassen van ramen op een zolderkamer of in een appartement. Deze magnetische ramenwasser wordt geleverd inclusief vier extra wissers, 4 buttons en 24 sponsje. Natuurlijk is alles los bij te bestellen. Geschikt voor dubbelglas van 15-24 mm. Bespaart vooral een hoop werk en is voordelig geprijsd.

Bekijk de Magnetische ramenwisser

2. 4W robot ramenwasser

Natuurlijk is de aanschaf van een robot ramenwasser (apparaat) duurder maar dan heb je ook wat. Deze robot reinigt niet alleen ramen maar ook glazen oppervlakken (zoals een tafel) en spiegels. Is voorzien van een vacuüm zuigkracht en zal hierdoor niet van ramen afvallen. Ook niet wanneer het om frameloze ramen gaat. Dit is allemaal te danken aan de bijzondere sensoren. Deze robot reinigt met een snelheid van 3 minuten per vierkante meter. Je hebt de keuze uit drie voorgeprogrammeerde wasprogramma’s of je stuurt de robot via de afstandsbediening aan.

Wanneer je  dit ramenwasser apparaat gebruikt moet je er rekening mee houden dat deze alleen te gebruiken is bij een minimale oppervlakte van 40 X 40 cm. Dit heeft namelijk met de grootte van de robot en de draaicirkel te maken. De oplaadtijd bedraagt ongeveer 1 uur. Je ontvangt er een afstandsbediening, verlengsnoer, adapter, batterijen en twee microvezeldoeken bij. Al met al een prima aankoop en behoort dan ook zeker tot de beste ramenwasser.

Naar de 4W robot ramenwasser

3. Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition

Zeg je Kärcher dan zeg je kwaliteit. Van dit merk een ramenwasser die je niet hoeft aan te sluiten op een extern apparaat. Dit ramenwasser apparaat werk namelijk geheel zelfstandig. Het wassen van de ramen gaat tot drie keer sneller dan wanneer je dit op de traditionele manier doet. Er ontstaan geen druppels of strepen en de accuduur gaat ruim 35 minuten mee, vergelijkbaar met het wassen van 30-35 ramen. Het opladen neemt 185 minuten in beslag.

Hoe het werkt? Sproei het raam in met het speciale reinigingsmiddel. Gebruik vervolgens de automatische raamwisser die aan de spuitfles gekoppeld zit. Vervolgens gebruik je de ruitzuiger om het reinigingsmiddel op te zuigen. Speciaal voor kleine oppervlakken is er een extra zuigmond aanwezig. Dit product is meer dan 200 keer beoordeeld en ontvangt een goede score van 4,5 van de 5 sterren.

Bekijk Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition

4. AEG WX7-90T4B elektrische raamreiniger

Ook weer een van de beste ramenwassers om je ramen snel schoon te maken, natuurlijk zonder strepen. Het voordeel van deze ramenwwasser dat hij een geluid produceert van 60 dB en hiermee sneller is dan veel andere ramenwassers. Is voorzien van een grote watertank waar je het reinigingsmiddel indoet. Spray op de ramen en maak vervolgens schoon met de speciale wisser. De rubberen bladen maken streeploos schoon, in welke richting je ook schoonmaakt.

De accu gaat lang genoeg mee en opladen duurt slechts 90 minuten. Ook nog eens prettig geprijsd dus behoort zeker tot de beste ramenwasser.

Naar de AEG WX7-90T4B elektrische raamreiniger

5. Leifheit Fenstersauger 51114

In het overzicht beste ramenwasser hebben we ook gekozen voor een model op steel. Want je moet tenslotte ook op hoogte kunnen werken. De Lifeheit Ramenwasser heeft inclusief steel een totale lengte van 43 cm. Spray het reinigingsmiddel op de ruit en maak vervolgens schoon. De raamzuiger zuigt het reinigingsmiddel en het water weer weg zonder strepen achter te laten.

Geschikt voor alle soorten ramen, dakramen maar ook de ramen van serres of kantoren. Je kunt er zelfs spiegels, tegels, de glazen tafel of de douchecabine mee schoonmaken. De steel is uiteraard los te koppelen, wel zo praktisch. Gebruikers zijn zeer tevreden over dit product, sommigen zetten hem in om dagelijks de douchewanden te drogen. Wat natuurlijk ook een goed idee is.

Bekijk de Leifheit Fenstersauger 51114

Dit was het overzicht beste ramenwasser waarbij je de keuze hebt uit het ramenwasser apparaat of de ramenwasser magnetisch. Vergeet ook niet bij de robot ramenwasser te kijken en deze met de andere producten te vergelijken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Ramenwasser apparaat: de beste van dit moment
Schuiven naar boven