Beste afwasmiddel (2022) – best verkochte afwasmiddelen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Wat is het beste afwasmiddel? Er zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar. Je hebt de keuze uit merken zoals Dreft, Sun of een huismerk. Het ene product werkt beter dan het ander. Ontdek de verschillen en welk afwasmiddel het best uit de test komt.

Afwasmiddel gebruiken

Een afwasmiddel is speciaal bedoeld voor het reinigen van serviesgoed, glazen en bestek. Bepaalde stoffen verminderen de oppervlaktespanning van het water. Hierdoor verdwijnt vuil en lost vet gemakkelijker op. Middelen voor de handafwas schuimen goed en ruiken fris. Let op: een machine afwasmiddel (vaatwastabletten) is agressiever.

Voorspoelen is handig bij de handafwas, maar niet wanneer je een vaatwasser gebruikt. In dit laatste geval spoel je etensresten weg, waardoor de enzymen in vaatwastabletten zich niet kunnen hechten.

Beste afwasmiddel 2022

Een afwasmiddel van de Lidl, andere supermarkt of online: welke is beter? Dreft staat al jarenlang op nummer 1. Andere merken met een hoge concentratie zijn ook populair. Hieronder 5x beste afwasmiddel van dit moment.

1. Dreft Original afwasmiddel

Natuurlijk staat Dreft Original op nummer 1 in het overzicht beste afwasmiddelen. Oud en vertrouwd maar nog steeds met een krachtige werking. Slechts één druppeltje Dreft geeft een langdurig reinigende kracht. Vet en etensresten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het is niet nodig om de afwas te weken: dit middel doet wat het belooft.

Natuurlijk is er ook aan huidvriendelijkheid gedacht. Vooral voor mensen met een gevoelige of droge huid is dit belangrijk. Een voordeelverpakking bestaat uit 4 tot 16 liter flessen. Hiermee bespaar je een hoop geld. Ontvangt een beoordeling van 4,8 van de 5 sterren.

Naar Dreft Original

2. Dreft citroen afwasmiddel

Dreft citroen heeft dezelfde verpakking (en aanbieding) als de nummer 1 in dit overzicht. Het gaat dit keer om een Citroen afwasmiddel. Hierdoor heeft het een heerlijke frisse geur, iets dat voor velen toch belangrijk is.

Dit vloeibaar afwasmiddel is alleen voor de handafwas. Heb je een vaatwasser, ga dan voor vaatwastabletten. Deze zijn agressiever, omdat vaatwastabletten niet in contact komen met de huid. Gebruik een product dan ook altijd waar het voor bedoeld is. Het afwasmiddel van Dreft (citroen) is net zo goed als de nummer 1 beoordeeld: met 4,8 van de 5 sterren. Dit is een zeer goede score op het gebied van afwasmiddelen.

Bekijk Dreft citroen

3.. Ecover afwasmiddel

Vind je een schone vaat zonder agressieve chemicaliën ook zo belangrijk? Ecover afwasmiddel is 100% biologisch afbreekbaar. Het bevat een vuilbestrijdende combinatie van kokosolie en suiker. Het maakt de vaat schoon zonder strepen achter te laten.

Dankzij de actieve plantaardige ingrediënten weet dit afwasmiddel zelfs bij lage temperaturen de vaat schoon te krijgen. Plantaardige ingrediënten betekent ook huidvriendelijk: geschikt voor mensen met een gevoelige of droge huid. Met een voordeelverpakking van 6 flessen heb je voldoende voorraad in huis. Is niet een van de meest bekende merken maar wordt wel ontzettend goed verkocht.

Naar Ecover afwasmiddel

4. Dreft extra hygiëne

Sorry, maar we blijven in dit overzicht beste afwasmiddel toch even bij Dreft. Dit merk heeft namelijk iets nieuws: Dreft extra hygiëne eucalyptus. Voorzien van extra hygiëne action dat 24 uur lang beschermt tegen de groei van bacteriën. Niet alleen het serviesgoed en bestek blijft langer schoon, ook de spons blijft beschermd.

Dankzij de doeltreffende reiniging lossen vetresten volledig op. Net als alle andere Dreft afwasmiddelen is ook de eucalyptus variant zacht voor de huid. Gebruikers zijn vooral tevreden over de heerlijke frisse geur. Wordt dan ook beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren. Bij bestelling ontvang je een verpakking van 8 flessen, goed voor 6,24 liter.

Bekijk Dreft extra hygiëne

5. Neutral 0% parfumvrij

Als laatste is er gekozen voor een parfumvrije afwasmiddel: Neutral. Een veel verkocht merk dat uitstekend schoonmaakt. Dit afwasmiddel is niet overal verkrijgbaar maar zeker een aanrader wanneer je gevoeg op reinigmiddelen reageert.

Bij bestelling van dit afwasmiddel ontvang je flessen met een inhoud van 500 ml. Bevat geen kleurstoffen en parfum en pH neutraal. Neutral Afwasmiddel zorgt zeker voor een schone vaat, vetresten lossen makkelijk op.

Ik zou zeggen: succes met de afwas!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste afwasmiddel (2022) – best verkochte afwasmiddelen
Schuiven naar boven