Beste all season banden (2021)

De all season banden test laat je zien welke banden de beste koop zijn. Zo heb je de bandentest van de consumentenbond, de ANWB maar ook een all season banden test uit Duitsland. Wat zijn de beste all season banden 2021? Ontdek het beste van twee werelden.

Dit zijn all season banden

All season banden hebben een aantal voor- en nadelen. Kenmerkend is dat de banden geschikt zijn voor alle jaargetijden, maar alleen wanneer de winters niet te streng zijn. Bij een zachte winter geven all season banden voldoende grip. Je hoeft de banden in de winter of zomer niet te verwisselen. Bovendien mag je met dit soort banden gewoon in Oostenrijk en Duitsland rijden.

Nadeel van all season banden is dat je je rijstijl moet aanpassen. Dit type banden kan namelijk niet op tegen de echte winterbanden.

All season banden staan ook wel bekend als all weather banden of vier seizoenen banden. Het materiaal van de banden zit precies tussen zomer- en winterbanden in. Voor het Nederlandse gematigde klimaat is dit ideaal.

Griplabel

Voordat je kijkt naar de beste all season banden moet je eerst iets weten over het griplabel. Banden worden getest met een noodstop van 80 km/h. Vervolgens wordt naar de remafstand gekeken. Dit zijn de griplabels:

 • A: perfect
 • B: + 3 meter
 • C: +7 meter
 • E: +12 meter
 • F: +18 meter

Je zult merken dat veel all weather banden een griplabel van B, C of E hebben.

Snelheidsindex

Dan heb je ook nog de snelheidsindex. Dat is de maximale snelheid waarvoor de band is goedgekeurd. Met deze band kun je dus veilig de maximale snelheid behalen. De snelheidsindex wordt weergegeven middels een letter. Er zijn verschillende letters die niet allemaal op normale winterbanden van toepassing zijn. Daarom vind je hieronder de meest gebruikte letters.

 • L: 120 km/h
 • M: 130 km/h
 • N: 140 km/h
 • Q: 160 km/h – winter 4 x 4
 • R: 170 km/h – zware truck
 • H: 210 km/h – sport sedans & coupes
 • V: 240 km/h – sport auto’s

De beste all season banden 2021

Een all season banden test is praktisch maar zegt niet alles. Het gaat namelijk om een momentopname. Er worden continu nieuwe banden op de markt gebracht. Vanuit verschillende tests waaronder consumentenbond, ANWB of een test uit Duitsland blijkt dat all season banden toch wel zwakker zijn dan echte zomerbanden of winterbanden.

Toch zijn all season banden altijd een betere keuze dan het hele jaar op zomerbanden rondrijden. Kijk hieronder maar eens naar de beste all season banden van dit moment.

1. Falken Euroall Season AS210, 155-65 R14 75T

Dit zijn all weather banden die momenteel zeer goed verkopen. Van het bekende merk Falken, hiermee zit je altijd goed. Deze banden hebben een snelheidsindex van T (t/m 190 km/h) en een rolgeluid van 70 dB. Het griplabel is C.

Deze vier seizoenen banden hebben een wielmaat van 14 inch, de breedte van de autoband bedraagt 155 en de hoogte 65. Wanneer je naar de prijs kijkt dan zijn deze banden een goede koop.

Bekijk Falken all-season band

2. Torque TQ025 – 225-55 R17 101V

Betrouwbare all weather banden met energielabel E. Deze hebben een snelheidsindex van V (tot en met 240 km/h). Griplabel A en een rolgeluid van 72 dB. Vooral dat griplabel is hartstikke goed, deze banden zijn dan ook zeer betrouwbaar.

Hele goede all season banden voor verschillende type auto’s. Controleer vooraf of de maat van de banden ook overeenkomt met het merk en model auto. Wanneer je een verkeerde bandenmaat onder de auto plaatst dan krijg je altijd een afwijking op de kilometerteller.

Naar Torque all-season band

3. Vredestein Quatrac 5 – 185/65 R14 86T

Deze beste all season banden zijn prettig geprijsd maar wel van een zeer goede kwaliteit. Vredestein is altijd een topmerk. Ze hebben een afmeting van 14 inch met een hoogte van 185 en een breedte van 65. Wat moet je weten over deze banden? Ze hebben energielabel C en een snelheidsindex van T (tot en met 190 km/h). Met een rolgeluid van 68 dB maken ze iets minder geluid dan andere vier seizoenen banden.

Griplabel C dus dat is echt wel goed! Dit is dan ook een betrouwbare vier seizoenenband voor zomer en winter.  Niet voor niets wordt dit type band veel verkocht.

Bekijk Vredestein Quatrac 5

Overzicht beste all season banden

Benieuwd welke all seasons banden nog meer goed verkopen? Een van de meest bekende merken is Pirelli. Een goed merk maar wel duurder geprijsd. Zo betaal je gemiddeld € 90 per band, terwijl andere merken tussen de € 40 en € 50 per band kosten. Voordeel van Pirelli vier seizoenen banden is dat deze zijn voorzien van griplabel A en hiermee betrouwbaar.

Wanneer je echter je rijstijl in de winter aanpast kun je ook goed vooruit met all season banden die voorzien zijn van griplabel B of C.

Dan heb je ook nog de Michelin all season band. Dit is vrijwel het duurste merk, je bent al snel meer dan € 100 per band kwijt. Dit soort banden heeft wel een hoge snelheidsindex, bijvoorbeeld W (t/m 270 km/h).  Toch wil dit niet zeggen dat deze band beter is, je komt gemakkelijk griplabel B en energielabel B tegen.

Overzicht beste all season banden

Wanneer je op bovenstaande link klikt zie je direct een overzicht van de best verkochte all season banden van dit moment. Zo weet je waar andere gebruikers voor kiezen.

Goede Voornemens 2020Goede Voornemens 2020

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.