Beste anti vries deken voor de auto

Bijgewerkt: 25 maart 2022

De dagen worden korter maar vooral kouder. Geen zin om ‘s morgens de ruiten te krabben? Maak dan gebruik van de beste anti vries deken voor de auto. Deze voorkomt ijsvorming of bevroren ruiten. Daarnaast is hij ook inzetbaar tijdens de zomermaanden, zo blijft de auto binnenin koel.

Overzicht antivries deken auto

Let bij aankoop van een antivries deken goed op het materiaal en de afmeting. Om je te helpen bij het maken van een keuze vind je hieronder het overzicht beste anti vries deken voor de auto.

Deken met magnetische bevestiging

  • Bevestiging middels magneten
  • Beschermt de voorruit, zijruiten en spiegels

Bescherm de auto tegen ijs en sneeuw. De bevestiging van een antivriesdeken kan soms lastig zijn, maar niet met het model met magneten. Hij bedekt de voorruit, de zijruiten en natuurlijk de zijspiegels. De deken is ruim genoeg voor verschillende modellen auto’s. De magneten hechten zich aan de auto vast, zonder schade te veroorzaken.

Bekijk antivries deken met magneten

De voorruithoes

  • Bevestiging middels magneten of deurklemming
  • Beschermt de voorruit (zeer compact)

De meeste mensen ervaren ’s winters alleen problemen aan de voorruit. Deze is voorzien van een laagje ijs of misschien wel sneeuw. Lastig weg te halen en het kost veel tijd. Terwijl de zijruiten en de spiegels snel ijsvrij zijn of zelfs helemaal niet bevriezen.

De beste antivries deken voor de auto is misschien wel een voorruithoes. Deze is zeer compact en makkelijk weg te bergen. Ook het neerleggen op de auto is ontzettend praktisch. Hij hecht zich vast middels magneten, hoewel je ook modellen hebt die je tussen de deur vastklemt.

Een voorruithoes is niet alleen ’s winters een aanrader, maar ook in de zomermaanden. Hiermee voorkom je dat het ontzettend warm achter de voorruit wordt. Dit model is voordeliger geprijsd dan een grotere anti vries deken. En ook nog eens van een hoge kwaliteit.

Naar voorruithoes

Autohoes (beschermhoes)

Een andere optie is het gebruik van een autohoes, deze past compleet over de auto. Hiermee bescherm je de auto of oldtimer tegen regen, bladeren, ijsvorming en sneeuw. Kwetsbare lakken zijn op deze manier ook goed beschermd tegen Uv-licht dat afkomstig is van de zon.

De autohoes is waterafstotend. Hij beschermt niet alleen tegen verschillende weersinvloeden maar ook tegen schade van buitenaf. Bijvoorbeeld vogelpoep, vallende takken of krassen veroorzaakt door kinderen, dieren of voorbijgangers.

Een complete autohoes is wat duurder maar wel de beste optie om een kostbare of kwetsbare auto te beschermen. Het is een kwestie van de autohoes eraf halen, wegbergen en rijden maar. Mocht je de mogelijkheid hiertoe hebben dan is het aan te raden om de autohoes ergens overdekt (of binnen) op te hangen zodat hij volledig kan drogen. Dit voorkomt schimmelvorming.

Bekijk autohoes compleet

Anti ijsdeken auto: welke kant boven?

Soms is onduidelijk welke kant van de anti ijsdeken bovenaan moet. Sommige modellen zijn namelijk voorzien van twee verschillende kanten. De ene kant bevat aluminium en ziet er reflecterend uit. De andere kant is vaak van synthetisch wol en toont een witte laag. Veel mensen plaatsen de reflecterende laag naar boven toe, maar klopt dit wel?

Ja, de aluminium laag moet aan de buitenkant oftewel boven. Dit voorkomt namelijk het doordringen van vocht. Zou je de witte laag of de wollaag naar boven toe leggen, dan neemt dit vocht op. De wollaag die rechtstreeks op de ruit ligt heeft nog een functie: het zorgt voor een isolerend laagje tussen de ruit en de antivries deken.

Zo voorkom je ijsvorming in de auto

Zelfs wanneer je de beste anti vries deken voor de auto aanschaft, kan er nog steeds ijsvorming in de auto zelf ontstaan. Meestal gebeurt dit bij oudere auto’s, omdat de deuren en de ramen niet volledig afsluitbaar zijn. Wanneer er vocht in de auto aanwezig is dan ontstaat er ook sneller ijsvorming.

Je voorkomt ijsvorming in de auto door gebruik te maken van een anti vries deken. Hierbij is het belangrijk dat je niet alleen de voorruit maar ook de zijruiten afdekt. Eventueel zou je aan een complete autohoes kunnen denken, maar die moet je ‘s morgens ook weer in zijn geheel eraf halen. Dit kost misschien meer tijd maar bedenk dat het krabben van ijs ook ontzettend veel tijd vraagt.

Verder is het belangrijk dat er niet te veel vocht in de auto aanwezig blijft. Ben je bijna thuis, zet dan 10 minuten van tevoren de verwarming in de auto op de hoogste stand. Zorg dat de blazers aan staan en zet minimaal één raampje open. Zo wordt de vochtige lucht naar buiten geblazen.

Wanneer de auto te lang stilstaat zou je ook kunnen denken aan het gebruik van een vochtvreter in de auto.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste anti vries deken voor de auto
Schuiven naar boven