Automatische haarvlechter – elektrisch

Bijgewerkt: 27 mei 2022

Heb je vaak moeite met het vlechten van je haar? Geen probleem met de automatische haarvlechter. De elektrische haarvlechter is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Je hebt apparaten die vlechten in het haar maken, maar ook die de haarlokken ronddraaien. Dit laatste lijkt het meest op een ronde vlecht. De automatische haarvlechter is een echte aanrader want het bespaart je een hoop werk. Bovendien creëer je perfecte vlechten, dat doet niemand je na.

Vlechten maken: in een handomdraai

Zelf vlechten maken is leuk maar ook erg arbeidsintensief. Al helemaal wanneer je meerdere vlechten in het haar wil hebben. De automatische haarvlechter neemt je veel werk uit handen. Het apparaat bestaat uit twee of drie roterende koppen. Die met drie roterende koppen maakt traditionele vlechten, het model met twee koppen gaat voor de gedraaide vlecht.

Verdeel een pluk haar in twee of drie gelijke lokken. Breng elke lok in of over de kop aan en activeer de automatische haarvlechter. Het apparaat doet de rest, je hoeft alleen maar een elastiekje onderaan vast te maken.

Bekijk automatische haarvlechter (voor kinderen)

Heb je liever van die ronde vlechten in het haar? Ga dan voor de Braid X-press. Geschikt voor volwassenen en kinderen.

Naar Braid X-Press

Prijs van het apparaat

Wat kost de automatische haarvlechter? Op zich is dit apparaat helemaal niet zo duur. Ga je voor de vlechtmachine met drie strengen, dan betaal je rond de € 30. Braid x-press is met een prijs van ongeveer € 15 een stuk goedkoper. Wel moet je er rekening mee houden dat deze laatste alleen ronde vlechten maakt, geen traditionele vlecht.

Vlechten met 4 strengen

De automatische haarvlechter werkt altijd met 2 of 3 strengen. Wil je vlechten met 4 strengen? Dit is met de automatische haarvlechter niet mogelijk. Handmatig kan dit natuurlijk wel. Houd er wel rekening mee dat dit vlechtwerk een stuk ingewikkelder is.

Met 5 strengen aan de slag

Het wordt nog lastiger wanneer je vlechten wil met 5 strengen. Zorg dat je eerst de normale vlecht onder de knie hebt. Oefen hierna met vier strengen om dan pas over te stappen naar vijf strengen. Je kunt het zelfs nog uitbreiden naar vlechten met 6 plukken of strengen.

Vlechten met nephaar

Heb je van jezelf niet zo heel dik of lang haar? Dan is vlechten met nephaar de ideale oplossing. Dit kan op twee verschillende manieren. Allereerst kun je gebruik maken van haarextensions die je vast in het haar maakt of middels een zogenaamd visdraadje. Vervolgens maak je een vlecht in het haar en neemt het nephaar hierin mee.

Je kunt ook plukjes nephaar meevlechten. Doordat je ze meevlecht blijven ze gelijk zitten, maar sommige mensen zetten de plukjes met een speciale lijm vast. Dan heb je ook nog het zogenaamde braid haar dat je vastmaakt met een vergrendelingshaakje. Let op want vlechten met nephaar kun je beter niet met de automatische haarvlechter doen.

Bekijk braiding hair

Zo lang moet je haar zijn om het in te vlechten

Kort haar vlechten of invlechten is vaak lastig. Toch kun je ook kort haar vlechten, maar het is dan beter wanneer iemand anders dit voor jou doet. Lang haar kun je makkelijker zelf vlechten.

Wil je extra lokken invlechten waaronder kunsthaar? Dan moet je haar minimaal 6 cm lang zijn. Wanneer het haar korter is dan werkt het invlechten niet. Er is dan te weinig houvast aanwezig.

Zoveel kost het om je haar te laten vlechten

Met behulp van de automatische haarvlechter creëer je in een handomdraai de leukste vlechten. Voor een speciale gelegenheid laat je het haar extra mooi invlechten. Bij de kapper ben je hiervoor tussen de € 15 en € 30 kwijt, maar het kan ook duurder uitvallen.

Invlechten met extra plukken (synthetisch) haar is duurder. Je bent dan al snel, en dit is inclusief nephaar, tussen de € 50 en € 200 kwijt. Hoe exclusiever hoe duurder.

Kleine vlechtjes maken: hier moet je rekening mee houden

Veel mensen vinden die kleine vlechtjes hartstikke leuk. Dat is het ook maar let op dat je ze niet te strak maakt. Zeer strakke kleine vlechtjes zorg namelijk voor veel druk op de haarwortels. Wanneer je dit te vaak en te lang doet dan kan het haar uitvallen. Je haren vallen dan met wortel en al uit. Je zal niet de eerste zijn die als gevolg van kleine vlechtjes last heeft van haaruitval of haarbreuk.

Maak de vlechtjes ook nooit dus strak. Door wrijving kan het haar beschadigen. De automatische haarvlechter maakt je vlechten in ieder geval nooit te strak. Wanneer je het knopje op het apparaat langer indrukt dan worden de vlechten wel weer wat strakker. Je bepaalt dus zelf hoe de vlechten eruit komen te zien.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Automatische haarvlechter – elektrisch
Schuiven naar boven