Beste autostoel (2023): autostoeltje met gordel/ Isofix getest

Bijgewerkt: 1 januari 2023

Kinderen tot 135 centimeter moeten verplicht in een passend autostoeltje zitten. Zowel de ANWB als de Consumentenbond testen de beste autostoetjes. Gekeken wordt naar veiligheid, ergonomie en gebruiksgemak. Bekijk welke beste autostoeltje met gordel de beste keuze is. Hiermee voorkom je een miskoop.

Autostoel test ANWB en Consumentenbond

De Consumentenbond maakt gebruik van een professionele laboratoriumtest. Ze kopen verschillende autostoeltjes anoniem in, zodat fabrikanten niet weten dat hun product aan een test wordt onderworpen. De laboratoriumtest is zwaarder dan volgens de wet nodig is. De ANWB test autostoeltjes in samenwerking met Europese testers.

Dankzij de Consumentenbond en de ANWB weet je tenminste zeker dat het stoeltje aan alle veiligheidseisen voldoet. Met het autostoeltje worden zowel frontale als zijwaartse botsproeven gedaan. Niet alle autozitjes komen goed uit de test. Dit is natuurlijk zorgelijk, daarom vind je hieronder een lijst van 7 beste autostoeltje 2020.

Beste autostoeltje 2023: veiligheid en comfort

Bij de beste autostoel wordt ten eerste naar veiligheid gekeken. Hoe overleeft het autostoeltje een botsing van minimaal 50 km per uur? Ook is gelet op gebruiksgemak. Is het stoeltje eenvoudig te bevestigen en hoe zit het met de gordel in het stoeltje zelf? Ergonomie speelt ook een belangrijke rol. Baby moet namelijk wel comfortabel kunnen zitten.

Daarnaast wordt gelet op de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Aanwezigheid van onder andere naftaleen in de stoelhoes is mogelijk kankerverwekkend.

Uit verschillende test is gebleken dat het beste autostoeltje 2023 in Nederlandse webshops verkrijgbaar is. Ga je over de grens winkelen, dan kom je vaker onveilige autostoeltjes tegen. Goedgekeurde merken zijn onder andere Chicco, Maxi-Cosi, Concord en Britax. Bekijk de 7 beste autostoeltjes volgens de Consumentenbond óf consumenten.

1. Safety 1st Fix Safe Autostoel

15 – 36 kilo

Deze beste autostoel een zitverhoger voor kinderen van 15 – 36 kg. Het is net als veel moderne autostoeltjes voorzien van isofix bevestiging. Dankzij het ontwerp wordt verkeerd gebruik voorkomen. Dit autozitje is licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen tussen verschillende auto’s. Het ergonomisch ontwerp zorgt voor een comfortabele zit- en slaaphouding.

Op het gebied van veiligheid zit het wel goed. De Safety 1st Road Safe Autostoel heeft een zeer goede zijwaartse botsbescherming. Dit model voldoet dan ook aan de allerlaatste Europese veiligheidseisen. Is meer dan 250 keer door gebruikers beoordeeld en ontvangt een score van 4,4 van de 5 sterren.

Bekijk de Safety 1st Fix Safe Autostoel

2. Xadventure – Autostoel Quickfix

Geboorte – 12 jaar

Een autozitje dat geschikt is vanaf de geboorte. Is door de gebruikers beoordeeld met een zeer goede score van 4,3 sterren. Behoort dan ook zeker dat het beste autostoeltje van dit moment.

Met zitverkleiner is deze geschikt voor baby’s van 3 tot 5 maanden. Daarna nog te gebruiken voor kinderen met een tot 12 jaar. Hiermee is dit autostoelje een investering voor de lange termijn. Zeer geschikt voor lange ritten dankzij de goede bescherming en het hoge comfort. Dit zitje voldoet aan de nieuwste Europese i-Size norm.

Bekijk de Xadventure – Autostoel Quickfix

3. Maxi Cosi RodiXP Fix Isofix

15 – 36 kilo

Een zeer praktisch en comfortabel kinderzitje met verstelbare rugleuning en hoofdsteun. Dit model installeer je met een 3-punts autogordel. De zitverhoger Maxi Cosi is voorzien van het Side Protection System. Bij een zijwaartse aanrijding is het kind extra goed beschermd. Zowel door de Consumentenbond als de ANWB beoordeeld met goed/ beste koop.

Het autostoeltje is geschikt voor kinderen van 15 – 36 kg. Dit komt overeen met een leeftijd van 3,5 – 12 jaar. Je ontvangt 2 jaar garantie op dit model.

Bekijk Maxi Cosi RodiXP Fix Isofix

4. Maxi Cosi AxissFix autostoel

9 – 18 kilo

Een van de beste autostoeltjes voor kinderen vanaf de geboorte tot 18 kilo. Met isofix-bevestiging. Het LSP system plus absorbeert de krachten bij een zijdelingse botsing. Dit model biedt ook uitstekende bescherming bij een frontale botsing.

Het veiligheidskussen is zo ontworpen dat het risico op ernstig letsel wordt verkleind. De Maxi Cosi autostoel is diverse malen door de Consumentenbond als beste koop beoordeeld. Niet een van de goedkoopste maar wel een van de allerbeste.

Bekijk de Maxi Cosi AxissFix autostoel

5. Cabino Autostoel

9 – 36 kilo

Het beste autostoeltje in de testgroep 1-3 Dit is dan ook echt een aanrader. Dankzij de hoge zitting wordt het kind op een comfortabele manier vervoerd. Het is mogelijk om de beenruimte mee te laten groeien. De rugsteun is afneembaar en de bekleding wasbaar. Biedt extra bescherming tegen zijwaartse aanrijding. Consumenten zijn erg tevreden over dit voordelig geprijsd auto stoot je, dat een score van 4,3 (van de 5) sterren ontvangt.

Bekijk de Cabino Autostoel

6. Bebies First Autostoel Scout

4 – 23 kilo

Alweer een voordelig geprijsd model maar toch van een uitstekende kwaliteit. Dit autostoeltje is geschikt voor kinderen van 9-36 kg, dit betekent groep een, twee en drie. Een voorwaarts model dat voldoet aan de Europese norm i-Size. Hij is licht van gewicht en hierdoor gemakkelijk verplaatsbaar, bijvoorbeeld van de ene naar de andere auto. Er is een verstelbare hoofdsteun aanwezig.

Kijken we naar veiligheid, dan gaat het hier natuurlijk om een gekeurde stoel volgens de ECE R44/04 norm. Een goede kwaliteit tegen een verrassend voordelige prijs.

7. Xadventure Quickfix Autostoel – 360 graden draaibaar

9 – 18 kilo

Een mooi en veilig autostoeltje dat zowel bij frontale als zijdelingse botsing uitstekend beschermt. Het speciale systeem absorbeert inwerkende krachten zeer goed. De hoofdsteun is verstelbaar en het veiligheidskussen vermindert het risico op ernstig nekletsel. Net als bij andere auto stoeltjes is ook van dit model de hoes uitwasbaar.

Het bijzondere aan dit oude stoeltje is dat hij 360 graden draaibaar is. Dit scheelt je echt een hoop gedoe bij je kindje in en uit het autozitje halen. Dit stoeltje groeit vanaf de geboorte mee totdat het kind 12 jaar oud is.

Dit waren de beste autostoeltjes volgens de Consumentenbond en de ANWB, of volgens consumenten. Testresultaten kunnen uit 2019 of een eerder jaar zijn. Benieuwd naar de bestverkochte autostoeltjes ongeacht het merk of beoordeling? Bekijk hier de complete lijst, gesorteerd op bestverkocht.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste autostoel (2023): autostoeltje met gordel/ Isofix getest
Schuiven naar boven