Beste e-reader (2022) – eReaders test

Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Met de beste e-reader 2021 lees je e-books, digitale tijdschriften en kranten. Vergis je niet in de kwaliteit: hier is veel verschil in. De Consumentenbond geeft koopadvies en gebruikstips. Ook is het belangrijk om te kijken naar de best verkochte e-readers.

Een e-reader gebruiken: zo werkt het

Hoe werkt een e-reader of e-book lezer? Dit apparaat is geoptimaliseerd om digitale boeken of tekst te lezen. Het scherm is hier speciaal op aangepast waardoor alles er helder uitziet. Bovendien verbruikt het aangepaste scherm een stuk minder energie, hierdoor gaat de accu zeer lang mee.

Dankzij ingebouwde software kun je gebruik maken van een digitale bibliotheek. Hier koop of huur (leen) je e-books, maar je kunt ze natuurlijk ook via de computer downloaden. In dit laatste geval gebruik je een micro usb-kabel om de boeken vanaf de computer naar de e-reader over te zetten.

Vind je dat de e-reader wat traag reageert? Update de software en verdeel e-books over verschillende mappen. Zet niet teveel e-books op je e-reader, ook hiervan kan het apparaat een stuk trager worden. Mocht het apparaat het formaat van een eBook niet kunnen lezen, zet het bestand dan in een ander formaat om. Dit kan met Kindle e-reader van Amazon of het programma Kalibre.

Beste e-reader 2022: test en ervaringen

Regelmatig test de Consumentenbond verschillende e-readers. Hierbij letten ze op gebruiksgemak, schermkwaliteit en de ondersteuning van bestandsformaten. Het is natuurlijk belangrijk dat je een e-reader kiest die bij jou past.

Omdat de testen van de Consumentenbond niet altijd actueel zijn, kijken we ook naar gebruikerservaringen en de best verkochte apparaten. Hieruit volgt een mooi overzicht van de beste eReader.

1. Kobo Clara HD e-reader

Kobo is een zeer bekend merk op het gebied van beste e-readers. De Clara HD is een zeer compact model dat ook nog eens weinig weegt. Hierdoor is dit apparaat zeer gemakkelijk mee te nemen. De Kobo Clara HD heeft een 6 inch HD scherm met een resolutie van 1448 X 1072 pixels. Het beeld heeft een zeer scherpe weergave, bovendien is deze voorzien van de nieuwste schermverlichting techniek.

Het interne geheugen van 8GB biedt ruimte aan ruim 6000 e-books. Met de ingebouwde wifi verbinding heb je altijd en overal toegang tot de e-books. Dit model is niet waterbestendig, maar je gaat er hopelijk toch niet mee zwemmen. Gebruikers zijn zeer tevreden over dit model. De Kobo Clara HD is meer dan 600 keer beoordeeld en ontvangt 4,6 van de 5 sterren.

Bekijk de Kobo Clara HD eReader

2. Kobo Libra H2 e-reader – Waterdicht

Alweer van het merk Kobo, dit keer de waterdichte Libra H2. Een waterdicht model, dus je kunt er gerust mee aan het zwembad of op het strand gaan liggen. Deze e-reader kan zelfs maximaal 60 minuten onder water! Droom urenlang weg met jouw favoriete e-books: op dit apparaat kun je tot maar liefst 6.000 boeken opslaan. Het 7 inch scherm is iets groter dan voorgaand model, wat voor velen prettiger leest. De Kobo Libra is voorzien van ComfortLight Pro schermverlichting, waardoor je alles haarscherp ziet. De intelligente schermverlichting past zich automatisch aan naar het tijdstip van de dag. zo zal in de avonduren het blauw licht verminderen, waardoor je later beter in slaap valt. Bovendien gaat de batterij lekker lang mee, en dat is echt een pluspunt.

Niks anders dan lof over de Kobo Libra H20: gebruikers vinden dit model vooral gebruiksvriendelijk en van een goede kwaliteit. Meer dan 200 keer goed beoordeeld: dat wil ook wat zeggen.

Naar de Kobo Libra H2

3. Onyx Boox Nova 3 7,8″

We laten in het overzicht beste e-readers het merk Kobo even achter ons. Dit keer aandacht voor het voordeligste prijs. De Onyx Boox Nova reader heeft een 7,8 inch scherm met een resolutie van 1872 x 1404 pixels. Deze schermresolutie is beter dan bij Kobo, zonder dat je gelijk duurder uit bent. Dit model ondersteunt verschillende document formaten, zodat je altijd je favoriete e-book kunt lezen.

Ook dit model is voorzien van wifi, micro USB aansluiting en compatibel met micro SD geheugenkaarten. Gebruikers vinden deze Onyx Boox reader vooral een voordelige koop. Hij is licht van gewicht en erg handzaam, waardoor je deze e-reader gemakkelijk mee op vakantie neemt.

Bekijk Onyx Boox Nova

4. Denver EBO-620 Ebook reader

Verkijk je niet op de titel (E-ink): dit staat voor het display. E-ink staat voor elektronische inkt, een techniek die veel voor ereaders wordt gebruikt (nagenoeg alle merken). Wat kun je van de Denver e-reader verwachten? Hij heeft een 6 inch scherm met een hoge resolutie van 1024 x 758 pixels. Het geheugen is minder groot: 4 GB. Wel is dit uitbreidbaar middels een micro sd-kaart (tot 32GB). De krachtige batterij gaat tot 7,5 uur mee. In stand-by kan deze zelfs 160 uur meedraaien. Dit model ondersteunt verschillende e-book formaten.

Koop de Denver 6 inch ebook reader en ontvang 10 gratis e-books (ter waarde van €99,90). Zo begin je direct met lezen! Voordelig geprijsd model, hier is niks over te zeggen.

Naar de Denver e-book reader

5. Kobo Forma e-reader

In het overzicht beste e-reader toch weer gekozen voor Kobo, dit keer de Forma e-reader. Deze heeft een zeer slank en licht ontwerp, dat aan alle moderne de eisen voldoet. Het 8 inch scherm laat jou alles tot in details zien. De schermresolutie mag er wezen: 1920 x 1440 pixels. Voorzien van ComfortLight Pro schermverlichting en ook nog eens waterdicht.

Dankzij de aanwezigen knoppen kun je zeer eenvoudig bladeren. Bekijk de tekst in staand of liggend scherm: net wat jij wilt. Uiteraard voorzien van wifi-verbinding en bijgeleverde usb kabel. De batterij gaat in stand-by modus tot enkele weken mee. Duurder geprijsd dan voorgaande modellen.

Yes dit waren ze weer, welke heeft jouw voorkeur?

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste e-reader (2022) – eReaders test
Schuiven naar boven