Groene thee capsules afvallen

Zoek jij naar dé manier om blijvend gewicht te verliezen? Met groene thee capsules afvallen zou dit mogelijk moeten zijn. Het staat bekend als een goede vetverbrander. Onderzoek wijst uit dat de bestanddelen het metabolisme zelfs in ruststand verhoogt. Eens kijken of het ook echt werkt!

Wat is groene thee?

Groene thee (green tea) is gemaakt van de bladeren van de theeplant. Deze theesoort heeft een minimale oxidatie ondergaan. De jonge bladeren worden direct na de oogst met stoom behandeld. Hierdoor blijft de hoeveelheid polyfenolen vrijwel gelijk. Green tea is vooral populair in China en Japan. We zien een sterke opmars in het westen.

Deze thee capsules bevatten dezelfde werkzame stoffen als in groene thee. Afhankelijk van de fabrikant zijn er vaak ook nog extra vitaminen en mineralen toegevoegd. Het voordeel van green tea capsules is dat ze niet de bittere smaak van pure groene thee hebben. Bovendien is het gemakkelijker in te nemen én heb je geen last van overmatig vochtverlies.

Zijn groene thee capsules gevaarlijk?

Het drinken van green tea is goed voor de gezondheid. Ondanks dit feit is aangetoond dat green tea capsules gevaarlijk kunnen zijn. Zo wordt beweerd dat overmatige inname van green tea extract schadelijk is voor de lever. Dit geldt vooral bij inname van hoge doseringen. Mensen met leveraandoeningen mogen daarom geen groene thee extract gebruiken.

Zeer hoge inname van groene thee extract kan ook leiden tot bloeddrukverhoging, duizeligheid en slapeloosheid (bron). Het is daarom altijd belangrijk om de capsules alleen via een Nederlandse producent te kopen. Op de verpakking staan duidelijk de ingrediënten en voorschriften vermeld. Koop nooit voedingssupplementen uit het buitenland of met een Aziatische beschrijving. Hieronder vind je green tea capsules vanuit Nederlandse leveranciers.

Arkopharma Arkocaps  – 150 capsules

Body & Fit TeaTox – Detox en supplement – 60 capsules

Dit zijn de best verkochte capsules. Er zijn ook duurdere verkrijgbaar, die niet perse ook beter zijn.

Kun je met groene thee capsules afvallen?

Deze capsules bevatten een geconcentreerde samenstelling en zijn daardoor sterker dan een gewone kop groene thee. De antioxidanten in green tea worden beter in het lichaam opgenomen wanneer ze vanuit capsulevorm komen (bron). Daarnaast bieden de capsules nog een voordeel: je hoeft niet de hele dag thee te drinken. Je bespaart ook nog eens op de totale kosten. Reken maar uit wat al die theezakjes bij elkaar kosten!

Hoe kun je met groene thee capsules afvallen? Dit heeft te maken met twee belangrijke ingrediënten. Ten eerste zit er cafeïne in groene thee (maar minder dan in koffie). Van cafeïne is bekend dat het een echte energiebooster is. Cafeïne heeft een thermogeen effect. Hierdoor wordt je lichaamswarmte gestimuleerd. Het gevolg is het losmaken en afbreken van vetmoleculen. Dit leidt uiteindelijk tot een grotere vetverbranding.

Cafeïne doet echter nog veel meer. Het verhoogt je metabolisme oftewel de snelheid waarmee je lichaam vet verbrandt. Het effect van cafeïne is echter niet zo groot als gewenst. Hiervoor moeten we steunen op de andere werkzame stof.

EGCG is bij veel mensen niet echt bekend. Toch wordt dit het wonder uit de groene thee genoemd. Laten we eerst eens kijken wat EGCG oftewel Epigallocatechin gallate met het lichaam doet. Deze stof verhoogt het metabolisme. Dit effect zou zelfs tijdens de rust bereikt worden. EGCG heeft echter ook een nadeel: het heeft een bepaalde mate van toxiciteit. Bij overmatige inname kan het leververgiftiging veroorzaken. Het risico op leverschade is het grootst bij een dagelijkse inname van 800 mg of meer.

Kun je met groene thee capsules afvallen? Je moet het vooral als ondersteuning tijdens het afvallen zien. Het helpt je metabolisme verhogen. Dit werkt echter alleen wanneer je minder energie inneemt dan dat je verbruikt. Oftewel: meer bewegen en minder eten, en zeker gezonder. Lees onderaan dit artikel de groene thee capsules ervaringen.

Veilig gebruik van dit product

Groene thee bevat 30 – 40% polyfenolen. Minder dan de helft hiervan bestaat uit EGCG. Dit betekent dat groene thee een EGCG-gehalte van ongeveer 12 – 18% heeft. Een veilige dosering zou 5 tot 10 koppen groene thee per dag zijn. Langdurige inname zou echter niet zo veilig zijn. Het is onduidelijk of hier nog onderzoek naar gedaan wordt. De bekende capsules zijn aangepast op een veilige dosering.

Gebruik van de capsules

Koop alleen betrouwbare groene thee capsules afvallen. Hier vind je de best verkochte capsules. Deze zijn allemaal afkomstig van een Nederlandse leverancier of reseller. Je betaalt tussen de €8 en €12 voor 30 tot 60 capsules.

Lees goed de gebruiksaanwijzing. Afhankelijk van het product neem je twee x daags 1 capsule bij de maaltijd met een groot glas water. Er zijn echter ook capsules die je eenmaal per dag inneemt. Gebruik nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid. Houd voedingssupplementen ook altijd buiten het bereik van kinderen. Voedingssupplementen zijn nooit een vervanging van gevarieerde en een evenwichtige voeding.

Groene thee capsules ervaringen

Ik ben op zoek gegaan naar groene thee capsules ervaringen. Hierbij moet ik uitgaan van gebruikerservaringen van anderen. Dit kwam ik op verschillende fora tegen:

  • De capsules kunnen misselijkheid veroorzaken
  • Van veel groene thee drinken moet je vaak plassen (maar niet van de capsules)

Verder kwam ik geen groene thee capsules ervaringen tegen. Groene thee drinken of het gebruik van capsules kan het afvallen ondersteunen. Bovendien ben je bewuster bezig met afvallen. Hierdoor blijf je beter gemotiveerd.

Wat zijn jouw groene thee capsules ervaringen? Ik zou het fijn vinden als jij je ervaringen met mij deelt. Laat hieronder een reactie achter. Ik zorg voor doorplaatsing op de website.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com