Beste autowax (2022) – wax voor de auto

Bijgewerkt: 16 januari 2022

De beste autowax (autowas) beschermt de lak van je auto en laat deze stralen. Hierbij is het wel belangrijk om voor een goed product te gaan. Maar natuurlijk ook om de wax op de juiste manier aan te brengen. Hieronder vindt je 5X de beste autowax.

Zo gebruik je autowax

Autowax beschermt de laklaag van de auto. Deze is dan ook vooral bedoeld om te beschermen tegen vuil, vocht en UV-straling. Nu lijkt het aantrekkelijk om zoveel mogelijk autowax aan te brengen zodat je de lak optimaal beschermt. Niets is minder waar! Teveel wax op de lak is zelfs schadelijk.

Voordat je autowax aanbrengt is het belangrijk dat de auto goed gewassen is. Kleine krasjes corrigeer je handmatig. Dit kan met een goed polijstmiddel. Bij het aanbrengen van wax is het belangrijk om dit in dunne laagjes te doen. Gebruik je teveel wax dan slaat dit wit uit. Werk in kleine oppervlakken, breng de wax met een draaiende beweging aan en laat dit enige tijd drogen. Meestal duurt dit een kwartier tot een half uur. Is de wax droog dan gebruik je een zachte microfiberdoek om dit uit te poetsen.

De beste autowax 2022

Er zijn veel verschillende soorten merken autowax verkrijgbaar. Denk maar eens aan Turttlewax, het meest verkochte merk. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer merken verkrijgbaar. Hierbij krijg je een flesje of een spuitfles. Dit laatste is vooral erg praktisch maar kan misschien niet het gewenste effect hebben.

Om je te helpen met het maken van een keus vind je hieronder vijfmaal de beste autowax.

1. Turtle Wax Color Magic Zwart

Natuurlijk is dit de best verkochte autowax van dit moment. Het gaat hier niet alleen om een autowax maar ook lakherstel en polijst ineen. Dit product reinigt, herstelt, geeft glans en voegt ook nog eens kleur toe. Het camoufleert aanwezige krasjes en doffe plekken waardoor de lak er gelijk een stuk beter uitziet.

Deze autowax is goed beoordeeld met een 4,8 van de 5 sterren. Gebruikers zijn erg tevreden over het eindresultaat. Dit product is dan ook een absolute aanrader. Maar let wel op, want je handen worden hier zwart van. Draag bij voorkeur beschermende handschoenen.

Bekijk Turtle Wax Color Magic Zwart

2. Turtle Wax – Autowax – 500ML

Alweer van het bekende merk Turtle dus ook dit product behoort tot de beste autowax. Het gaat hier om de originele wax, geschikt voor alle typen auto’s. Deze wax beschermt tegen verschillende weersinvloeden waaronder regen maar ook UV-straling (zonlicht). In de winter krijg je te maken met pekel oftewel strooizout, ook hiertegen beschermt deze wax.

Het behoeft natuurlijk geen uitleg dat ook deze autowax ontzettend goede beoordelingen krijgt, vergelijkbaar met de vorige. Ook een goede tip van een gebruiker: pas deze autowax op de radiator of deurpost toe. Hierdoor blijft alles langer schoon. Verder zijn gebruikers vooral tevreden over de goede kwaliteit en de prijs.

Naar de Turtle Wax – Autowax – 500ML

3. Meguiars G17516 Ultimate Quick

Een autowax in de vorm van een spray, wel zo makkelijk. Binnen 15 minuten heb je de hele auto behandeld. De wax beschermt wekenlang tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het mooie is dat dit product geen witte strepen achterlaat, zelfs niet wanneer je het in de zon aanbrengt. Dit in tegenstelling tot veel andere autowaxen.

Ook deze autowax kan rekenen op uitstekende beoordelingen. Gebruikers ervaren dat het een kwestie van sprayen en uitwrijven is, echt in 15 minuten klaar!  Het geeft een goede bescherming aan nieuwe auto’s, oldtimers of gebruikte auto’s. Kortom: een echte aanrader.

Bekijk de Meguiars G17516 Ultimate Quick Wax

4. ARMORRED© Hypercoat

Een revolutionaire autowax die over de hele wereld door professionals gebruikt wordt. Nu ook beschikbaar voor de consument. Deze autowax geeft een beschermende laag die prachtig glanst. Dit alles zonder strepen of hinderlijkje vegen. Het product is makkelijk en te brengen aan zorgt voor een vuil- en vochtafstotende laag tegen zand, strooizout, water en regen.

Dit product mag je echt berekenen tot de beste autowax. Wordt dan ook ontzettend goed beoordeeld waarbij gebruikers de voordelen weten te onderstrepen. Misschien niet de allergoedkoopste autowax maar wel een van de betere.

Naar de ARMORRED© Hypercoat

5. ARMORRED© Heavy Duty

Dit is echt de laatst in het overzichtbeste autowax. Van het merk ARMORRED© maar dit keer in een spuitfles. Dit betekent een flinke tijdsbesparing en veel gebruiksgemak. Creëert een waterafstotende en vuilafstotende laag en voorkomt dat vuil of stof zich aan het oppervlak hecht. Bovendien zorgt het voor een mooie glans. Eenvoudig aan te brengen waarbij zelfs moeilijke plekken goed bereikbaar zijn.

Sommige gebruikers vinden dit product wat onpraktisch maar het is maar net hoe je ermee omgaat. Het is wel aan te raden om dit zeker niet op de ramen te sprayen, wees hier voorzichtig mee. Zie ook nummer 4.

Ik zou zeggen: poets ze en laat die auto blinken!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste autowax (2022) – wax voor de auto
Schuiven naar boven