Beste uiensnijder voor je keuken

Bijgewerkt: 16 januari 2022

Lekker thuis koken, alleen of met je partner, kinderen of vrienden. Je bepaalt zelf de gerechten en het bespaart je ook nog eens veel geld. In veel gerechten heb je gesnipperde uitjes nodig. Heel vervelend om die uien met de hand te snijden, het zorgt voor irritatie van de ogen. Daarom kun je beter gebruikmaken van een uiensnijder.

De vraag is wat de beste uiensnijder is. Je ziet zoveel mogelijkheden, waar moet je voor kiezen? Er is speciale keukenapparatuur dat ook specifiek bedoeld is als uiensnijder. Er zijn ook heel praktische multifunctionele groentesnijders waarmee je uien hakt of fijnsnijdt. Het voordeel van een uiensnijder? De tranen springen je niet meer in de ogen. Bovendien blijven je handen niet urenlang stinken. Als laatste voordeel neemt de beste uiensnijder je veel werk uit handen.

Het gebruik van een uiensnijder

Hoe moet je een uiensnijder precies gebruiken? Op zich is dit niet zo moeilijk. Haal eerst de schil van de ui. Dit maak je wat makkelijker door de kontjes van de ui af te snijden. Met een aardappelschilmesje kun je wat makkelijker de schil eraf halen. Dit doe je door met de punt van het mesje de schil vast te pakken en er af te trekken.

Is de ui ontdaan van zijn schilletje? Mooi, dan kun je nu gebruikmaken van de uiensnijder of groentesnijder.

Beste uiensnijder van dit moment

De prijzen van uiensnijder varieert sterk. Het is een beetje afhankelijk van het merk en het model. Natuurlijk speelt kwaliteit ook mee. Om het niet al te moeilijk te maken vind je hieronder een lijstje met de 10 beste uiensnijders.

Kenwood CH580 – Hakmolen

 • Elektrisch
 • Twee snelheden
 • Vaatwasserbestendig
 • Beoordeeld met 4,6 sterren

Echt een absolute topper wanneer het op de beste uiensnijder aankomt. Het gaat hier om een elektrische hakmolen. Er kan echt van alles in, bijvoorbeeld uien, prei, paprika en nog veel meer. Vanwege het ontwerp is deze ook geschikt voor het verpulveren van ijs. Dit apparaat is voorzien van dubbele snijmessen die echt razendsnel kunnen hakken. Hierbij heb je de keuze uit twee snelheden. De onderdelen zijn makkelijk schoon te maken en mogen in de vaatwasser.

Bekijk Kenwood CH580

KitchenBrothers Elektrische Hakmolen

 • Elektrisch
 • Twee snelheden
 • Stevige rvs kom
 • Beoordeeld met 4,7 sterren

De beste uiensnijder, alleen al vanwege zijn grote formaat. Dit model is namelijk voorzien van een onbreekbare rvs kom met een inhoud van maar liefst 1,8 l. Je kunt er van alles mee doen, bijvoorbeeld uien hakken maar ook wortels, prei, paprika, aardappels of wat dan ook. Deze gehaktmolen heeft twee snelheden. De lage snelheid gebruik je voor zacht voedsel, de hoge snelheid juist voor hard voedsel. Gezien de prijs een absolute aanrader.

Naar KitchenBrothers Elektrische Hakmolen

Lanso® Multifunctionele Groentesnijder

 • Handmatige groentesnijder
 • Inclusief 8 onderdelen
 • Makkelijk in gebruik
 • Beoordeeld met 4,5 sterren

Deze ken je misschien wel van de reclames op televisie, onder andere op het verkoopkanaal. Dit is zeker de beste uiensnijder, want hij is multifunctioneel. Je snijdt en hakt alles met de hand maar hierbij maak je wel gebruik van hulpmiddelen. Een kwestie van het stukje groente op het plateau leggen en de groentesnijder dichtklappen. Je zult er verbaasd van staan hoe goed dit werkt. Nagenoeg alle soorten groenten en fruit kun je hiermee hakken, malen of snijden. Lekker voordelig geprijsd, daar hoef je niet naar om te kijken.

Bekijk Lanso® Multifunctionele Groentesnijder

Metaltex Uiensnijder

 • Handmatige uiensnijder
 • Geschikt voor verschillende soorten groenten
 • Makkelijk schoon te maken

Dit model wordt als beste uiensnijder verkocht maar je kunt er ook andere groenten mee hakken en snijden. Voordeel is dat je niet meer met tranende ogen in de keuken staat. Je snijdt uien en andere groenten snel en zonder problemen fijn. Bovendien is deze uiensnijder ook nog eens makkelijk schoon te maken. Voorzien van vlijmscherpe mesjes en vervaardigd van hoogwaardig kunststof. Het is aan te raden om na gebruik de mesjes met warm water af te spoelen. Hiermee verleng je de levensduur.

Kitchen4you Groentesnijder – Uiensnijder

 • Handmatige spiraalsnijder
 • Creëer decoratieve groente
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Beoordeeld met 4,9 sterren

Voor sommigen is dit absoluut de beste uiensnijder. Het gaat hier namelijk om een zogenaamde spiraalsnijder of sliertensnijder. Wat je er ook instopt, het komt er allemaal in leuke sliertjes weer uit. Hiermee maak je koken tot een feest. Geschikt voor verschillende soorten groenten waaronder wortelen, paprika, bietjes, prei en natuurlijk uien. Natuurlijk is dit apparaat makkelijk schoon te maken en mag het ook in de vaatwasser. Ook verkrijgbaar bij bol.com.

Conclusie beste uiensnijder

Weet je niet wat voor jou de beste uiensnijder is? Bedenk eerst of je elektrisch of handmatig wil werken. Het voordeel van elektrisch is dat je vrij weinig kracht hoeft te zetten. Nadeel is dat er wel altijd een stopcontact aanwezig moet zijn. Ook zijn de onderdelen soms wat lastiger uit elkaar te halen.

Dan de volgende vraag: heb je behoefte aan kleine, grote of sierlijke stukjes? Sommige uiensnijders hakken alles op dezelfde grootte. Die handmatige snijders geven je vaak wel de mogelijkheid om uit verschillende groottes te kiezen. Bijvoorbeeld zeer fijngesnipperde ui of toch wat grover.

Natuurlijk speelt de prijs ook mee. Gemiddeld ben je tussen de € 20 en € 40 voor een goede uiensnijder kwijt. Sommige apparaten zijn wat goedkoper, maar de kwaliteit ligt dan ook lager.

Vaatwasmachine bestendig is toch wel praktisch

Al die kleine onderdelen kunnen het lastig maken om de uiensnijder schoon te maken. Dan is het wel praktisch wanneer het apparaat de vaatwasmachine in mag. Let hier bij aanschaf dus goed op. Niet alle uiensnijders mogen namelijk in de vaatwasmachine. Hierboven staat vermeld voor welke apparaten dit wel mag.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste uiensnijder voor je keuken
Schuiven naar boven