Baby leren lopen hulpmiddel

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Je baby leren lopen met een hulpmiddel. Bekijk de beste hulpmiddelen van dit moment. Weet jij op welke leeftijd een dreumes zijn eerste stapjes zet? In dit artikel lees je alles over baby leren lopen, hulpmiddelen, schoenen en nog veel meer. Want leren lopen gebeurt met vallen en opstaan.

Op deze leeftijd zet jouw kind zijn eerste stapjes

Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. De meeste baby’s zullen zich rond de leeftijd van 9 maanden beginnen met optrekken. Dit doet jouw kindje aan de bank, de tafel of een kast. Let in deze periode goed op het gevaar van omvallend meubilair.

Een lichtgewicht krukje kan al snel worden omgetrokken. Dit geldt ook voor een kast die niet goed verankerd staat. Maak jouw huis kindveilig en zorg dat baby zich gemakkelijk op kan trekken.

Wanneer baby eenmaal kan staan, zal het al snel de eerste stapjes zetten. Gewoonlijk gebeurt dit tussen de 10 en 18 maanden. In het begin houdt jouw kind zich nog vast aan de bank, de kast of de muur. Langzaamaan overbrugt het de afstand tussen twee meubels of muren.

Is jouw kindje later met lopen? Laat beginnen met lopen kan een aantal oorzaken hebben. Misschien heeft het gewoon te maken met genetische aanleg of het zelfvertrouwen van baby. Het kan ook zijn dat de bouw van het lichaam het leren lopen lastiger maakt. Daarnaast kan een onderliggende ziekte of groeiachterstand de oorzaak zijn. Vertrouw je het niet, bespreek je zorgen dan met het consultatiebureau of de kinderarts.

Baby leren lopen met een loopstoeltje

Is een loopstoeltje goed of slecht voor de ontwikkeling? De meningen zijn hier sterk over verdeeld. In de vorige eeuw was het gebruik van een loopstoeltje heel normaal. Baby’s vinden het loopstoeltje erg leuk. Ze kunnen zich snel door de kamer bewegen, zelfs als ze niet zelfstandig kunnen lopen. Toch kleeft er ook een nadeel aan het gebruik van een loopstoeltje. Door het loopstoeltje ontwikkelen de strekspieren zich sneller. Hierdoor gaat baby op de tenen lopen.

Om deze reden is het veelvuldig gebruik van een loopstoeltje af te raden. Kies ook eens voor ander speelgoed. Een loopstoeltje voor baby aanschaffen? Kijk vooral naar loopstoeltjes die iets leuks te bieden hebben.

Dit zijn de bestverkochte loopstoeltjes:

  • Cabino loopstoel. In 3 hoogtes verstelbaar. Inclusief uitgebreid speelblad met verschillende speel activiteiten.
  • Topmark Lexi. Lichtgewicht loopstoeltje dat eenvoudig te reinigen is. Het speelblad is voorzien van muziek en geluid.
  • Baninni Rosco. Met zachte zitting en speelblad met uitdagende activiteiten. In hoogte verstelbaar.

Bekijk de beste loopstoelen

Baby leren lopen met de juiste hulpmiddelen

Leren lopen is een hele uitdaging. Niet alleen fysiek maar ook geestelijk. Wordt je kindje niet op de juiste manier gestimuleerd, dan ziet het ook geen reden om te leren lopen. Kijk daarom eens naar speelgoed waar je kindje sneller mee leert lopen. Hier vind je een aantal producten op een rij:

  • VTech baby Walker. Uitgebreide loopwagen met afneembaar activiteitenpaneel. Met twee snelheidschakelaars, grappige geluidseffecten en automatische uitschakeling.
  • Babywalker met vormenstoof. Een zeer uitgebreide activiteiten loopwagen. Doordat de loopstang zich nog voor het achterste wiel bevindt is deze loopwagen extra veilig.

Dit zijn leren lopen hulpmiddelen waar je kindje écht wat aan heeft. Een loopwagen geeft de kleine de juiste ondersteuning. Bovendien verbetert het de motoriek. Houd er rekening mee dat de eerste stapjes veel oefening met zich meebrengt. Zet je baby daarom zo vaak mogelijk op de grond. Zo kan je kind de omgeving verkennen.

Baby leert lopen met schoentjes aan

Bij leren lopen draait alles om balans. Wanneer is het tijd voor de eerste schoenen? Wanneer baby zich begint op te trekken, zijn lederen slofjes een goede aankoop. Hiermee kan baby goed kruipen en glijdt het niet uit.

Deze leren slofjes zijn een aanrader:

  • Lodger Walker leren slofjes. 100% leer, erg soepel en zacht. Verschillende maten verkrijgbaar.

Kan je kind goed staan en begint het rond meubilair te lopen, kies dan voor goede babyschoentjes. De juiste schoentjes zijn gemaakt van soepel leer en voorzien van een stroef rubber zooltje. Hierdoor glijdt je kind minder snel uit. Je kunt ook voor de bekende “leren lopen schoenen” gaan:

  • Harde zool
  • Lederen buitenlaag en voering
  • Verschillende kleuren en modellen
  • Voor jongens en meisjes

Bekijk hier alle leren lopen babyschoenen.

Nieuwsgierig kinderen leren sneller lopen

Benieuwd hoe snel jouw kindje leert lopen? Dit heeft vooral met zijn of haar nieuwsgierigheid te maken. Wanneer de omgeving uitdagend genoeg is, baby eerder gaan kruipen, zich optrekken en de allereerste stapjes doen.

Leren lopen ziet er vaak grappig uit. Baby heeft nog een echte dribbelgang. Hierbij waggelt het kind wijdbeens en met gebogen knieën en ellebogen. Vergeet hier zeker geen foto of filmpje van te maken. Leg de mooiste momenten vast voor later.

Leren lopen met vallen en opstaan

Baby leert lopen met vallen en opstaan. Dit is heel normaal, vooral in het begin. Baby of dreumes moet de balans nog vinden. Geef je kind een groot compliment wanneer het de eerste stapjes doet. Probeer vooral niet te dwingen.

Vallen zorgt ervoor dat je kindje dit een tweede keer wil voorkomen. Slofjes of schoentjes met een goede zool voorkomen uitglijden. Dit vergroot het zelfvertrouwen van je zoon of dochter. Let op met tegelvloeren of betonvloeren. Wanneer je kindje hier valt, kan dit soms hard aankomen. Kies in dit geval zeker voor goed schoeisel of leg een mat neer.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Baby leren lopen hulpmiddel
Schuiven naar boven