Beste tandenborstel (2022) – handtandenborstels

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Je gaat toch ook voor de beste tandenborstel? Een handtandenborstel is praktisch en heb je altijd bij de hand. Een goede poetsmethode is onmisbaar, maar het is net zo belangrijk om voor de juiste tandenborstel te kiezen. Welke je moet nemen ontdek je in het overzicht beste tandenborstel 2022.

Het gebruik van een handtandenborstel

Elektrisch poetsen is altijd beter maar er is verder niets mis met een handtandenborstel. Natuurlijk ga je dan wel voor de betere versies. Maar eerst iets over het poetsen van de tanden.

Het is belangrijk om minstens 2 minuten te poetsen, dit doe je twee keer per dag (’s morgens en ’s avonds). Poets nooit direct nadat je frisdank, vruchtensap of fruit heb genuttigd maar wacht dan minimaal een half uur.

Verdeel je gebit in vier delen: bovenkaak rechts en bovenkaak links maar ook onderkaak rechts en onderkaak links. Poets elk gedeelte minimaal 30 seconden. Denk aan de bovenkant, de binnenkant en de buitenkant. Vergeet niet de tandvleesrandjes mee te poetsen. Hierbij zet je de tandenborstel in een hoek van 45 graden op het tandvlees. Zo komen de borstelhaartjes net onder het tandvleesrandje.

Beste tandenborstel 2022

Je hebt tandenborstels in drie verschillende soorten: hard, medium en soft. Het is zeker aan te raden om voor medium of soft te gaan. Met een harde tandenborstel beschadigen het tandvlees teveel. Weet je niet welk model je moet kopen? Dat ontdek je in het overzicht 5X de beste tandenborstel.

1. Bamboe tandenborstel met houtskool haren

Het is tegenwoordig helemaal in om voor een bamboe tandenborstel met houtskoolharen te gaan. Bamboe is veel milieuvriendelijker dan de kunststof tandenborstels. De houtskool haren zijn bedoeld om de vorming van tandsteen tegen te gaan maar ook om de tanden witter te krijgen. Het is niet zomaar dat houtskool al eeuwenlang in Azië wordt gebruikt voor het witter maken van tanden en kiezen.

De houtskool borstelharen zijn zacht en geschikt voor het gevoelig tandvlees. De tandenborstels zijn voor 100% biologisch afbreekbaar en hiermee milieuvriendelijk. Bovendien is de borstel slijtvast en heeft een lange levensduur. Toch is het aan te raden om na twee maanden de borstel te vernieuwen. Het wordt aanbevolen om deze tandenborstel voor eerste gebruik goed schoon te maken.

Bekijken de bamboe tandenborstel

2. Curaprox CS 5460 Ultra Soft Tandenborstel

Een set van drie stuks handtandenborstels met soft borstelharen. Deze zijn mild voor het tandvlees en behoren zeker tot de beste tandenborstel van dit moment. De borstelharen zijn gemaakt van curen filamenten, dit is zacht voor het tandvlees maar rekent wel goed af met tandplak. Door de bijzondere vorm van de borstelkop kom je tot helemaal bij de achterste kiezen.

Deze tandenborstel heeft meer borstelharen dan iedere andere tandenborstel. Hierdoor benut je het poetsoppervlak optimaal, en dat merk je. Kortom: prima handtandenborstels tegen een goede prijs.

Naar Curaprox CS 5460 Ultra Soft Tandenborstel

3. Vitis Orthodontic – Tandenborstel

Voor jeugdigen en volwassenen met een beugel is het vaak lastig om het gebit goed te verzorgen. Speciaal voor beugeldragers is er de orthodontic tandenborstel van het merk Vitis. Deze heeft een kleine borstelkop waardoor je ook tot helemaal achteraan komt. De speciale V-groef in het midden zorgt ervoor dat je rondom de beugeldraad perfect schoon kan maken.

Dit is dan ook de beste tandenborstel voor beugeldragers. Daarnaast is het aan te raden om de mond regelmatig met een speciaal middel te spoelen. Deze tandenborstel wordt zeer goed beoordeeld door gebruikers. Hij ontvangt 4,5 van de 5 sterren en voldoet hiermee aan alle verwachtingen. Heel handig in gebruik en ook nog eens van een zeer goede kwaliteit, een echte aanrader dus.

Bekijk Vitis Orthodontic – Tandenborstel

4. Oral-B Protheseborstel Soft

Van het merk Oral-B deze zeer goede tandenborstel, bedoeld voor mensen met een prothese. Dit model heeft namelijk een dubbele borstel op. Aan de ene kant een rechte borstel: voor reiniging van de buitenkant van de prothese. Aan de andere kant bevindt zich een borstelkop die smaller afloopt, bedoeld voor het reinigen van de binnenkant van de prothese.

Deze speciale tandenborstel is niet bedoeld om in de mond te steken maar echt om de prothese zelf te reinigen. Voorzien van zachte borstelharen, dit beschadigt de prothese niet. Het voordeel van deze speciale tandenborstel is dat hij de prothese veel beter reinigt dan met welke andere tandenborstel dan ook. Dit product krijgt dan ook een score van 4,8 sterren (beoordeeld door gebruikers). Te koop bij bol.com.

5. Oral B Tandenbostel Classic Care 40 Medium

De laatste in het overzicht beste tandenborstel betreft alweer een van het merk Oral-B. Dit keer gaat het echter om een normale handtandenborstel, geschikt voor dagelijks gebruik. Een verpakking bevat twee tandenborstels met medium borstelharen. Dit is geschikt voor het normale tandvlees. Heb je zeer gevoelig tandvlees ga dan liever voor een soft tandenborstel.

Oral-B is een van de best verkochte merken op het gebied van tandenborstels. Dit merk wordt ook vaak door tandartsen aangeraden. Je weet dus zeker dat je met deze tandenborstels goed zit. Een verpakking bevat twee stuks tandenborstels en twee verschillende kleuren. Voordelig geprijsd en hiermee een goede koop.

Heb je wel iets kunnen vinden in het overzicht beste tandenborstel? Dit waren de best verkochte tandenborstels van dit moment.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tandenborstel (2022) – handtandenborstels
Schuiven naar boven