Beste babyhelm (2022): kinderfietshelm getest

Bijgewerkt: 25 maart 2022

De beste babyhelm of kinderhelm beschermt baby’s hoofd tijdens het fietsen of spelen. Deze helm vangt klappen op en vermindert de kans op trauma’s. Het is verstandig om baby tijdens het fietsen goed te beschermen. De baby valhelm beschermt tijdens het spelen of leren lopen. Ontdek de beste baby helmen en ontvang tips over het gebruik hiervan.

Fietshelm en baby valhelm

Voor kinderen die zelfstandig kunnen zitten blijft het fietsstoeltje de meest veilige manier van vervoeren (op de fiets). Het maakt niet uit hoe oud baby is: een baby fietshelm beschermt het hoofd tegen letsel.

Tijdens het spelen/ kruipen/ leren lopen kan baby vallen. Om het hoofd te beschermen zijn er speciale valhelmen verkrijgbaar. Deze zijn van een zacht (uitwasbaar) materiaal.

Helm uitzoeken – hoofdomtrek

Een helm moet goed passend zijn. Baby fietshelmen zijn verkrijgbaar vanaf een hoofdomtrek van 44 cm. de maximale hoofdomtrek bedraagt 50 cm. boven de 50 cm spreken we van een kinderhelm. De helm die bescherming biedt tijdens het spelen is geschikt vanaf de leeftijd van ongeveer 6 maanden. De hoofdomtrek meet je met een meetlint. Leg het meetlint rond het voorhoofd en achterhoofd. Meet driemaal achter elkaar en neem hier het gemiddelde van. Hieronder de gemiddelde hoofdomtrek in combinatie met de leeftijd.

Hoofdomtrek baby

 • 0 maanden: 35 cm
 • 1 maand: 37 cm
 • 2 maanden: 39 cm
 • 3 maanden: 41 cm
 • 4 maanden: 42 cm
 • 5 maanden: 43 cm
 • 6 maanden: 44 cm
 • 7 maanden: 45 cm
 • 8 maanden: 45,5 cm
 • 9 maanden: 46 cm
 • 12 maanden: 47 cm
 • 15 maanden: 48 cm
 • 18 maanden: 49 cm
 • 24 maanden: 50 cm

Beste babyhelm 2022

In Duitsland is het dragen van een kinderfietshelm verplicht. De Consumentenbond heeft een Duitse test met betrekking tot kinderfietshelmen overgenomen. Uit de test blijkt dat er geen concurrerende verschillen zijn. Toch zijn er een aantal modellen die de Consumentenbond afraadt. Hieronder 5x beste babyhelm. Geselecteerd op best verkocht, beste reviews en die uit de Duitse test als beste maar voren kwamen.

1. Beilibao babyhelm soft > 6 maanden

Een helm die het hoofdje van baby beschermt tegen vallen en stoten. Bedoeld om tijdens het spelen en leren lopen de eerste pijntjes en klappen op te vangen. Deze babyhelm bestaat uit foam en katoen met zachte materiaal. Heeft ventilatieopeningen, voor een optimaal draagcomfort. Is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden oud. Leverbaar in 3 verschillende kleuren en volledig uitwasbaar.

Bekijk de Beilibao babyhelm

2. Baby Peuter Veiligheidshelm

Deze lichtgewicht veiligheidshelm is geschikt voor baby’s en peuters. Ontworpen voor het smalle tot bredere babyhoofd. De omtrek is verstelbaar. Dit model beschermt bij wrijving, botsing en valpartijen. Dankzij de katoenen riemen blijft de helm stevig op zijn plaats. De buitenlaag bestaat uit katoen met een vulling van spons. Dit biedt de beste schokabsorptie. Keuze uit vier verschillende kleuren en opdrukken. Dit product is geschikt voor jongens en meisjes.

Naar de Baby Peuter Veiligheidshelm

3. OK Baby Fietshelm

Een baby fietshelm van het merk OK. Dit product heeft een instelbare maat van 46 – 53 centimeter. Hiermee is deze helm geschikt voor baby’s vanaf 9 maanden oud. Het kinriempje is aanpasbaar en gemakkelijk los en vast te klikken.

De OK baby fietshelm beschermt het baby- en kinderhoofdje tijdens een fietstocht. Mocht het kind vallen, dan is het hoofd beter beschermd tegen letsel. Dit is dan ook echt aan te raden. De helm beschikt over 6 ventilatieopeningen. Dit zorgt ervoor dat baby of peuter niet gaat zweten.

Bekijk de OK baby fietshelm

Let op: deze helm is erg in trek. Mocht deze zijn uitverkocht, voer de zoekopdracht fietshelm 48 cm in (zoekbalk). Je vindt dan vergelijkbare fietshelmen in dezelfde maat.

4. Kiddimoto fietshelm – skatehelm

De babyhelmen/ kinderhelmen van Kiddimoto zijn ontzettend populair. Het merk brengt beschermende helmen in veel verschillende kleuren en designs uit. Modern, opvallend en ook nog eens van een uitstekende kwaliteit. Beschermt het kinderhoofd tijdens het fietsen en skaten. Met ventilatieopeningen, zodat baby of kind het niet te warm krijgt.

Dit model is verstelbaar voor een hoofdomtrek van 48 – 52 centimeter. Dit betekent dat het geschikt is voor jonge kinderen vanaf ongeveer 14 maanden oud tot de leeftijd van 3 jaar. De Kiddimoto helm heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Behoort dan ook absoluut tot de beste babyhelm (categorie fietshelm).

Naar de Kiddimoto fietshelm

5. House of Lora babyhelm

Een zachte en lichtgewicht babyhelm, geschikt voor een hoofdomtrek van 43 tot 50 cm. dit model is bedoeld voor baby’s vanaf ongeveer 4/ 5 maanden oud. De beschermende helm heeft een vulling van dempend materiaal IXPE. Zowel de buitenkant als voering bestaan uit 100% katoen. Dit betekent dat het materiaal goed ventileert en absorbeert.

Deze helm heeft niet alleen een goede pasvorm, ook ziet deze er nog eens modern én vrolijk uit. Hij mag dan ook niet ontbreken in het overzicht beste babyhelm. Een absolute aanrader voor kruipende baby’s, vooral wanneer ze zich optrekken tot staan.

Momenteel niet leverbaar

Dit waren de beste babyhelmen. Let erop dat er een duidelijk verschil is tussen een fietshelm of baby valhelm. Deze laatste bestaat uit zacht materiaal en is bedoeld om te beschermen tijdens het ontdekken en spelen. De fietshelm is geschikt voor bescherming tijdens fietstochtjes.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babyhelm (2022): kinderfietshelm getest
Schuiven naar boven