De beste FM transmitter – 3 uitstekende modellen

Bijgewerkt: 25 maart 2022

Altijd je favoriete muziek in de auto luisteren óf handsfree bellen. De beste FM transmitter maakt dit mogelijk. Een praktische oplossing voor auto’s zonder Bluetooth, maar ook wanneer je in het buitenland je favoriete zender wil horen. Ontdek de beste FM transmitters met extra functionaliteiten.

Wegman FM-transmitter

 • Muziek streamen
 • Handsfree bellen
 • Telefoon opladen
 • Prijsindicatie: vanaf € 18,95

De FM transmitters van Wegman zijn een uitstekende keuze. Stream muziek waar en wanneer je ook bent, dus ook in het buitenland. Zo hoef je niet naar een lokale zender te luisteren, maar ga je voor Radio 3 FM, 100% NL of een andere topzender. Of je streamt je eigen muziek vanaf de smartphone naar de FM-transmitter.

Handsfree bellen is uiteraard ook mogelijk, en je kunt er zelfs je telefoon mee opladen. Afhankelijk van het model zijn er zelfs twee USB C-uitgangen aanwezig. Dit betekent dus dat je meerdere toestellen tegelijk oplaadt. Deze modellen werken ook middels spraakbediening.

Ze zijn allen voorzien van handige knoppen voor het beantwoorden van oproepen, terugspoelen van muziek, pauzeren en andere functies. Wegman is de beste FM transmitter vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Compatibel met elke smartphone en werkt ook met elke FM radiozender.

Bekijk Wegman FM transmitters

Athletix – geavanceerde transmitters

 • Bluetooth functie
 • Radio, mp3-speler
 • Royaal beeldscherm
 • Prijsindicatie: vanaf € 28

Met zijn grote scherm van 4,5 cm valt de Athletix FM transmitter direct op. De beste keuze wanneer je moeite hebt met kleine schermpjes. Maar dat niet alleen, deze modellen bieden ook veel geavanceerde functies. Bijvoorbeeld het streamen van muziek of audio vanaf je smartphone, waardoor hij dienst doet als mp3-speler. Maar ook het luisteren van welke zender dan ook of oproepen beantwoorden.

Op het beeldscherm zie je niet alleen de FM-frequentie maar ook het volume, de naam van het muzieknummer dat je afspeelt en het spanningsniveau van de auto accu. Verder zie je het telefoonnummer van een inkomende oproep, iets wat natuurlijk ook heel praktisch is.

Het enige dat je nodig hebt is een smartphone met Bluetooth, de Athletix FM transmitter doet de rest. Mocht je trouwens muziek op een USB flashdisk hebben staan, dan kan je deze aan de transmitter koppelen. Zo luister je zelfs zonder Bluetoothverbinding naar de beste muzieknummers. Let op: een aantal modellen beschikt over extra ondersteuning voor een micro SDK kaart en een USB-uitgang om de smartphone op te laden.

Naar Athletix FM transmitter

DW-G – beste beoordeeld

 • FM transmitter zonder ruis
 • Handsfree bellen
 • Muziek streamen
 • Prijsindicatie: € 24,95

De beste FM transmitter op het gebied van beoordelingen is het merk DW-G. Ook hierin heb je keuze uit verschillende modellen. Ze beschikken in ieder geval allen over USB-uitgangen, bedoeld voor het opladen van je smartphone (of een ander apparaat) en het afspelen van muziek vanaf een USB-stick. Verder maak je gebruik van de handsfree bellen functie en is er ondersteuning voor een SD-kaart.

Je zou dit ook wel de beste FM transmitter zonder ruis kunnen noemen, want DW-G is uitgerust met noise cancelling. Hinderlijke achtergrondruis is hiermee verleden tijd. Dit betekent dat handsfree bellen zonder storingen verloopt.

Het schermpje is misschien wat klein maar het gaat wel om een zeer compact model. Je koppelt hem eenvoudig aan de 12 volt of 24 volt aansluiting in de auto of het voertuig. Hiermee is hij multifunctioneel in gebruik. De beoordelingen van gebruikers zijn zeer positief. Het hoge gebruiksgemak, mooie design en de goede kwaliteit spreekt aan.

Bekijk DW-G transmitters

De beste frequentie voor FM-transmitter

Hoe werkt een FM transmitter? Vrij eenvoudig, je steekt hem ten eerste in de sigarettenaansteker van de auto. Vervolgens stel je de frequentie op de FM transmitter in. De autoradio zet je op dezelfde frequentie en de muziek is hoorbaar. Dit werkt dus ook wanneer je in het buitenland bent!

Wat is de beste frequentie voor de FM transmitter? Het beste kun je gebruik maken van een van de volgende FM-frequenties:

 • 87,5
 • 87,6
 • 107,9
 • 108

Het komt zelden voor dat een auto die voor of achter je rijdt van dezelfde frequentie gebruik maakt. Die kans is nog kleiner omdat niet iedereen gebruik maakt van een FM transmitter. Merk je dat je muziek van een auto voor of achter je ontvangt, dan kun je twee dingen doen:

 • Meer afstand houden tot de ander
 • Overschakelen op een andere FM frequentie

Dit laatste is niet noodzakelijk, want vaak is het probleem verholpen door iets meer afstand te houden. Wanneer je voor de eerste keer de frequentie hebt ingesteld, dan blijft de transmitter dit onthouden en herkennen. Je hoeft dit dus niet continu opnieuw in te stellen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste FM transmitter – 3 uitstekende modellen
Schuiven naar boven