Beste sous vide stick/ apparaat

Bijgewerkt: 22 november 2022

Sous vide koken is helemaal de trend. Toch is deze methode niet zo makkelijk, want een exacte garing is belangrijk. Met de beste sous vide stick gaat dit zeker lukken. Dit apparaat meet de temperatuur in het waterbad én kookt met als resultaat: smaakvolle gerechten.

Princess sous vide apparaat

  • Temperatuur: 0-95 °C
  • Vermogen: 1200 W
  • BPA-vrij

Een zeer goede keuze is de waterbestendige sous vide stick van het merk Princess. Perfect voor het langzaam garen van gerechten, en dat op een constante temperatuur. Steek de stick in het waterbad (pan met water) en stel de juiste temperatuur in. Uiteraard is het ook belangrijk om de tijd in te stellen.

Dit apparaat zorgt ervoor dat het water begint te koken en ook op de juiste temperatuur blijft. Hij heeft een nauwkeurigheid tot 0,1 °C, en dat is zeer goed. Je hoeft dus niks anders te doen dan het vacuüm verpakte product in het water te leggen en de sous vide stick erbij te doen. Omdat het voedsel vacuüm verpakt is, zal de stick niet vies worden.

Het is even wennen met betrekking tot het gebruik, maar hierna wil je niks anders meer. Sukadelapjes, kip, zalm of biefstuk, het is allemaal perfect klaargemaakt. Misschien nog wel beter dan de chef-kok.

Bekijk Princess sous vide apparaat

KitchenBrothers Sous Vide Stick

  • Temperatuur 0-95 °C
  • Vermogen: 1200 W
  • Compleet met vacuümzakken, vacuümpomp, knijpers en kookboek

De beste sous vide stick die compleet geleverd wordt is KitchenBrothers. Dit model is direct klaar voor gebruik. Stop het vlees, de vis of kip in de vacuümzak en gebruik de vacuümpomp om de lucht eruit te halen. De bijgeleverde vacuümzakken zijn vele malen herbruikbaar. Bovendien kun je ze tot 10 keer in de vriezer bewaren, maar het is aan te raden om dan aparte diepvrieszakken te gebruiken.

De KitchrnBrothers sous vide stick is voorzien van een ingebouwde timer. Wanneer het gerecht gegaard is dan klinkt een alarm. Zo hoef je niet continu te kijken in hoeverre het gerecht al gaar is. Ondertussen kun jij je bezighouden met andere keukengerelateerde zaken.

Naar KitchenBrothers sous vide stick

Sous vide apparaat met wifi

Ga je voor de beste sous vide stick met wifi? Deze smart slowcooker is geschikt voor professioneel gebruik. Je koppelt hem middels wifi aan je smartphone. Installeer de mobiele app en bekijk op afstand de voortgang van het gerecht. Maar dat niet alleen, dankzij de extra lange kabel ervaar je het hoogste gebruiksgemak.

Dit wifi apparaat neemt je veel werk uit handen. Je houdt meer tijd over voor andere dingen, maar uiteraard vertrouw je ook op de lekkerste gerechten. Ideaal voor gebruik tijdens de feestdagen of wanneer je gewoon iets bijzonders op tafel wil zetten. Het wifi sous vide apparaat is compatibel met Android smartphones en iPhones. De prijs ligt wat hoger dan de normale apparaten, maar dit is wel begrijpelijk.

Bekijk Sous vide stick met wifi

Sous Vide – handleiding

Hoe werkt sous vide koken? Iedereen kan het, zolang je maar over de juiste materialen beschikt. Bekijk de handleiding sous vide koken en leer het zelf.

Stap 1: het voedsel voorbereiden

Bepaal van tevoren of je het voedsel eerst nog wil bewerken. Bijvoorbeeld in stukken snijden, kruiden of met olie insmeren. Vervolgens verpak je het voedsel in de speciale plastic vacuümzakjes. Het is aan te raden om elk product apart te verpakken. Dus geen vis bij vlees. Sluit de plastic zak luchtdicht af. Hier heb je een vacuümmachine voor nodig, maar sommige sous vides sticks worden geleverd met vacuümpomp.

Een paté of pudding kun je in een glazen pot met goed afsluitbaar deksel doen. Ook dit werkt goed.

Stap 2: de sous vide stick gebruiken

Vul een pan met ruim water. Stop hier de vacuümzak of de glazen pot in. Neem de sous vide stick en stel de juiste temperatuur en de tijdsduur in. Plaats deze in de container of de pan met water.

Stap 3: het gerecht opdienen of bewaren

Het apparaat houdt zelf bij wanneer het gerecht gaar is. Er klinkt dan een geluidssignaal, haal de stick en het voedsel uit de pan of container. Je kunt het gerecht nu nog nabewerken of direct opdienen. Ook is het mogelijk om het gerecht in te vriezen of in de koeling te bewaren. Dankzij de vacuümverpakking en het kookproces blijft dit langer houdbaar.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste sous vide stick/ apparaat
Schuiven naar boven