Autoshampoo zwarte lak: de beste shampoo

Bijgewerkt: 25 maart 2022

Was de auto nooit met afwasmiddel! Heb je een zwartgekleurde auto, dan ga je voor de beste autoshampoo voor zwarte lak. Deze maakt perfect schoon maar zorgt ook voor het behoud van de diepe zwarte kleur. Als aanvulling hierop maak je gebruik van een speciale wax, maar dit is uiteraard niet noodzakelijk.

Overzicht beste autoshampoo zwarte lak

Speciaal voor donkere auto’s is er een autoshampoo die de originele kleuren intact houdt. Deze is dus zeer geschikt voor zwarte auto’s maar ook donkere kleuren zoals (zeer) donkerblauw, donkergrijs en andere donkere tinten.

Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo

Deze shampoo heeft een hoogglans effect. Ideaal voor donkergekleurde lakken, want die krijgen hierdoor een extra glans. Dit product is dan ook de beste autoshampoo bij een zwarte lak. Het wast zeer makkelijk vuil weg zonder krassen achter te laten. Het biedt bescherming, geeft glans en werkt ook nog eens roestwerend.

Dit product is veilig voor alle voorkomende autolakken. Dus niet alleen geschikt voor de zwarte auto, want je kunt hem ook probleemloos op de lichtgekleurde auto van je partner, buurman of collega gebruiken.

De autoshampoo droogt zonder vervelende vlekken achter te laten. Nadrogen van de autolak is niet nodig, uitgezonderd de autoruiten. Die kun je wel het beste met een droge doek nawrijven. De Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is al jarenlang een van de bestverkochte autoshampoo’s.

Bekijk Turtle Wax Zip Wax Autoshampoo

Autosol Autoshampoo voor matte lak

Sommige auto’s met zwarte lak hebben een matte uitstraling. Gebruik in dit geval geen hoogglansshampoo maar een speciale autoshampoo voor matte lak. Het merk Autosol is op dit gebied zeer aan te raden.

Kies uit een fles autoshampoo of een onderhoudsset met meerdere producten. Zo heb je gelijk alles bij elkaar. De prijs van deze autoshampoo voor zwarte lak valt echt wel mee, vooral gezien de hoge kwaliteit.

Bij een ernstig vervuilde auto is het aan te raden om deze eerst voor te spoelen. Dit kan gewoon met de tuinslang, hierna begint het echte wassen. Meng wat van deze autoshampoo in een emmer met water en gebruik een speciale autospons om de lak schoon te maken. Goed naspoelen. Dit product beschermt de zwarte kleur, maar is ook geschikt voor andere kleuren matte lak.

Naar Autosol autoshampoo voor matte lak

Nabehandelen met een autowax

Naast de beste autoshampoo voor zwarte lak heb je ook een speciale wax nodig. Niet noodzakelijk wanneer je het Turtle product koopt, want deze heeft een ‘ingebouwde’ wax. Toch is het zo dat de Jet Black Wax van hetzelfde merk net wat extra’s toevoegt. Hij is namelijk enkel en alleen gericht op auto’s met een zwarte lak. Hiermee behandel je doffe plekken en camoufleer je kleine krasjes.

Naast een goede behandeling zorgt de wax ook voor een glanzend en herstellend effect. Maar dat is nog niet alles, het voegt ook extra kleur toe. Hierdoor ziet de zwarte lak er ook écht zwart uit. Gebruik dit product voor het realiseren van een diepe en intense zwarte kleur.

Bekijk Turtle Wax Color Magic Autowax

Zwarte auto poetsen: zo doe je dat

Het poetsen van een zwarte auto is nagenoeg gelijk als die van een andere kleur lak. Zwart heeft wel één probleem: er blijven sneller strepen achter (zichtbaar). Daarom is juist bij een zwarte auto een goede poetsmethode onmisbaar.

Hoe een zwarte auto wassen? Begin met de voorbehandeling, zeker nodig wanneer de auto erg vies is. Spuit de auto in zijn geheel van boven naar beneden af. Dit kan met behulp van een tuinslang, maar het is ook mogelijk om emmers water over de auto te gooien. Uiteraard eerst de raampjes geheel dichtdraaien of dichtdoen!

Neem twee emmers lauw water. In de eerste emmer los je wat autoshampoo voor zwarte lak op. De andere emmer is bedoeld om de spons tussendoor te spoelen.

Werk van boven naar beneden toe. De velgen zijn het viest. Gebruik eventueel een aparte velgenreiniger. Vervolgens alles goed naspoelen. Drogen is niet direct noodzakelijk, maar bij zwarte lak is dit wel aan te raden. Gebruik voor het drogen een schone doek, het liefst met een zachte vezel.

De auto wassen zonder krassen

Wanneer je zelf de auto wast kunnen er krasjes ontstaan. Iets wat overigens ook vaker in de autowasstraat voorkomt. De auto wassen zonder krassen doe je door hem van tevoren goed af te spoelen. Gebruik verder een speciale autospons of een washandschoen van zacht materiaal. Zeker geen schuursponsje of een normale raamspons.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Autoshampoo zwarte lak: de beste shampoo
Schuiven naar boven