Traagschuim matras topper – dit zijn de beste modellen

Bijgewerkt: 25 maart 2022

Een topper beschermt het ‘echte ‘matras maar biedt ook extra licht komt voor. De beste traagschuim matras topper is dan ook geschikt voor iedereen wel. Of je nu voor een goede nachtrust gaat of last heb van fysieke klachten, dit bedrag is écht een goede aankoop. Onderstaande traagschuim matras toppers doen het erg goed.

Sleeptech traagschuim topper

De beste traagschuim matras topper heeft een open celstructuur. Dit zorgt voor een zeer goede ventilatie en het opnemen van vocht. Sleeptech heeft zich hier volledig op gespecialiseerd. De toppers van dit merk ik zijn niet alleen ventilerend en vochtafvoerend, maar bieden ook een goede veerkracht.

Afhankelijk van het model heeft de topper een dikte van 5 tot 9 cm. hoe dikker het topdekmatras, hoe groter het ligcomfort. Dit matras is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en ook als split topper. De prijs varieert van € 60 tot € 160, waarbij zowel de dikte als de afmeting prijsbepalend zijn.

Bekijk Sleeptech toppers (traagschuim)

Ellington Gelfoam Cool – Topdekmatras  

Een zeer goede keus, en ook nog eens betaalbaar, is het koudschuim tokdekmatras van Ellington Gelfoam Cool. Je ervaart een hoge kwaliteit, HR50 gecertificeerd. Dit betekent dat het koudschuim matras 50 kg per kubieke meter weegt. Vaak wordt gezegd dat dit voor een zeer hoge kwaliteit staat, maar er zijn nog meer factoren die meespelen.

Deze traagschuim matras toppers zijn anti allergisch. De tijk is afritsbaar en uitwasbaar. Bovendien is de tijk dichtgeweven waardoor huisstofmijt niet zomaar naar binnen dringt. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van allergische klachten waaronder een loopneus, tranende ogen of hoesten.

Deze toppers hebben een dikte van 8 cm en kosten tussen de € 99 (120 cm breed) en € 109 (180 cm breed). Een topper nodig met een flinke lengte? Deze modellen zijn ook verkrijgbaar in de lengte van 210 en zelfs 220 cm.

Naar Ellington Gelfoam Cool

Overzicht beste traagschuim topper

Vermijd de aankoop van zeer dunne en goedkope toppers. Ze zijn dan misschien wel goedkoop in aanschaf, maar je hebt er niet lang plezier van. De kans op doorzakken en een korte levensduur is vrij groot. Hieronder vindt het overzicht van de beste traagschuim toppers, geselecteerd naar best verkochte modellen.

Bekijk overzicht traagschuim toppers

Welk topmatras is het beste?

Het is niet zomaar te zeggen welk topmatras de beste keuze is. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af. Wel is het zo dat de kwalitatieve merken duurder zijn, maar ook de beste investering bieden.

Het is ook goed om naar de tijk te kijken. Deze moet afritsbaar zijn, bedoeld voor het uitwassen. Wanneer de tijk aan het matras vastzit wordt het heel lastig om hem schoon te maken. Vlekken zijn er moeilijk uit te krijgen en een stinkend matras krijg je nooit meer schoon en fris. Let dus goed op deze mogelijkheden.

De dikte van het topdekmatras speelt ook een belangrijke rol. En matras met een dikte van 5 cm is voordelig geprijsd, maar biedt misschien net voldoende ondersteuning. Beter is het om voor een model met een dikte van 6 t/m 8 centimeter te gaan.

Een goed model bij rugklachten

Steeds meer mensen ervaren rugklachten. Dit heeft niet alleen met leeftijd te maken maar ook met de manier van werken. We zitten te veel voorovergebogen of in een verkeerde houding, vaak aan het bureau of achter de pc.

Een goede topper voor rugklachten verdeeld de druk van het lichaam gelijkwaardig. Van traagschuim is bekend dat dit drukverlagend en drukverdelend werkt. Verder vormt traagschuim zich naar het lichaam. Het reageert op lichaamswarmte en zal hierdoor langzaam zachter worden.

Heb je regelmatig last van rugklachten, dan is een traagschuim matras topper beter dan koudschuim. Kies dan wel voor een model met een dikte van 7 cm of meer.

Verschil tussen traagschuim en Tempur

Vaak wordt gedacht dat een Tempir matras beter is, maar dit is niet waar. Wat is Tempur precies? Het gaat hier om een geregistreerde merknaam voor een bepaald soort traagschuim matras. Het merk maakt dus gebruik van dezelfde materialen als andere traagschuim-matrasfabrikanten.

Tempur is van een hoge kwaliteit, maar dat zijn veel andere merken ook wel eens aan de andere kant ligt de prijs van een Tempur matras wat hoger dan bij andere merken en modellen. Voor mensen met een laag tot gemiddeld budget zijn er daarom meer dan voldoende alternatieven.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Traagschuim matras topper – dit zijn de beste modellen
Schuiven naar boven