Beste Porta Potti – draagbaar toilet

Bijgewerkt: 2 april 2022

Een draagbaar toilet is praktisch voor op de camping of tijdens (ver)bouwwerkzaamheden. Maar ook voor ruimtes waar geen afvoer- of watersysteem aanwezig is. De beste Porta Potti beschikt over een goed spoelsysteem en is handig te legen. Bovendien is deze van duurzaam materiaal en heeft een lange levensduur.

Thetford Qube 165

  • Capaciteit: 12 l
  • Zithoogte: 42 cm
  • Prijsindicatie: € 69 tot € 79

De beste Porta Potti is de Thetford Qube 165. Niet alleen vanwege de betaalbare prijs, maar ook vanwege het hoge gebruiksgemak. Dit chemisch draagbaar toilet heeft een afvaltank met een inhoud van 12 liter. Je hoeft hem niet aan te sluiten op het afvoer- en watersysteem, dit toilet spoelt zelfstandig door. Wanneer de afvaltank vol is dan leeg je hem zeer eenvoudig.

De Thetford Qube 165 neem je overal mee naar toe. Ideaal in de camper of caravan, maar ook voor gebruik in de kampeertent. Bovendien is hij een handig hulpmiddel bij verbouwing van de woning, waarbij er even geen toilet aanwezig is.

Het bovenste gedeelte bestaat uit een toiletbril met deksel, met hieronder de spoelwatertank. Het onderste gedeelte bevat de afvaltank. De toiletbril en het deksel zijn afneembaar, dat het onderhoud er een stuk praktischer op maakt.

Dit product ontvangt goede reviews. Gebruikers zijn zeer te spreken over de goede kwaliteit en het gebruiksgemak. Hij wordt namelijk ook veel als tweede toilet op de bovenverdieping gebruikt.

Bekijk Thetford Qube 165

Thetford Qube 365

  • Capaciteit: 12 l
  • Zithoogte: 41 cm
  • Prijsindicatie: € 85 tot € 110

Iets duurder geprijsd maar wel met meer gebruiksgemak is de Thetford Qube 365. Dat dit model tot de beste Porta Potti behoort heeft met de hogere kwaliteit te maken. Het merk heeft gebruik gemaakt van duurzame materialen. Dit draagbaar toilet is voorzien van een snelkoppeling waardoor je de afvaltank heel makkelijk ontkoppelt. De schenktuit is draaibaar, wat het gebruik er alleen maar makkelijker op maakt.

De spoeltank heeft een inhoud van 15 liter en is voorzien van een krachtige zuigerpomp. Met de ontluchtingsknop zorg je ervoor dat deze Porta Potti altijd perfect blijft werken. Mocht de afvaltank vol zijn dan is dit duidelijk zichtbaar aan de niveau indicator.

Dit model is goed beoordeeld door gebruikers. Sommigen hebben hem al meer dan vijf jaar in gebruik, en nog steeds naar tevredenheid. Een compact en mobiel toilet voor de camping, op de zolder of de bovenverdieping waar geen tweede toilet aanwezig is.

Naar Thetford Qube 365

Campingtoilet: de mogelijkheden

Een Porta Potti is een draagbaar (chemisch) toilet met doorspoelmogelijkheid. Maar je hebt ook draagbare campingtoiletten zonder doorspoelen. Dit betekent dat je de afvaltank wat vaker leeg moet maken. Het voordeel van een normaal campingtoilet (zonder doorspoelen) is dat hij compacter en licht van gewicht is. Bij het meenemen van een kampeertent kan dit soms praktischer zijn.

Een standaard campingtoilet beschikt over een wc-bril, zitting en een afvaltank. De toiletemmer heeft alleen een deksel en zit minder comfortabel. Aan de andere kant is het laatste model ook een stuk goedkoper.

Kijk ook eens naar het Bo-Camp campingtoilet met een extra hoge zit van 45 cm. Dit model is een paar euro goedkoper dan de Porta Potti, maar kenmerkt zich vooral door een lichtgewicht ontwerp.

Bekijk campingtoiletten

Alternatief voor de chemische Porta Potti

Niet iedereen vindt het gebruik van een chemisch middel in het draagbaar toilet prettig. Daarom kun je de tank ook vullen met wat vaatwasmiddel of afwasmiddel. Dit mengsel doe je in het spoelreservoir. Om nare luchtjes tegen te gaan kun je ook nog een beetje azijn in het opvangreservoir (de afvaltank) gieten.

Omdat je geen gebruik maakt van een chemisch middel mag je de inhoud van de afvaltank gewoon in het normale toilet legen. Maar let op wanneer je wel chemische spoelmiddelen gebruikt, die moet je op de camping in een speciaal reservoir ledigen.

De werking van de niveau-indicator

De beste Porta Potti is uitgerust met een niveau-indicator. Deze werkt met behulp van een vlotter met magneet. Wanneer de tank vol raakt dan stijgt de vlotter. Uiteindelijk raakt de vlotter een sensor aan waardoor je het signaal krijgt dat de tank vol is.

Het gebruik op batterijen

De Porta Potti werkt op batterijen. Het is aan te raden om de status van de batterijen regelmatig te controleren. Neem altijd een setje reservebatterijen of een oplader mee.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Porta Potti – draagbaar toilet
Schuiven naar boven