Beste campingtoilet – het draagbaar toilet

Bijgewerkt: 2 april 2022

Een draagbaar toilet is praktisch op de camping, een evenement of festival. Het beste campingtoilet is eenvoudig mee te nemen en makkelijk schoon te maken. Bovendien moet een toilet comfortabel zitten, anders is het ook geen pretje. Bekijk de beste campingtoiletten zoals de Porta Potti, het chemisch toilet of de toiletemmer.

Porta Potti

  • Chemisch toilet
  • Prijs: vanaf € 73

Het beste campingtoilet, maar ook gelijk de duurste, is de Porta Potti. Het gaat hier om een chemisch draagbaar toilet. Het onderste gedeelte bestaat uit een reservoir (tank), gevuld met een chemische vloeistof en water. Die vloeistof voorkomt nare luchtjes. Het bovenste gedeelte bestaat uit een spoelwatertank en de toiletzitting.

De Porta Potti is hygiënisch en comfortabel. Hij wordt niet alleen op de camping maar ook op de bouw of als tweede toilet ingezet. Kies vooral een model dat bij je past. Sommigen zijn voorzien van een niveau-indicator, waardoor je exact weet wanneer het toilet geleegd moet worden. Anderen beschikken juist over een groter reservoir, waardoor je hem minder vaak hoeft te legen.

Bekijk Porta Potti

Campingtoilet zonder spoeltank

  • Licht van gewicht
  • Prijs: vanaf € 29

Een goedkoper alternatief is het campingtoilet zonder spoelwatertank. Hierbij wordt urine direct in het reservoir opgevangen. Giet wat chemische vloeistof in dit toilet en nare luchtjes verdringen naar de achtergrond. Dit toilet is vooral licht van gewicht en hierdoor eenvoudig mee te nemen. Maar je hebt niet de mogelijkheid om door te spoelen.

Dit betekent dat poepen op dit campingtoilet wat lastiger is. Niet onmogelijk maar het is dan beter om het reservoir zo snel mogelijk leeg te maken. Aan de andere kant is er wel een comfortabele toiletzitting en deksel aanwezig. Wanneer je voor het hogere model gaat hoef je niet te ver door de knieën te zakken. Een goed voorbeeld hiervan is het Bo-Camp campingtoilet.

Naar Bo-Camp toilet

De toiletemmer

  • Compact campingtoilet
  • Prijs: vanaf € 20

Het beste campingtoilet dat zeer compact en licht van gewicht is, dat is de toiletemmer. Sommige van deze modellen zijn voorzien van een toiletzitting, terwijl anderen minder comfortabel zitten. Wel beschikken ze allen over een deksel, dat is echt wel aan te raden.

Een toiletemmer is vooral praktisch voor gebruik op de camping, of als noodtoilet. Gebruik wat chemisch middel om de inhoud van de toiletemmer zo goed mogelijk schoon te houden. Het is wel belangrijk om de toiletemmer na de nacht of minimaal tweemaal per dag te ledigen.

Tip: dit toilet is ook ideaal mee te nemen bij bezoek aan een festival, of bij gebruik in de auto of het busje.

Bekijk toiletemmers

Zo vaak leeg je een chemisch toilet

Er is een verschil tussen een chemisch toilet en campingtoilet zonder spoelwatertank. Die laatste moet je sowieso na 2 tot 3 keer gebruiken ledigen. Vaak leeg je een chemisch toilet? Dit doe je om de 2 tot 4 dagen. Dit betekent dat je een chemisch toilet minder vaak hoeft te ledigen dan een campingtoilet waar geen spoelwatertank aanwezig is.

Koop je het beste campingtoilet met spoelwatertank en een niveau-indicator? Dan zie je vanzelf wanneer je hem moeten ledigen. Modellen die geen niveau-indicator hebben zijn goedkoper, maar je moet zelf even in de gaten houden wanneer je hem leeg moet maken.

Kun je poepen of een Porta Potti (chemisch toilet)?

Ja, op een Porta Potti of elk ander chemisch toilet kun je poepen. Wel is het praktisch wanneer er een wc-borstel aanwezig is. Je weet maar nooit of er remsporen achterblijven.

Op een campingtoilet zonder spoelwatertank of een toiletemmer is het niet aan te raden om te poepen. Moet je toch heel nodig, maak het campingtoilet dan na gebruik direct leeg. Bedenk dat de volgende gebruiker de inhoud van het toilet gewoon kan zien, en dat wil je niet.

Het juiste wc-papier in een chemisch toilet

Veel mensen gebruiken normaal wc-papier in het chemisch toilet of op het campingtoilet. Wanneer dit incidenteel voorkomt dan vormt dit geen probleem. Maar wanneer veel mensen dit doen dan ontstaat er een grotere kans op verstoppingen in de aparte lozingsput. Ook kan het toilet zelf verstopt raken, vooral wanneer je veel wc-papier gebruikt.

Om dit te voorkomen is het aan te raden om zo min mogelijk normaal wc-papier in te zetten. Of ga voor speciaal toiletpapier. Dit is snel oplosbaar en voelt toch superzacht en sterk aan.

Bekijk toiletpapier voor chemisch toilet

Dit toiletpapier is wat duurder dan normale versie, maar je voorkomt er ook een hoop ellende mee. Bovendien heb je dit alleen voor het campingtoilet nodig, dus niet voor het normale toilet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste campingtoilet – het draagbaar toilet
Schuiven naar boven